ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πινγκ πονγκ η Ιωάννα Γερασιμάτου (ΦΩΤΟ)

ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πινγκ πονγκ η Ιωάννα Γερασιμάτου (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Η αθλήτρια της ΑΕΚ κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο απλό αλλά και στο διπλό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ιωάννα Γερασιμάτου της ΑΕΚ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στην επιτραπέζια αντισφαίριση για το 2023, στον κορυφαίο θεσμό, που για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Η αθλήτρια της ΑΕΚ μετατράπηκε σε μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων. Κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα της στο απλό ενός Πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ήδη πανηγυρίσει την πρωτιά στο διπλό γυναικών με συμπαίκτρια την Κωνσταντίνα Παρίδη του Παναθηναϊκού. Στον τελικό του απλού η Γερασιμάτου κατέβαλε την Αλίκη Κιούφη του Ολυμπιακού με 4-1 σετ.

Ο τελικός του απλού γυναικών είχε δύο νέες φιναλίστ στην ιστορία του θεσμού. Από τη μια την Ιωάννα Γερασιμάτου, που ήταν νούμερο 4 του αγωνίσματος κι από την άλλη την Αλίκη Κιούφη, η οποία βρισκόταν στο νούμερο 3 των φαβορί.

Η αριστερόχειρας Γερασιμάτου βασίστηκε στα δύο κομπίνα-λάστιχα (τα λεγόμενα δοντάκια) και με σταθερότητα στο παιχνίδι της προηγήθηκε 3-0 σετ. Η Κιούφη «βρήκε» καλύτερα στη συνέχεια τα χτυπήματα της αντιπάλου της και αντέδρασε πετυχημένα μειώνοντας σε 3-2. Στο 6ο σετ η Γερασιμάτου έκανε πολύ καλή αρχή και την αξιοποίησε για να φτάσει συγκινημένη στην πρωτοφανή διάκρισή της. Σημειώνεται μάλιστα, ότι η μέρα δεν άρχισε καθόλου καλά για εκείνη γιατί εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και είχε ενοχλήσεις. Πήρε όμως, την προσωπική ευθύνη ν’ αγωνιστεί και τελικά κατάφερε να φτάσει στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της (11-6, 11-5, 11-9, 8-11, 9-11, 11-4).

Στον εξίσου συγκλονιστικό δεύτερο ημιτελικό η Γερασιμάτου ξεπέρασε το 2ο φαβορί, τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου με 4-3 σετ.

Και στον τελικό του διπλού γυναικών συναντήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί. Και στα δύο ζευγάρια επίσης, είχαμε συνδυασμό δεξιόχειρα με αριστερόχειρα, όπως και αθλήτριες με διαπιστωμένα μεγάλη δυνατότητα στο αγώνισμα. Η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Ιωάννα Γερασιμάτου, που είχαν προχωρήσει από τη βάση του ταμπλό, κατέβαλαν με 3-0 σετ το 1ο φαβορί και περσινές πρωταθλήτριες Ελλάδας Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Αλίκη Κιούφη. Το ματς κρίθηκε μεν στα τρία σετ, αλλά πολύ δύσκολα με την Παρίδη και τη Γερασιμάτου να έχουν τον τελευταίο λόγο σε όλες τις κρίσιμες στιγμές (11-8, 11-9, 11-9).

Σημαντική επιτυχία σημείωσε και η Λεμονιά Γκαϊντατζή, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό γυναικών με συμπαίκτρια την Αλεξούδη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Στον γύρο των «16» είχαν bye ενώ στα προημιτελικά κέρδισαν τις Γιάγκου/Γιάγκου από την ΧΑΝΘ με 3-0 και στον ημιτελικό αποκλείστηκαν από τις Παπαδημητρίου/Κιούφη με 3-0.

ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πινγκ πονγκ η Ιωάννα Γερασιμάτου (ΦΩΤΟ) ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πινγκ πονγκ η Ιωάννα Γερασιμάτου (ΦΩΤΟ) ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πινγκ πονγκ η Ιωάννα Γερασιμάτου (ΦΩΤΟ)

ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πινγκ πονγκ η Ιωάννα Γερασιμάτου (ΦΩΤΟ) ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πινγκ πονγκ η Ιωάννα Γερασιμάτου (ΦΩΤΟ) ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πινγκ πονγκ η Ιωάννα Γερασιμάτου (ΦΩΤΟ)

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X