Το ίδιο ματς, είναι ποδοσφαιρικά αδύνατον να έχει ίδιο αποτέλεσμα

Το ίδιο ματς, είναι ποδοσφαιρικά αδύνατον να έχει ίδιο αποτέλεσμα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι δυο πολύ απλά ποδοσφαιρικά πραγματάκια, για το ματς της ΑΕΚ την Κυριακή στην Τούμπα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καταρχάς για να βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά, είναι ίσως η πρώτη φορά φέτος που ο Αλμέιδα ετοιμάζεται να πάει σ’ ένα τόσο σημαντικό ματς όπως αυτό της Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ, χωρίς να έχει την δυνατότητα να βγάλει από νωρίς έναν μπούσουλα για το αγωνιστικό του πλάνο.

Μέχρι και την προπόνηση της Πέμπτης περίμενε τον Λιβάι. Και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν μπορεί να παίξει για 60 λεπτά ή για 40 λεπτά, που αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη διαφορά κάνει στο πλάνο του προπονητή αυτό το 20άλεπτο. Επίσης μέχρι και την αυριανή ή ακόμα και την τελευταία του Σαββάτου, θα περιμένει και τον Μουκουντί και τον Βίντα και τον Γκατσίνοβιτς. Και πραγματικά δεν ξέρει αν και ποιόν από τους τρεις θα έχει διαθέσιμους.

Επομένως ουσιαστική ποδοσφαιρική συζήτηση για το παιχνίδι στην Τούμπα, δεν μπορεί να κάνει ακόμα ούτε ο ίδιος ο Αλμέιδα με τους συνεργάτες του. Διότι δεν έχει στα χέρια του όλα τα δεδομένα. Φυσικά και δεν χρειάζεται να αναλύσω και να επεκταθώ για το πόσο ζόρική είναι αυτή η κατάσταση. Αλλά τον Αλμέιδα δεν θα τον ακούσετε ποτέ ούτε να παραπονιέται, ούτε να ψάχνει για δικαιολογίες εκεί που για άλλους συναδέλφους του θα ήταν πολύ βολικό να πάνε για να βρουν. Δεν είναι σαν τους άλλους ο Πελάδο, ούτε σ’ αυτό το κομμάτι.

Το παιχνίδι της θα παίξει

Ακόμα και μ’ αυτά τα περίεργα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, δουλεύει προκειμένου να βγάλει στο γήπεδο την Κυριακή μια ΑΕΚ που θα παίξει το δικό της παιχνίδι. Όπως συνέβη, για να μην ξεχνιόμαστε, στο αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου στο ίδιο γήπεδο. Ήταν τότε, αν θυμάστε, ένα παιχνίδι το οποίο η ΑΕΚ το έχασε με 2-0. Δεν θα ξαναμπώ στην συζήτηση για τη διαιτησία. Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον το πού θα πήγαινε εκείνο το ματς, αν είχε αποβληθεί ως έπρεπε ο Ολιβέιρα και κυρίως ο Ίνγκασον στην φάση με τον Λιβάι. Αλλά ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.

Τελικά το παιχνίδι πήγε στον ΠΑΟΚ. Και πήγε στον ΠΑΟΚ αφενός επειδή έμεινε μέχρι τέλους με έντεκα παίκτες μέσα στο γήπεδο και αφετέρου επειδή ήταν μπασκετικά αποτελεσματικός. Έβαλε τα δυο γκολ με ποσοστά ευστοχίας που συνήθως έχουν οι μπασκετμπολίστες στις ελεύθερες βολές. Δυο στα δυο. Αντιθέτως η ΑΕΚ είχε τα ποσοστά που, με εξαίρεση το τελευταίο ματς απέναντι στον ΠΑΟ, έχει ο Ακίλ Μίτσελ στις βολές του. Και κάπου εκεί κρίθηκε το ματς. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, αλλά την μπάλα δεν την έβαλε μέσα και έχασε. Αυτό έγινε.

Όπως και σ’ όλα τα ντέρμπι που η ΑΕΚ φέτος δεν κέρδισε, αυτό έγινε. Μήπως δεν ήταν πολύ καλύτερη και δεν έκανε και πολλές ευκαιρίες στο Καραϊσκάκη; Όχι φυσικά. Αλλά στο τέλος 0-0. Μήπως δεν ήταν απείρως καλύτερη από τον ΟΣΦΠ στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι πρωταθλήματος στην Φιλαδέλφεια; Φυσικά και ήταν. Αλλά πήγε στα αποδυτήρια με το μηδέν και έγινε το ροντέο στο δεύτερο. Ακόμα και στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής με τον ΠΑΟ. Που δεν ήταν καν τόσο κυριαρχική η ΑΕΚ όσα στα προηγούμενα ντέρμπι. Και πάλι ήταν καλύτερη και πάλι είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά το ματς δεν το πήρε.

Δεν πήγε να «κλέψει» κανένα ντέρμπι

Για να ξέρουμε και τι λέμε, σε αντίθεση μ’ ότι έχει κάνει κυρίως ο ΠΑΟ που είναι πρωτοπόρος, η ΑΕΚ κανένα από τα φετινά ντέρμπι δεν πήγε να το «κλέψει» μ’ ένα γκολ από το πουθενά και κατά τα άλλα βαστάτε τα άρματα. Και σ’ αυτά που κέρδισε και σ’ αυτά που έχασε και σ’ αυτά που έμεινε στην ισοπαλία, έπαιξε την μπάλα της, ήταν δημιουργική, κυνήγησε μέχρι τέλους την τύχη της. Θυμηθείτε πως στο Καραϊσκάκη έκανε ευκαιριάρα στις καθυστερήσεις για να κερδίσει. Με τον ΠΑΟ πήρε τη φάση του πέναλτι που τελικά ανακάλεσε λόγω επιφοίτησης του αγίου πνεύματος ο Νταμπάνοφ. Η ΑΕΚ σε κανένα ντέρμπι δεν είχε παθητικό ρόλο.

Θα μου πει κάποιος, πως όλο αυτό δεν έχει δικαιώσει την ΑΕΚ σ’ όλα τα παιχνίδια. Ίσως το αντίθετο. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Ούτε όμως θα μπω και στη διαδικασία να συζητήσω να προτιμώ να κλέβω τα ματς και να βάζω στο τσεπάκι τρίποντα ή να παίζω κυριαρχικό ποδόσφαιρο και να κινδυνεύω να φύγω με άδεια χέρια. Και δεν θα το κάνω γιατί μου μοιάζει άκρως αντιποδοσφαιρικό. Όπως και αντιποδοσφαιρικό είναι να μπορέσει να κερδίσει ξανά μια ομάδα ένα ματς με τον χαρακτήρα ντέρμπι, χωρίς να είναι καθόλου καλύτερη από τον αντίπαλο της. Και αναφέρομαι στο κυριακάτικο παιχνίδι στην Τούμπα.

Αν το ματς πάει ακριβώς όπως πήγε στην κανονική περίοδο, αν η ΑΕΚ παίξει ξανά την μπάλα της και είναι καλύτερη από τον αντίπαλο της, είναι ακραίο ποδοσφαιρικά να πάει στην ίδια κατάληξη. Δεν μπορεί να γίνει. Επομένως στην ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να κερδίσει στην Τούμπα, ευτυχώς για τη φετινή ομάδα του Αλμέιδα η απάντηση είναι απλή. Να παίξει το παιχνίδι της, να κυριαρχήσει ξανά όπως σ’ όλα τα φετινά ανάλογα παιχνίδια της και επιτέλους να μην είναι τόσο αφελής ούτε να τις ξεφύγουν οι πολλές ευκαιρίες που η ίδια θα δημιουργήσει, ούτε οι λίγες που ο αντίπαλος θα φτιάξει. Αυτό μόνο.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X