Ανησυχητικά τα μηνύματα της ΑΕΚ λίγο πριν τους αγώνες της χρονιάς

Ανησυχητικά τα μηνύματα της ΑΕΚ λίγο πριν τους αγώνες της χρονιάς
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος σχολιάζει την απαράδεκτη εμφάνιση της ΑΕΚ στην Πάτρα και περιμένει να δει την αντίδραση που θα βγάλει στην Πυλαία.

Η ΑΕΚ έχασε από τον Προμηθέα στην Πάτρα και μαζί την ευκαιρία να «κλειδώσει» θέση στην πεντάδα του πρωταθλήματος.

Πέντε λεπτά μπάσκετ

Το πρόβλημα με την χθεσινή ήττα δεν είναι τόσο αυτό καθεαυτό το αποτέλεσμα, αλλά η εικόνα της ομάδας. Ειδικά όταν έχει δει κάποιος τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό και βλέπει το χθεσινό, μάλλον θα μπερδευτεί και θα νομίζει ότι είναι διαφορετικές ομάδες. Αρχικά η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο πεντάλεπτο, τα έκανε όλα σωστά, τροφοδότησε τον Γόντικα μετά από πικ εν ρολ και τελείωσε όλες τις φάσεις σωστά. Το ίδιο έγινε και με τον Γιάνκοβιτς, που δεν έβλεπε κανέναν αντίπαλο από το ποστ και έτσι η ΑΕΚ προηγήθηκε 8-15. Όλοι νομίζω θεωρήσαμε ότι συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το Σάββατο, με ωραίο μπάσκετ, σωστές επιλογές και μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο προπονητής του Προμηθέα και κάποιες αλλαγές που έκανε ο Ηλίας Καντζούρης, σαν να έπεσε ο διακόπτης. Η ΑΕΚ έσβησε και ακολούθησαν 35 λεπτά απαράδεκτης εμφάνισης, κακής νοοτροπίας και τρομερού εκνευρισμού. Πραγματικά οι παίκτες τα έκαναν όλα λάθος. Κακές επιλογές στην επίθεση με τραβηγμένα σουτ, εύκολες πάσες κατέληγαν στην εξέδρα, ανόητα φάουλ που έβγαζαν τους παίκτες του Προμηθέα από την δύσκολη θέση. Κυρίως όμως υπήρχε μια μπλαζέ αντιμετώπιση του αγώνα, λες και η ΑΕΚ ήταν αδιάφορη και δεν την ένοιαζε το αποτέλεσμα.

Δικαιολογία δεν υπάρχει για αυτήν την συμπεριφορά, όταν ο Προμηθέας είχε αγώνα 48 ώρες πριν και έβγαλε περισσότερη ενέργεια από τους παίκτες της ΑΕΚ που ήταν ξεκούραστοι από το Σάββατο. Σε όλες τις διεκδικήσεις έβγαιναν πρώτοι, έκαναν βουτιές στο παρκέ, έπαιζαν με ένταση και απέναντι τους έβλεπες μια ΑΕΚ ράθυμη, χωρίς νεύρο, απλά να δέχεται καλάθια και να μην αντιδράει. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ο Προμηθέας ήταν κακός στον αγώνα και αυτό φάνηκε όταν η ΑΕΚ αποφάσισε να παίξει 3 λεπτά άμυνα στο τέλος της τρίτης περιόδου και έκανε 12-0 σερί για να ισοφαρίσει το ματς. Άλλο ένα τέτοιο πεντάλεπτο να έκανε, θα κέρδιζε κιόλας, αλλά το μυαλό ήταν αλλού.

Βλέποντας την στατιστική, ο Προμηθέας έχει πάρει 18 πόντους από αιφνιδιασμό και η ΑΕΚ μόλις 2. Αυτήν ήταν και η μεγάλη διαφορά του αγώνα, καθώς υπήρξαν πολλές φάσεις που οι προσπάθειες που πήραν οι γκαρντ της Ένωσης στην επίθεση, δημιούργησαν αμυντική ανισορροπία και έβγαινα παίκτες του Προμηθέα μόνοι τους εντελώς με το καλάθι, χωρίς να υπάρχει παίκτης της ΑΕΚ στο πλάνο.

Ευθύνη προπονητή

Όπως μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δώσαμε το εύσημα στον Ηλία Καντζούρη για την εξαιρετική διαχείριση του ματς, έτσι και τώρα πρέπει να πούμε ότι δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Όχι μόνο για το κοουτσάρισμα της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και για την προετοιμασία αυτού. Δεν μπορεί οι παίκτες του Προμηθέα να δείχνουν ότι θέλουν πιο πολύ την νίκη, να έχουν περισσότερη διάθεση και πιο καθαρό μυαλό.

Καταλαβαίνω ότι ήθελε να κάνει και κάποια συντήρηση στους παίκτες για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί. Ήθελε να μοιράσει τον χρόνο σε όλους, να μην επιβαρυνθούν οι παίκτες που παίζουν πολύ για να είναι φρέσκοι το Σάββατο. Όλα αυτά είναι κατανοητά και σωστά. Όμως φάνηκε να περνάει στους παίκτες ότι, εντάξει δεν τρέχει τίποτα και να χάσουμε αυτό το παιχνίδι, θα κερδίσουμε στον ΠΑΟΚ.

Δεν είναι νοοτροπία ομάδας αυτή, ειδικά για την ΑΕΚ που πρέπει να παίζει παντού για την νίκη, πόσο μάλλον όταν δεν ξέρεις αν θα καταφέρεις να κερδίσεις τον ΠΑΟΚ. Ήταν πολύ ανησυχητικά τα δείγματα της χθεσινής αναμέτρησης, κυρίως από πλευράς νοοτροπίας, που την έχουμε θίξει πολλές φορές φέτος. Μετά από μεγάλες νίκες πάντα κάτι γίνεται και παρουσιάζεται άλλη ομάδα.

Πλέον το αυριανό ματς είναι τελικός. Ένας ακόμα για την ΑΕΚ. Με νίκη βγάζει εκτός τον ΠΑΟΚ και μάλλον κλειδώνει την τετράδα. Με ήττα, μπαίνει σε περιπέτειες, καθώς ακολουθεί ο αήττητος επί 1.5 χρόνο Ολυμπιακός στα Λιόσια. Η Ένωση θα πρέπει να φτάσει στις 13 νίκες για να είναι ασφαλής, είτε έτσι είτε αλλιώς.

Είναι βέβαιο ότι οι Ευρωπαϊκοί αγώνες απέναντι στην Χαποέλ είναι ψηλά στην ατζέντα της ομάδας, αλλά και το καλό πλασάρισμα που θα επιτρέψει στην ομάδα να ξαναπαίξει στην Ευρώπη είναι εξίσου σημαντικό. Θα περιμένω λοιπόν να δω αντίδραση το Σάββατο και την κανονική ΑΕΚ που θα τα δώσει όλα στο γήπεδο για να πάρει την νίκη και να πάει με καλή ψυχολογία στο Ισραήλ.

ΥΓ. Ψυχραιμία παιδιά, ψυχραιμία. Στο μπάσκετ υπάρχει και η νίκη και η ήττα, Δεν γίνεται είτε στην μία περίπτωση, είτε στην άλλη να φτάνουμε στα άκρα. Οι ομάδες ξεχωρίζουν όταν μπορούν να διαχειρίζονται σωστά τις νίκες και τις ήττες.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X