Ντέμης για Εθνική: «Άψογο το κλίμα, χαίρονται μόνο που μαζεύονται - Αρχηγική παρουσία ο Μπακασέτας»

Ντέμης: Δεν είναι μόνο θέμα νοοτροπίας αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ - Εδώ και ο Μουρίνιο να έρθει θα αποτύχει»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο άψογο κλίμα στην Εθνική, αλλά και στη διαφωνία με τις… τσιγκουνιές σε κομπλιμέντα για νέους παίκτες όπως ο Κωνσταντέλιας αναφέρθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης μιλώντας στο «bwinΣΠΟΡ FM».
Ο Νικολαΐδης δήλωσε ενθουσιασμένος με τις σχέσεις των διεθνών και την ανυπομονησία να παίζουν μαζί.

Όσο για το αγωνιστικό, τόνισε ότι υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης ακόμα και απέναντι στα «μεγαθήρια» Γαλλία και Ολλανδία, επιβεβαίωσε την αρχηγική παρουσία Μπακασέτα και διαφώνησε με τις… τσιγκουνιές σε κοπλιμέντα για νέους παίκτες όπως ο Κωνσταντέλιας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης

Για τις άψογες των παικτών της Εθνικής: «Το πιο σημαντικό είναι το πώς εξελίσσεται η ομάδα και το κλίμα στο εσωτερικό της. Αυτό ξεκίνησε από τον προηγούμενο προπονητή και συνεχίζεται φέτος. Μπορεί στο γήπεδο να έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά οι σχέσεις των παικτών μεταξύ τους είναι εξαιρετικές. Είναι εντυπωσιακό αυτό που βλέπουμε στις τάξεις της ομάδας, χαίρομαι με αυτό το κλίμα και με αυτή την ομαδικότητα που βλέπω. Υπάρχει ταπεινότητα, σεμνότητα, ευγένεια στο πώς μιλάνε σε όλον τον κόσμο, από την αεροσυνοδό στο αεροπλάνο μέχρι τους φιλάθλους. Είναι ένα πολύ ωραίο πάντρεμα παικτών, χαίρονται να παίζουν μαζί και αυτό βγαίνει στα παιχνίδια».

Για την εμφάνιση με το Γιβραλτάρ: «Υπάρχει μια δυσκολία όταν παίζεις με μικρές ομάδες. Παρασύρεσαι λίγο. Μπήκε και νωρίς το γκολ και αυτό καμιά φορά δεν σου επιτρέπει να είσαι… alert. Κάτι τέτοιο έγινε μέχρι το 25’, αλλά μετά ήταν πάρα πολλοί καλοί παίκτες σε καλή μέρα. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, υπήρχε κίνηση και συνεργασίες. Δεν ήταν απαραίτητο ότι θα παίζουμε από τα πλάγια ή κάθετα ή με συνδυασμούς και όχι με σέντρες. Δεν το κάναμε από την αρχή, αλλά από το 25’ κι έπειτα το κάναμε ως το τέλος. Έτσι ήρθε μια καλή εμφάνιση με τρία γκολ και τρία δοκάρια».

Για την αρχική παρουσία του Μπακασέτα: «Όντως είναι το παιδί που τους φέρνει όλους πιο κοντά, αλλά δεν είναι μόνος του. Δεν θα μπορούσε να το κάνει μόνος του. Υπήρχαν στιγμές στο παρελθόν που πηγαίναμε στην Εθνική και δεν ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Τώρα μου λένε ότι ανυπομονούν να έρθουν ματς της Εθνικής για να συναντηθούν. Αυτό είναι εκπληκτικό. Όσο για τη συμπεριφορά των παλιών, κάνει τους νέους να νιώθουν κι εκείνοι πιο άνετα».

Για το άφθονο ταλέντο στη μεσοεπιθετική γραμμή: «Είναι μια πολύ καλή φουρνιά παικτών. Σε ατομική ποιότητα δεν θα ήθελα κάτι παραπάνω, έχουμε πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Το περίεργο είναι ότι έχουμε πολλές παραπάνω λύσεις πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε θέσεις επιθετικών και μεσοεπιθετικών, ενώ κάποτε συνέβαινε αυτό με τους στόπερ και τα αμυντικά χαφ».

Για την αλλαγή πλάνου που θα χρειαστεί προσεχώς: «Αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι πώς θα αντιδράσει όταν αντιμετωπίσει ομάδες που θα έχουν την κατοχή και σε παιχνίδια, όπως με τη Γαλλία, που θα πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση. Το λέω γιατί ως ομάδα θέλουμε την μπάλα στα πόδια μας, αλλά σε τέτοια ματς θα αναγκαστούμε να παίξουμε αλλιώς. Παρόλα αυτά εγώ πιστεύω ότι με τίποτα δεν θα κάνουμε τέσσερις ήττες στα ματς με Γαλλία και Ολλανδία».

Για το αν επηρεάζεται η στόχευση στον όμιλο από το ενδεχόμενο πρόκρισης στο Euro μέσω Nations League: «Αυτό που κατάφεραν, να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για το Euro, το κατάφεραν εκείνοι. Όσο για τον όμιλο, δεν πρέπει να σκέφτονται κάτι άλλο από την πρώτη ή τη δεύτερη θέση. Το θέμα είναι να κάνουμε τέσσερις νίκες με Ισλανδία και Γιβραλτάρ και να δούμε, ειδικά στα δυο τελευταία ματς με Γαλλία και Ολλανδία εντός, αν θα μπορούμε με μια νίκη να πάρουμε την πρόκριση. Ίσως θα έπρεπε να φύγει τελείως από το μυαλό η δεύτερη ευκαιρία. Να παίξουμε τα ματς του ομίλου, να τελειώσουν και μετά βλέπουμε. Προς το παρόν το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι να παίρνουμε πόντους στα ματς του ομίλου».

Για το αν θεωρεί υπερβολικό τον θόρυβο για τον Κωνσταντέλια: «Δεν το θεωρώ υπερβολικό. Καταλαβαίνεις τι παίκτης είναι από τον τρόπο που ακουμπάει την μπάλα. Διαφωνώ να μην κάνουμε κοπλιμέντα σε έναν νεαρό παίκτη για να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα. Εξάλλου τα σημερινά νέα παιδιά είναι πιο… διαβασμένα από εμάς. Δεν θέλω να τσιγκουνευόμαστε τα καλά λόγια στους νέους ποδοσφαιριστές».

Για το αν είναι έτοιμος ο Κωνσταντέλιας για το εξωτερικό: «Το να βγουν εκτός συνόρων πρέπει να είναι ο στόχος όλων των νέων παικτών. Κακά τα ψέματα, υπάρχουν καλύτερα πρωταθλήματα από το δικό μας. Αυτό πρέπει να γίνει όμως όταν ο Κωνσταντέλιας και κάθε νέος παίκτης θα είναι έτοιμος και ώριμος ποδοσφαιρικά. Θα πρέπει να έχει στα πόδια του αρκετά παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα πριν κάνει αυτό το βήμα».

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X