Τώρα θα φανεί πόσο θέλει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα!

Τώρα θα φανεί πόσο θέλει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει αλλιώς την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και πόσα μπορεί να σηματοδοτήσει για τη συνέχεια της σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι πάντα δύσκολες οι περίοδοι χωρίς αγωνιστική δράση. Ειδικά για έναν οργανισμό όπως αυτός της ΑΕΚ, που πολλές φορές μπαίνει σε διαδικασίες εσωστρέφειας και υπερανάλυσης των πάντων. Θα είναι έτοιμος ο Λιβάι; Πόση ώρα θα μπορεί να αγωνιστεί; Να ξεκινήσει ή να μείνει στον πάγκο και να μπει στη διάρκεια του ματς; Θα είναι σε καλή κατάσταση ο Γκατσίνοβιτς; Εχει επηρεαστεί ο Βίντα; Θα βάλει ξανά ο Αλμέιδα Άμραμπατ και Ρότα; Θα επιμείνει στο σχήμα με τα δύο αμυντικά χαφ;

Θα πείτε, μπάλα είναι, ποδόσφαιρο και σε όλους μας αρέσει να κάνουμε σχέδια, να βγάζουμε 11άδες. Το καλό για την ΑΕΚ είναι πως οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με… ψηφοφορία, αλλά από τον προπονητή που αναμόρφωσε με την προσωπικότητα και την εν γένει παρουσία του, ολόκληρη την ομάδα. Εκείνος που οδήγησε την Ένωση στον πρωταθλητισμό, στο -2 από την κορυφή και με ένα πόδι στον τελικό του κυπέλλου, ξέρει καλύτερα και θα αποφασίσει. Εμείς θα κρίνουμε και θα αναλύσουμε.

Να δείξει αποφασιστικότητα και πάθος

Αυτό που πάντως δεν αφορά τον Αλμέιδα και δεν μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση, είναι η επιθυμία που πρέπει να έχει η ΑΕΚ. Όσο και εάν μάθαμε επί χρόνια η περίφημη «καρδιά του πρωταθλητή» να έχει πάντα τη μορφή του Κασναφέρη, του Ζωγράφου, του Δαλούκα και των άλλων παιδιών, στο σημείο που βρισκόμαστε κάθε ομάδα (εν προκειμένω η ΑΕΚ) πρέπει να αποδείξει έμπρακτα πόσο αποφασισμένη και παθιασμένη είναι για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να πανηγυρίσει την κούπα.

Στην Τούμπα, ένα γήπεδο που η ΑΕΚ στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος έπαιξε κυριαρχικό ποδόσφαιρο και έχασε από δύο στιγμιαίες αβλεψίες και ατομικά λάθη, αυτό που περιμένω είναι να δω μια ομάδα που θα βγει για να δείξει πως πιστεύει και θέλει πολύ αυτόν τον τίτλο. Τώρα θα φανεί και συνολικά αν ο οργανισμός είναι έτοιμος από φέτος να φτάσει στο φινάλε, έπειτα από μια τετραετία όπου όλα πήγαν λάθος.

Η ΑΕΚ να μάθει από τα λάθη της

Έτσι κι αλλιώς, ίδιον των μεγάλων ομάδων είναι να ανταπεξέρχονται στα δύσκολα. Να μην κολλούν σε μια ατυχία, σε μια κακή στιγμή. Σας είπα και κατά το τελευταίο σχόλιο, πως για εμένα δεν υπάρχει θέμα ντεφορμαρίσματος, κρίνοντας με βάση όσα είδαμε στο γήπεδο. Με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ ήταν ισοπεδωτική για 80’, αλλά πλήρωσε το παγωμένο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε στιγμή που να υπολειπόταν του αντιπάλου της.

Το ζήτημα δεν είναι να γυρίσουμε πίσω και να συζητάμε για όσα δεν έγιναν και τι έφταιξε. Από εδώ και πέρα, κάθε ματς είναι χωρίς αύριο. Η ΑΕΚ πρέπει να δείξει, ότι πιστεύει πραγματικά στον στόχο και παράλληλα έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί την πίεση, σε επίπεδο παικτών και ποδοσφαιρικού τμήματος. Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει να γίνει πιο κυνική. Να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας και αυτήν τη φορά να είναι περισσότερο αποφασιστική, ώστε να παραμείνει σε αυτήν.

Ο Νορβηγός καμικάζι και ο Κουλμπάκοφ

Είναι μια πραγματικότητα, πως η ΑΕΚ κουβαλά έναν «φόβο» που φώλιασε στις καρδιές από τα προηγούμενα χρόνια. Τότε που δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ομάδα με όρους επιδίωξης κατάκτησης τίτλου, όσα εμπόδια και εάν θέτονταν από διάφορες πλευρές. Η ΑΕΚ κάλυψε από το ξεκίνημα της σεζόν πολλές αδυναμίες της και στα πλέι οφ έχει το περιθώριο να δείξει πως μπορεί να το διαχειριστεί όλο αυτό. Εκεί είναι το κλειδί για το πρωτάθλημα.

Βέβαια, για να μην υπάρχει καμία ψευδαίσθηση, η ΑΕΚ δεν καλείται να παίξει μόνο με τον εαυτό της. Απέναντι θα υπάρχει ένας αντίπαλος που θα δώσει ρέστα, προκειμένου να καλύψει και την απουσία του Λουτσέσκου. Αλλά ξέρουμε πια καλά πως είναι η Τούμπα, ποιες συνθήκες επικρατούν, στην ΑΕΚ δεν μπορούν να ισχυρίζονται πως δεν ξέρουν. Πρόσφατα είναι όσα συνέβησαν στο ματς της κανονικής περιόδου, με τον Νορβηγό καμικάζι που μπήκε και τα έκανε όλα όπα.

Διαβάστε τη συνέχεια

Μια ενδεκάδα που χρειάζεται ψυχίατρο | ΑΕΚ Cult Stories #1
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X