Στεγνό «καθάρισμα» της ΑΕΚ από τον Κασναφέρη, χαριστική ισοπαλία για τον Παναθηναϊκό (VIDEO)

Στεγνό «καθάρισμα» της ΑΕΚ από τον Κασναφέρη, χαριστική ισοπαλία για τον Παναθηναϊκό (VIDEO)

Οι μικρές "πράσινες" παρεμβάσεις στην "κόκκινη παράγκα", είχαν θύμα την ΑΕΚ - Το σπρώξιμο στον Παναθηναϊκό στα ματς κυπέλλου με την Ενωση με υπογραφή Κασναφέρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα χρόνια που ο Ολυμπιακός επέβαλε τον νόμο του με θεμιτούς και (κυρίως) με αθέμιτους νόμους, υπήρξαν και οι χρονιές του Παναθηναϊκού. Τα νταμπλ του 2004 και του 2010 είχαν αποτελέσει διαλείμματα στην ερυθρόλευκη κυριαρχία και το πρώτο από αυτά ήταν «ποτισμένο» δυστυχώς και με το… αίμα της ΑΕΚ.

Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός είχε… διασωθεί στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με ένα γκολ του Εμάνουελ Ολιζαντέμπε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και το σχεδόν καταδικαστικό 1-2 από την ΑΕΚ είχε μετατραπεί σε 2-2. Για να φτάσουμε, όμως, ως εκεί, η φιλοξενούμενη είχε μείνει με εννέα παίκτες λόγω υπερβάλλοντος ζήλου του τέταρτου διαιτητή Γιώργου Κασναφέρη!

Σε μια εποχή με πολλά οικονομικά προβλήματα και με τον (αντικαταστάτη του Ντούσαν Μπάγεβιτς) Ίλιε Ντουμιτρέσκου να συμπληρώνει δύο μήνες στον πάγκο της, η ΑΕΚ παρουσίαζε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αφού αν μη τι άλλο διέθετε ακόμα ένα πολύ καλό ρόστερ. Εκείνο το Σαββατόβραδο στη Λεωφόρο, παρά το γεγονός ότι ο Ρουμάνος τεχνικός παρέταξε μια ενδεκάδα με άμυνα… πατέντα (Σωτήρης Λυμπερόπουλος στο τέρμα, ο Μόρας δεξί μπακ, ο 20χρονος Σκοπιανός Πόποφ αριστερά και στο κέντρο της άμυνας ο Ολλανδός Κρέικ και ο… Κατσουράνης) η ΑΕΚ κέρδισε τις εντυπώσεις και προηγήθηκε δύο φορές.

Η πρώτη φορά ήταν στο 21’ με κεφαλιά του Κώστα Κατσουράνη μετά από σέντρα του Βασίλη Λάκη. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 29’ με πέναλτι του Αγγελου Μπασινά από ανατροπή του Βαγγέλη Μόρα στον Δημήτρη Παπαδόπουλο και στο τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας που πήρε ο Μίλεν Πετκόφ για αψυχολόγητο τράβηγμα του Εκι Γκονζάλες στη σέντρα.

Ο Παναθηναϊκός, με παίκτη παραπάνω, πίεσε για το δεύτερο γκολ, όμως ο (βασικός για μερικά ματς εκείνη την εποχή) τερματοφύλακας Λυμπερόπουλος έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Η ΑΕΚ απειλούσε στις αντεπιθέσεις με βασικό άξονά τους τον -περαστικό εκείνη τη σεζόν από την ομάδα- Γιάννη Οκκά και σε μια από αυτές ο Βασίλης Λάκης έκανε το 1-2 στο 87’!

Η ομάδα του Ντουμιτρέσκου κρατούσε στα χέρια της μια μεγάλη και λεβέντικη νίκη που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί στη ρεβάνς των Ανω Λιοσίων (τελικά η ΑΕΚ έχασε με 0-1 και αποκλείστηκε) μέχρι που ο τέταρτος διαιτητής Γιώργος Κασναφέρης… σήκωσε τα μανίκια.

Στο 87’ ο Ολλανδός Μισέλ Κρέικ είχε βγει από τον αγώνα για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και χρειάστηκε να περιμένει πάνω από δύο λεπτά για να πάρει την άδεια από τον Κασναφέρη να ξαναμπεί στο γήπεδο. Όταν είδε ότι ο τέταρτος τον αγνοούσε επιδεικτικά, αφήνοντας την ΑΕΚ να παίζει με εννέα παίκτες, προσπάθησε να μπει στο γρασίδι και έδωσε στον Κασναφέρη την αφορμή που ζητούσε ο τελευταίος. Κάλεσε τον διαιτητή Μπριάκο και του επέβαλε με… θεατρικό τρόπο να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΚ, εξοργίζοντας τον ίδιο αλλά και όλη την κιτρινόμαυρη αποστολή.

Η ΑΕΚ συνέχισε με εννέα παίκτες και στο 93’ ήρθε η ισοφάριση με σουτ του Ολιζαντέμπε. Ο Κασναφέρης που είχε βγάλει φιλο-ολυμπιακή φήμη με τα καμώματα της περασμένης δεκαετίας, ήθελε να κάνει τον… καλό και στον άλλο ισχυρό της εποχής, εις βάρος φυσικά εκείνης της ανυπεράσπιστης ΑΕΚ.

«Πληρώσαμε τις δημόσιες σχέσεις του Κασναφέρη» έλεγαν οι περισσότεροι. «Μας καθάρισε για να κάνει τον καλό στους Παναθηναϊκούς». Δεν τα είχαν μάλιστα τόσο με τις υποδείξεις του όσο με το γνωστό… αρχοντικό και θεαματικό στιλ του την ώρα που έδειχνε στον Μπριάκο τον Κρέικ για να τον αποβάλει. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σ.  Λυμπερόπουλος, Μόρας, Κρέικ, Κατσουράνης, Πόποφ, Λάκης (89’ Μπορμπόκης) Ζαγοράκης, Πετκόφ, Τσιάρτας (49’ Γεωργέας) Λυμπερόπουλος, Οκκάς

 

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X