Καλό το παραμύθι, μα... πέταξε ο Δράκος!

Καλό το παραμύθι, μα... πέταξε ο Δράκος!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη σκόπιμη προσπάθεια πολλών (κυρίως δήθεν αντικειμενικών) στα ΜΜΕ να εξισώσουν συμπεριφορές-καταστάσεις κάτι που συνιστά αλητεία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έπειτα από δυο (με τρία αφού ξημέρωσε Πέμπτη) 24ώρα από τη συνάντηση – σύσκεψη παρωδία στην ΕΠΟ, παρουσία του Μπαλτάκου, με πρόσκληση του Μπένετ στους ιδιοκτήτες των ομάδων που συμμετέχουν στα play-offs, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε άλλη μία φορά και τελευταία με το γεγονός. Ειλικρινά δεν θα το έκανα άλλο, να δώσω δηλαδή συνέχεια με περισσότερο από ένα κείμενο (όπως το έκανα στο Gazzetta), για ένα γεγονός που τελικά ΔΕΝ απέφερε απολύτως τίποτα το νέο, καμία αλλαγή και καμία ουσιαστική λύση. Διότι δεν επιδιώχθηκε κάτι τέτοιο από τον Ολυμπιακό και τους εκπροσώπους του, Βαγγέλη Μαρινάκη και Κώστα Καραπαπά!

Εδώ να ξεκαθαρίσω ότι δεν με απασχολεί καθόλου τι κάνουν (το γιατί το γνωρίζω) οι δυο συγκεκριμένοι που θεωρούν (έστω τόσο μπορούν) ότι υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Επειδή όμως ΣΚΟΠΙΜΑ γίνεται προσπάθεια από συγκεκριμένα ΜΜΕ, από αρθρογράφους με τον… φερετζέ του αντικειμενικού, πρώην και νυν διευθυντές, σχολιαστές και άλλα τέτοια, να πετάξουμε ένα «φτάσαμε στον πάτο και αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο» και να ξεμπερδέψουμε, οφείλουμε εμείς τα… σκουπίδια (για αυτούς τους διαχρονικά υποτακτικούς του χώρου μας) οι οπαδικοί ρεπόρτερ και αρθρογράφοι να (τους) ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Αντιλαμβάνομαι ότι ζουν με το φόβο μη χάσουν τη δουλειά τους. Σε όλους μας ισχύει αυτό άλλωστε… Όμως το να το γενικεύεις πράγματα, πρόσωπα, καταστάσεις και συμπεριφορές, επειδή κάνεις κακάκια να γράψεις με όνομα και επώνυμο τι έγινε, είναι ΑΛΗΤΕΙΑ! Οφείλουμε να το αναδείξουμε και ας μας βρίζουν στα κείμενά τους, ας μας φωτογραφίζουν μιας και τον εαυτό τους τον έχουν σιχαθεί και οι ίδιοι, να τους θυμίσουμε το παιχνίδι που παίζουν. Ότι είναι βρώμικο και πρόστυχο… Πού ξέρεις κάποιος, κάπου, κάποτε, μπορεί να το καταλάβει και να αλλάξει ρότα! Δεν είμαι βέβαια καθόλου αισιόδοξος ότι θα συμβεί αυτό.

Έχουμε πει άλλωστε: ανέχονται είτε να τους απομακρύνουν από θέσεις διοικητικές – διευθυντικές συγκεκριμένοι αφεντάδες ομάδων (που ελέγχουν τα ΜΜΕ), είτε να μη τους επιτρέπουν να μεταδίδουν ομάδες με συγκεκριμένους αντιπάλους, είτε να μη σχολιάζουν σε συγκεκριμένα ματς (με τους ίδιους αντιπάλους), είτε να μην κάθονται στον πάγκο σαν ρεπόρτερ ομάδας επειδή δεν αρέσει στο αφεντικό αυτής! Τα υπόλοιπα που γράφουν και το παιχνιδάκι που παίζουν, είναι το πιο πιθανό, να το κάνουν και με μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά. Εδώ κολλάει εκείνο το διαφημιστικό στοτάκι: καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς (και να γράφεις προσθέτω εγώ). Θα μπορούσαν να μείνουν στο κομμάτι το αγωνιστικό και να πουν «αυτή η βρώμα δεν μας αφορά και δεν ασχολούμαστε».

Η ντροπή είναι φτωχή σαν λέξη για δαύτους…

Όμως όχι θέλουν και επιδιώκουν να έχουν άποψη για να εξυπηρετήσουν τη στάση αυτού που επί της ουσίας καταγγέλλουν! Εμάς βρήκατε ρε; Έγραψαν λοιπόν όλοι μαζί για «πάτο του ελληνικού ποδοσφαίρου» μετά τη συνάντηση – σύσκεψη που μετατράπηκε σε παρωδία. Έβαλαν στον ανεμιστήρα τη λάσπη και όποιον πάρει ο χάρος! Ποιος τα έκανε όλα ώπα; Ποιος έβριζε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συνάντηση, δημοσιογράφους, παράγοντες, τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον Μπένετ; Ποιος πέταξε φούστα στον Μπαλτάκο; Δεν γνωρίζουν; Βαγγέλης Μαρινάκης και Κώστας Καραπαπάς λέγονται (επαναλαμβάνω αδιάφορο μου είναι τι έκαναν, αυτοί είναι στον Ολυμπιακό και νομίζουν ότι έτσι προστατεύουν τα συμφέροντά τους, άλλοι πρέπει να τους μαζέψουν).

Τι το ανάρμοστο έκαναν οι Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης; Γιατί τους παίρνει η μπάλα; Πού προκάλεσαν με τις τοποθετήσεις τους και οι τρεις; Οι αναφορές του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ στον Κλάτενμπεργκ και οι κατηγορίες έγιναν και στον Εισαγγελέα όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Μελισσανίδης. Από την πλευρά του ο Σαββίδης έλεγε με αφορμή ατάκα του Μπέου σχετική για τα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και του Άρη και γενικά για τις σχέσεις τους. Πού πλησίασαν έστω τον… πάτο που έπιασαν ιδιοκτήτης και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού; Ακόμη και 10 τύπους που αποδοκίμασαν τον Πασχαλάκη στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας «χρησιμοποίησαν» για να μπορέσουν να εξισώσουν πρόσωπα και καταστάσεις προκειμένου στο τέλος της υπόθεσης να περάσει …light όλο το θέμα και να ευθύνονται όλοι το ίδιο!

Καλό το παραμύθι, μα... πέταξε ο Δράκος!

Έπειτα από 30 χρόνια και βάλε ζούμε το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα, όπου το διεκδικούν τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός), αλλά πιάσαμε… πάτο σύμφωνα με αυτούς ντε! Η ντροπή είναι φτωχή λέξη… Σε μια σεζόν που γκρινιάζουν όλοι για τη διαιτησία και αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει σκοπός να σπρώξει κανείς – κανέναν, στην εποχή του VAR όσο και αν προκύπτουν λάθη με τη χρήση του, στα χρόνια των ξένων διαιτητών, εκείνοι βάζουν πλάτη στην απαξίωση του προϊόντος από το οποίο ζούνε κιόλας και βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά, αυτοί φυσικά και όχι εμείς, τα …οπαδικά σκουπίδια του χώρου τους (που τον έκαναν να τον σιχαίνεσαι αυτοί).

Είναι τουλάχιστον γελοίο με τέτοιον υπουργό, με την ομάδα που ‘χει τα κονέ σε FIFA και UEFA (και το γνωρίζουν όλοι), με τα νταλαβέρια που υπάρχουν παρασκηνιακά με σύμβουλους διαιτητές και άλλα τέτοια περίεργα και γελοία, να λέγεται ότι κάποιος ελέγχει με άλλα μέσα το ποδόσφαιρο και δη μέσω της (άχρηστης απόλυτα) ΕΠΟ. Καλό το παραμύθι, μα πέταξε ο δράκος, καλή κι η καραμέλα, μα αυτή κι αν έλιωσε. Διότι την εποχή που η ΕΠΟ έκρινε πρωταθλητή (έναν και μόνιμα) το πέναλτι που ΔΕΝ πήρε η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό θα είχε δοθεί, ο Καμπάκοφ δεν θα έβλεπε κανένα απ’ τα δυο (μούφα) πέναλτι που πήραν οι πράσινοι στην Λεωφόρο, ο Ίνγκανσον θα ήταν… σπίτι του από το 26′ της αναμέτρης ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα, το ίδιο (στο 36′) ο Μπαράλες στην Τρίπολη με τον Αστέρα όπου επίσης γκέλαρε η Ένωση και στο Φάληρο το VAR θα είχε δώσει πέναλτι υπέρ του Μάνταλου σε φάση που δόθηκε οφσάιντ από κεφαλιά πάσα αντιπάλου (δεν ξανάγινε)!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υγ: Υπέροχη μέρα αυτή που πέρασε για το βόλεϊ μας. Ξέρω δεν πουλάει τόσο… Αλλά τα κορίτσια μας κέρδισαν ξανά, 20η σερί φορά, πάνε στην Θεσσαλονίκη να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ και αν τα καταφέρουν θα είναι πρώτες στην κανονική περίοδο. Ούτως ή άλλως πάμε για νταμπλ! Επίσης έγινε και το αυτονόητο, που τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν τέτοιο, στους άνδρες. Η ομάδα επέστρεψε στην Α1 και φυσικά πρέπει να είναι ανταγωνιστική, όχι απλά να υπάρχει, από την πρώτη σεζόν οφείλει να είναι πρωταγωνίστρια, συνιστά υποχρέωση. Δεν αρμόζει να χαρούμε σε τρελό βαθμό με την επιστροφή, επιτρέπεται να ικανοποιηθούμε ωστόσο και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που το πέτυχαν!

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X