Η ΑΕΚ πρέπει να εξελιχθεί και να ανοίξει ορίζοντες

Η ΑΕΚ πρέπει να εξελιχθεί και να ανοίξει ορίζοντες
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου προσπαθεί να αφήσει πίσω τη μαυρίλα του ποδοσφαίρου και να στραφεί στα αγωνιστικά και την εξέλιξη της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φούστες, μπλούζες, κλαρινογαμπροί, υπόδικοι, βόθροι. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που έλεγε και ο μεγάλος Ηλιόπουλος σε εκείνη τη μυθική ταινία. Η κατάσταση μοιάζει πιο τοξική από ποτέ και έχω πολλές αμφιβολίες πως θα φτάσουμε ως το φινάλε. Ας μη γίνομαι μάντης κακών. Ας μείνουμε στα δεδομένα. Εχουμε μια πραγματικότητα και αυτήν πρέπει να διαχειριστούμε. Ο μόνος τρόπος είναι να κρατήσουμε τα μυαλά μας στο κεφάλι, να σκεφτόμαστε πάντα και να δουλέψουν επιτέλους τα αρμόδια όργανα.

Πέρα από κάθε άλλη ιστορία που βλέπω πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ωραιοποιηθεί στο πέρασμα των ημερών, υπάρχει μια που δεν μπορεί να θαφτεί κάτω από το θόρυβο που επιχειρείται να σκεπάσει τα πάντα. Και βέβαια, αφορά το θέμα με τον elite διαιτητή που ζήτησε από τον Μπένετ να τον ορίσει στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Πρόκειται για θέμα κεντρικής σημασίας, ένα πρωτοφανές σκάνδαλο ακόμα και για εκείνους που ξεδιάντροπα διαφέντευαν το ποδόσφαιρο επί χρόνια.

Το σκάνδαλο της χρονιάς

Η αποκάλυψη που έκανε ο Μπένετ, παρουσιάζοντας κι όλα τα στοιχεία που είχε και ενημερώνοντας παράλληλα για τις αναφορές που είχε κάνει ήδη σε FIFA, UEFA και στην ομοσπονδία του διαιτητή, είναι κάτι απίστευτο. Δεν είναι θέμα που αφορά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά όλους, διότι κάλλιστα μπορεί να έχει συμβεί το ίδιο και να έχουν υπάρξει ήδη κινήσεις με συγκεκριμένους για άλλα ματς, ώστε να προσπαθήσουν να φέρουν την ΚΕΔ σε δύσκολη θέση.

Πρόκειται για μια μεθοδευμένη κίνηση, δεδομένου πως ο συγκεκριμένος περίεργος όχι μόνο ζήτησε να οριστεί, αλλά κι όταν άκουσε πως έχει οριστεί άλλος, ζήτησε να μάθει και ποιος είναι. Και όλα αυτά, «δένουν» απόλυτα με την παραδοχή (αλαζονείας;) του Μαρινάκη, που είπε μέσα στην σύσκεψη: «που είναι το κακό να κάνει και πέντε τηλέφωνα ο Κλάτενμπεργκ»; Η απάντηση είναι από ποιο κακό θέλετε να αρχίσω και ενημερώστε με πότε να σταματήσω.

Ηθελαν να «στριμώξουν» την ΑΕΚ

Αυτά όλα, αποτελούν πλέον προϊόν διερεύνησης των διεθνών ομοσπονδιών και (θα έπρεπε) των εγχώριων ποδοσφαιρικών αρχών. Ας περιμένουμε και θα κρίνουμε. Και για να αλλάξουμε το κέφι μας, καλό είναι να στραφούμε στα αγωνιστικά που έρχονται με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ερχεται η 2η αγωνιστική των πλέι οφ και ήδη είναι φανερό, πως επιχειρείται από διάφορες πλευρές να φανεί, πως για την ΑΕΚ η αναμέτρηση της Τούμπας είναι ματς δίχως αύριο. Ισχύει;

Κατά την κρίση μου, ξεκάθαρα όχι. Είναι φανερό, πως οι εμπνευστές αυτού του σχεδίου που περιλάμβανε μεταξύ άλλων και αυτήν την κλήρωση με τον τεχνικό από το… Καματερό που είπε και ο κ. Μπέος, είχαν συγκεκριμένη στόχευση. Να στριμώξουν την ΑΕΚ στην αρχή, ποντάροντας στην εγκατεστημένη αμφιβολία και καχυποψία των Ενωσιτών (απότοκο της μαύρης τετραετίας) και στο επικοινωνιακό τσουνάμι που τους εμφανίζει όλους πανίσχυρους.

Δεν μπορεί να χάνει μόνο η ΑΕΚ

Ακόμα και εάν η ΑΕΚ ηττηθεί στην Τούμπα, που είναι μια πιθανότητα, είναι δεδομένο πως δεν χάνει τίποτα, παρά μόνο εάν εκείνη ρίξει μια κλωτσιά και τα γκρεμίσει όλα. Υπάρχουν ακόμα οκτώ αγωνιστικές (συν δύο ματς για το Κύπελλο) και όλα μπορούν να έρθουν ανάποδα. Αμέσως, αμέσως, την Τετάρτη η ΑΕΚ πάει να παίξει στο Βόλο και αμέσως μετά υποδέχεται τον Αρη, όταν μεσολαβούν τα Αρης-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Γίνεται να κερδίζουν όλοι και να χάνει μόνο η ΑΕΚ; Ξεκάθαρα όχι. Αρα, χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και αναπροσαρμογή κάποιων καταστάσεων. Εσωτερικά αναφέρομαι. Γιατί παρά τις όποιες αμφιβολίες γεννιούνται από τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα και τους τραυματισμούς που έχουν υπάρξει, η ΑΕΚ παραμένει η ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που σε μια σειρά με πολλά και συνεχόμενα ματς, μπορεί να είναι καθοριστική για τις εξελίξεις.

Να διατηρήσει τα πλεονεκτήματα της

Διαβάστε περισσότερα

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X