Ενας ήταν ο Μίμης Παπαϊωάννου, η μέρα που με τέσσερα γκολ οδήγησε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα! (VIDEO)

Ενας ήταν ο Μίμης Παπαϊωάννου, η μέρα που με τέσσερα γκολ οδήγησε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα! (VIDEO)

Σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ, όπου και τα τέσσερα γκολ πέτυχε ο Μίμης Παπαϊωάννου!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο τίτλος που κατέκτησε η ΑΕΚ το 1971 είχε ανεξίτηλα αποτυπωμένο πάνω του όσο κανένας άλλος τίτλος της το όνομα του Μίμη Παπαϊωάννου. Ο αρχηγός της ομάδας, στην καλύτερη φάση της καριέρας του, οδήγησε την ΑΕΚ σε ένα άνετο πρωτάθλημα, σκοράροντας 27 φορές σε 34 αγώνες (αυτός και οι Νικολαϊδης, Κωνσταντινίδης έπαιξαν σε όλα τα ματς).

Ειδικά στον αγώνα με τον ΟΦΗ, σαν σήμερα πριν από 52 χρόνια, ο Μίμης έσπασε ένα ατομικό του ρεκόρ, καθώς σημείωσε όλα τα γκολ σε έναν αγώνα που έληξε 4-0! Ήταν μια από τις μέρες που ξεσήκωνε σχεδόν μόνος του τη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας τη διαφορά για την ΑΕΚ.

Ο Παπαϊωάννου είχε ανοίξει το σκορ στο 5′ μετά από μπαλιά του Βεντούρη και διπλασίασε τα γκολ του στο 20′, αυτή τη φορά από πάσα του Καραφέσκου, με δύο πανομοιότυπα γκολ: αριστερό σουτ, στην ίδια γωνία. Ενδιάμεσα, ο διαιτητής Πυλωρίδης δεν είχε δώσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ όταν τέσσερις παίκτες του ΟΦΗ (σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής στην «Αθλητική Ηχώ»!) ανέτρεψαν τον Παπαϊωάννου.

Στο 37΄ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Σταμάτης κλώτσησε τον Νικολαϊδη. Στη συνέχεια, ο τελευταίος έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, ενώ ο Παπαϊωάννου είχε δοκάρι στο 60′. Τελικά πέτυχε άλλα δύο γκολ στο 80′ και στο 85΄, από μεταβιβάσεις των Νικολαϊδη και Βεντούρη αντίστοιχα.

Με αυτή τη νίκη, η ΑΕΚ διατήρησε απόσταση πέντε βαθμών από τον Πανιώνιο, δέκα από τον Παναθηναϊκό και είκοσι από τον Ολυμπιακό, εννέα αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος! Η στέψη ήταν πια θέμα χρόνου…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Θεοδωρίδης, Τόσκας, Τριανταφύλλου, Σταθόπουλος, Λαβαρίδης, Καραφέσκος (55′ Σκευοφύλαξ) Βεντούρης, Νικολαϊδης, Παπαϊωάννου, Παπαεμμανουήλ (65′ Πομώνης)

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X