Οι αλλαγές που έκανε ο Αλμέιδα με ΠΑΟ, κάτι δείχνουν

Οι αλλαγές που έκανε ο Αλμέιδα με ΠΑΟ, κάτι δείχνουν
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι τις πρώτες σκέψεις και συζητήσεις για το αγωνιστικό πλάνο του κυριακάτικου ματς της ΑΕΚ στην Τούμπα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ξεκινώ αλλά και το κλείνω γρήγορα για όσα έγιναν χθες στην ΕΠΟ. Στα μάτια τα δικά μου θα έπρεπε όλες οι ομάδες να πάνε σ’ αυτή την συνάντηση με την λογική να βρουν τους τρόπους και τους μηχανισμούς, για να μην έρχονται μίκυ μάους όπως ο Καμπάκοφ και ο Νταμπάνοβιτς και κάνουν κάκιστες διαιτησίες. Αυτό είναι το ζητούμενο που υπάρχει αυτή την στιγμή. Και θαρρώ πως μ’ αυτή την θέση προσήλθε η ΑΕΚ στη συνάντηση.

Διότι το να μην παίρνει μια ομάδα όλα τα σφυρίγματα ακόμα και τα κουκούτσια, σφάζοντας τους πάντες στο πέρασμά της, ευτυχώς φαίνεται να το έχουμε λυμένο. Το δείχνει άλλωστε η βαθμολογία. Μένει να βρεθεί τρόπος να έρχονται καλύτεροι διαιτητές και αυτό θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο της χθεσινής συνάντησης και όχι το επικοινωνιακό σόου και οι έμμεσοι εκβιασμοί. Το κλείνω και πάω στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η ΑΕΚ δίνει την Κυριακή ένα ματς, το οποίο στα μάτια τα δικά μου μπορεί να την ξανακάνει φαβορί για το πρωτάθλημα. Ακόμα και στο πως θα το αισθανθούν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Διότι την έχουν ανάγκη μια τέτοια για να ξαναβρουν την απόλυτη εμπιστοσύνη που είχαν στην δουλειά που έχουν κάνει και στις δυνατότητες που έχει το φετινή σύνολο. Αυτή την εμπιστοσύνη που είχαν πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ακόμα νωρίς αλλά…

Για το αγωνιστικό κομμάτι είναι ακόμα πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Ο Πινέδα που είναι πάντα ένας ρυθμιστικός παράγοντας για ενδεκάδα και σχήμα είναι ακόμα στο Μεξικό και νομίζω μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις. Ο Γκαρσία επίσης από αύριο θα αρχίσει να δείχνει πόσο μπορεί να παίξει στο κυριακάτικο παιχνίδι. Ούτε γιατρός είμαι, ούτε προπονητής, αλλά νομίζω πως στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη, θα μπει κανονικά ο Λιβάι.

Όλο αυτό το διάστημα ο Αλμέιδα έχει μελετήσει πολύ τα όσα έγιναν και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και σ’ αυτό με τον Ολυμπιακό. Αυτή η μελέτη θα παίξει ρόλο στις αποφάσεις που θα πάρει ο Πελάδο για την ενδεκάδα και το σχήμα του κυριακάτικου παιχνιδιού στην Τούμπα. Αλλά δεν θα είναι ο μοναδικός παράγοντας. Υπάρχουν και πολλά άλλα που θα βάλει στο τραπέζι ο Αλμέιδα, όπως συμβαίνει πάντα. Παραμέτρους στις οποίες το δικό μας μυαλό δεν πάει καν, αλλά ενός προπονητή και μάλιστα καλού, πηγαίνει.

Υπάρχει κάτι πάντως από το πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, για την κουβέντα περί του αγωνιστικού πλάνου για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Οι αλλαγές που έκανε ο Αλμέιδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έχουν την σημασία τους. Και δεν αναφέρομαι σ’ όλες τις αλλαγές, γιατί κάποιες αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο τους αγωνιστικούς σκοπούς που έπρεπε να εξυπηρετηθούν στο συγκεκριμένο ματς.

Ο Άμραμπατ και το δεξί μπακ

Όμως για παράδειγμα υπάρχει η αλλαγή του Άμραμπατ που έγινε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ήταν μια αλλαγή που είχε να κάνει με την συνολική συμπεριφορά, αγωνιστική και μη, που είχε ο Μαροκινός στο πρώτο ημίχρονο. Το έχω ξαναγράψει, φυσικά και ο κανονισμός είναι σαφής, πως δεν προβλέπεται κίτρινη κάρτα για το χέρι που έκανε ο Άμραμπατ. Αλλά αδυνατώ να πιστέψω πως ο Μαροκινός είχε τον κανονισμό στο μυαλό του όταν έκανε το χέρι. Τρέλα είχε, που δεν δικαιολογείται σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή με απολαβές που εργαζόμενοι δεν θα δουν σε δέκα ζωές και που αν αργήσουν δέκα λεπτά στην δουλειά τους μπορεί και να την χάσουν.

Γενικώς όλη η συμπεριφορά ακόμα και η αγωνιστική και τακτική του Άμραμπατ, στο ματς με τον ΠΑΟ, ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Και λόγω όλου αυτού του… πακέτου ο Αλμέιδα τον αντικατέστησε στο ημίχρονο. Αλλά και λόγω όλου αυτού του πακέτου, δεν θεωρώ πως θα τον ξαναβάλει στην ενδεκάδα την Κυριακή. Όχι τιμωρητικά. Ο Αλμέιδα δεν κάνει τέτοια. Καθαρά ποδοσφαιρικό είναι το ζήτημα. Άλλωστε νομίζω πως για τον Ελίασον έχει περάσει το απαραίτητο εκείνο διάστημα που χρειαζόταν, για να ξαναβρεί τον ρυθμό του και τα γερά του πατήματα, μετά την επιστροφή του. Τρεις μήνες έλειψε, για να μην ξεχνιόμαστε και από σπασμένο πόδι.

Υπάρχει και μια ακόμα αλλαγή που έκανε ο Αλμέιδα στο ματς με τον ΠΑΟ και έχει ένα ενδιαφέρον. Έριξε στο παιχνίδι τον Σιντιμπέ στην πρώτη σειρά αλλαγών που έκανε στο 70’. Χωρίς να τον αλλάξει ρόλο στο γήπεδο. Το δεξί του μπακ άλλαξε. Και το άλλαξε προφανώς γιατί ήθελε ακόμα μεγαλύτερη δημιουργία από την πλευρά και από το μπακ του. Βεβαίως το ματς είχε φτάσει στο 70’ και ήταν στο 0-0 και η ΑΕΚ την ήθελε τη νίκη. Όμως τη νίκη θα την θέλει και την Κυριακή στην Τούμπα. Ενώ έχουν περάσει δυο ντέρμπι συνεχόμενα, που από τον Ρότα δεν πήρε όλα αυτά που είχε σχεδιάσει αγωνιστικά. Και το είχε σχεδιάσει αγωνιστικά, φάνηκε από το πόσες φορές βρέθηκε ο Ρότα να πατάει την αντίπαλη περιοχή και στα δυο ματς.

Για να πω την αλήθεια, βλέποντας και πως είχε πάει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θεωρούσα πως τον Σιντιμπέ θα τον βλέπαμε στην ενδεκάδα νωρίτερα. Ούτε από την άλλη μεριά τώρα είναι κλειδωμένο πως θα τον δούμε στην Τούμπα. Αλλά αυτό που έκανε ο Αλμέιδα στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ίσως δείχνει πράγματα για τις επιλογές του για το παιχνίδι της Κυριακής. Εξάλλου αυτή την στιγμή, μοιάζει και πιο ποδοσφαιρικά λογικό, να έχει περισσότερες πιθανότητες για την ενδεκάδα της Τούμπας και ο Σιντιμπέ αλλά και πολύ περισσότερο ο Ελίασον. Εννοείται με την υποσημείωση που βάζω πάντα, πως ο Αλμέιδα ξέρει πάντα καλύτερα.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X