Πήρε (81-73) το ντέρμπι με Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και παρέμεινε στην κορυφή της Euroleague ο Ολυμπιακός

Πήρε (81-73) το ντέρμπι με Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και παρέμεινε στην κορυφή της Euroleague ο Ολυμπιακός
Photo Credits: INTIME

Νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Euroleague

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 81-73 για την 32η αγωνιστική.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» αφενός παρέμειναν στην κορυφή (23-9), αφετέρου σημείωσαν τη 13η συνεχόμενη νίκη τους επί του «τριφυλλιού» που έπεσε στο 11-21 και τη 16η θέση.

Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος του MVP θα μπορούσε κάλλιστα να μοιραστεί στα… τρία, καθώς οι Γουόκαπ, Μπλακ και Βεζένκοφ είπαν «όχι» σ’ έναν αποφασισμένο και διαβασμένο Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί με +6 (16-22), ήταν στο +5 στο ημίχρονο (33-38), αλλά σημείωσαν μόλις 10 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο, εγκλωβισμένοι στην ασφυκτική πίεση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Μπλακ, όμως ήταν εκεί κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός απειλούσε και τέλειωσε το ματς με 21 πόντους (7/8 δίποντα, 7/7 βολές) και 6 κερδισμένα φάουλ. Με τρίποντα από Λι και Μαντζούκα, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην 4η περίοδο και έμεινε στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέλος. Όμως εκεί ήταν και τότε ο Μπλακ και ο Γουόκαπ (σημείωσε καθοριστικό τρίποντο και ο Βεζένκοφ).

Ρεκόρ καριέρας σε ασίστ στη Euroleague έκανε ο Γουόκαπ με 13 ενώ πέτυχε και 11 πόντους. Ο Αμερικανός άσος είχε μοιράσει 12 ασίστ στις 27 Ιανουαρίου απέναντι στη Μακάμπι. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Σάσα Βεζένκοφ, σημείωσε 19 πόντους.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Πάρις Λι ήταν ο πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, 14 πέτυχε ο Ντουέιν Μπέικον και 12 ο Αρτούρας Γκουντάιτις. Στους 4 πόντους έμεινε ο Γιώργος Παπαγιάννης, αφού τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην ερυθρόλευκη φροντ λάιν.

Να σημειωθεί ότι ο προπονητής Εθνικής ποδοσφαίρου, Γκουστάβο Πογέτ, παρακολούθησε διά ζώσης τον αγώνα δηλώνοντας πριν το ματς: «Ήρθα για να δω ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ματς».

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-38, 57-48, 81-73

 

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X