Ο αγωνιστικός «Γολγοθάς» της ΑΕΚ το επόμενο διάστημα και οι εκτός έδρας νίκες που ψάχνει για τετράδα

Ο αγωνιστικός «Γολγοθάς» της ΑΕΚ το επόμενο διάστημα και οι εκτός έδρας νίκες που ψάχνει για τετράδα
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχει πολύ βαρύ πρόγραμμα στο αμέσως επόμενο διάστημα που θα καθορίσει την πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη

Μετά την πολύ μεγάλη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ ετοιμάζεται για ένα νέο σετ αγώνων που θα κρίνουν πολλά για την πρόκριση της στο Φάιναλ-4 αλλά και το τελικό της πλασάρισμα στην βαθμολογία της Basket League.

Οι υποχρεώσεις από εδώ και στο εξής θα είναι συνεχόμενες, με δύο αγώνες κάθε εβδομάδα και μάλιστα όλοι από αυτούς είναι ντέρμπι που έχουν σημαντικό διακύβευμα. Η Ένωση θα δώσει τα 2 ή 3 παιχνίδια με την Χαποέλ Ιερουσαλήμ με σκοπό την πρόκριση στο Φάιναλ-4 και ταυτόχρονα θα έχει «μάχες» με τον ΠΑΟΚ και τον Προμηθέα για το κυνήγι της τετράδας.

Αναλυτικά το πολύ βαρύ πρόγραμμα της ΑΕΚ:

  • 30/3 Προμηθέας-ΑΕΚ
  • 1/4 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
  • 4/4 Χαποέλ-ΑΕΚ
  • 8/4 ΑΕΚ – Ολυμπιακός
  • 12/4 ΑΕΚ-Χαποέλ

Βλέποντας το πρόγραμμα, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη θα δώσει 5 αγώνες σε ένα διάστημα 12 ημερών, όλα ντέρμπι και σε όλα να υπάρχει η απαίτηση της νίκης. Μάλιστα τα τρία πρώτα είναι όλα εκτός έδρας, με την ΑΕΚ να μπαίνει από αεροπλάνο σε αεροπλάνο, με λίγες δυνατότητες προπόνησης και ειδικότερα ξεκούρασης. Το πώς θα ανταποκριθεί το ρόστερ σε αυτούς τους εξαντλητικούς ρυθμούς, είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε στην πράξη, όμως είναι βέβαιο ότι η Ένωση έχει να ανέβει ένα «βουνό».

Ο Ηλίας Καντζούρης ξέρει ότι πρέπει να κάνει σωστή διαχείριση των παικτών του, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους και να πάει βαθιά στον πάγκο, χρησιμοποιώντας όλο το ρόστερ, όπως κάνει άλλωστε στα τελευταία απαιτητικά παιχνίδια. Με την επιστροφή του Γουίλιαμς, θα έχει άλλον ένα σημαντικό παίκτη στο ροτέισον που θα δώσει λύσεις στο περιφερειακό σουτ και την αμυντική προσήλωση.

Κρίνεται η θέση της κανονικής περιόδου

Οι δύο αγώνες που θα δώσει η ΑΕΚ στο τέλος αυτής της εβδομάδας κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνουν την θέση που θα πάρει στο πρωτάθλημα. Η Ένωση αυτήν την στιγμή έχει ρεκόρ 12-7, ο Προμηθέας 10-9 και ο ΠΑΟΚ 11-9. Η ΑΕΚ είχε κερδίσει τον Προμηθέα στον πρώτο γύρο στην έδρα της, ενώ αντίθετα είχα χάσει από τον ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι σε πιθανή ήττα στην Πυλαία χάνει και την ισοβαθμία, αφού θα έχουν «διπλώσει» οι νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της ΑΕΚ και των αντιπάλων της:

ΑΕΚ: Προμηθέας (εκτός), ΠΑΟΚ (εκτός), Ολυμπιακός (εντός)

ΠΑΟΚ: ΑΕΚ (εντός), Απόλλωνα (εκτός)

Προμηθέας: ΑΕΚ (εντός), Περιστέρι (εντός), Άρης (εκτός)

Άρης: Κολοσσό Ρ. (εκτός), Προμηθέα (εντός)

Περιστέρι: Προμηθέα (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός)

Βλέποντας το πρόγραμμα, αν η ΑΕΚ θέλει να κλειδώσει την τετράδα, θα πρέπει να κάνει δύο νίκες στα επόμενα εκτός έδρας ματς για να μην την ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι αντίπαλοι της. Αν δεν γίνει όμως αυτό, ίσως το σημαντικότερο, θα είναι να κάνει ένα διπλό στην Πυλαία για να τον βγάλει εκτός διεκδίκησης της τετράδας και μετά να παλέψει με το Περιστέρι.

Καταλαβαίνει κανείς ότι όλα είναι ρευστά, από το να βγει η ΑΕΚ τρίτη μέχρι να βγει και 7η αν κάνει 0/3. Ενδιάμεσα από αυτούς τους αγώνες θα υπάρχουν και τα παιχνίδια με την Χαποέλ, με τους παίκτες να πρέπει να καθαρίζουν το μυαλό τους μετά από κάθε αγώνα και να παίζουν στο επόμενο πολύ συγκεντρωμένοι.

Δεν είναι εύκολο, όμως η ΑΕΚ έχει δείξει ότι όταν βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο και θέλει οπωσδήποτε αποτέλεσμα τα καταφέρνει, οπότε όλα είναι στα χέρια των παικτών και του Ηλία Καντζούρη.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X