Μίτσελ: «Έχουμε φιλοδοξίες στην ΑΕΚ, μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα»

Μίτσελ: «Έχουμε φιλοδοξίες στην ΑΕΚ, μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα»
Photo Credits: INTIME

Ο Ακίλ Μίτσελ μίλησε για τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την ενέργεια που έδωσε ο κόσμος και τις προσδοκίες που υπάρχουν

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ είχε ανάγκη από μια μεγάλη νίκη που θα ανέβαζε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση όλων ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν. Τα παιχνίδια με την Χάποελ Ιερουσαλήμ πλησιάζουν, όπως και οι αναμετρήσεις με Προμηθέα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, στο φίνις της regular season.

Αυτό σημαίνει πως για την ΑΕΚ δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Κάθε αγώνας έχει τη δική του δυναμική και τον δικό του ξεχωριστό βαθμό δυσκολίας. Στο κλειστό των Λιοσίων η Ένωση φρόντισε να βγάλει το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο και να ρίξει στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό.

Για να συμβεί αυτό έπρεπε κομβικοί παίκτες να ηγηθούν και να κάνουν τη διαφορά. Ο Δημήτρης Φλιώνης έβαλε το μεγάλο λέι απ, 28,9” για το τέλος. Νωρίτερα ο Ακίλ Μίτσελ ήταν αυτός που άνοιξε τους διαδρόμους, έκανε αισθητή την παρουσία του με κάθε τρόπο και είχε πληθωρικό παιχνίδι. Όπως είναι συνηθίσει στην σεζόν μέχρι τον τραυματισμό του στο Final 8 του Κυπέλλου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο σέντερ από τον Παναμά επέστρεψε στα γνωστά του στάνταρ, θυμίζοντας τον κυρίαρχο ψηλό που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Η δική του παρουσία απέναντι στους ψηλούς του Παναθηναϊκού, αποδείχθηκε κομβική.

Η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει, μέσα από την παρουσία του και ταυτόχρονα να στείλει μήνυμα για τη συνέχεια. «Μπορούμε να γίνουμε πολύ καλή ομάδα. Μπορούμε να κερδίσουμε μερικές από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη», υπογράμμισε μιλώντας στο SDNA μετά τη μεγάλη νίκη στα Λιόσια, για να συμπληρώσει ότι «ο Παναθηναϊκός έχει τις δυσκολίες του, αλλά παραμένει πολύ καλή ομάδα με μεγάλο μπάτζετ. Εμείς μπορούμε να κοντράρουμε και να κοιτάξουμε στα μάτια κάθε αντίπαλο. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου και τους το είπα στα αποδυτήρια. Ακόμα πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα».

Κρίσιμο σημείο ήταν το τρίποντο του Ντουέιν Μπέικον στα 5” πριν από το τέλος. Ο Αμερικανός βρήκε σίδερο και ουσιαστικά η ΑΕΚ «κλείδωσε» τη νίκη της. Ο Μίτσελ βρισκόταν στον πάγκο, έχοντας χρεωθεί με 5 φάουλ και παρακολουθούσε τη φάση με… κομμένη την ανάσα.

Στο τέλος έβγαλε αναστεναγμό ανακούφισης. «Ήξερα πως δεν ήθελαν να πάνε στην παράταση και θα προσπαθούσαν να πάρουν το παιχνίδι με τρίποντο. Ο Μπέικον έβαζε σουτ όλο το παιχνίδι. Αν έβαζε εκείνο το σουτ θα του έβγαζες το καπέλο. Ευτυχώς δεν το έβαλε και κερδίσαμε και η βραδιά έκλεισε με χαμόγελο για εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό που έκανε στη μεγαλύτερη διάρκεια η Ένωση όμως ήταν να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό να παίξει με τον δικό της τρόπο και όχι να επιτρέψει στο «τριφύλλι» να βάλει εκείνο τους κανόνες. «Πιστεύω πως εμείς θέσαμε τον ρυθμό», είπε, για να σταθεί στον παράγοντα κούραση που έπαιξε τον δικό του ρόλο.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Έβδομη στην βαθμολογία και play out για την ΑΕΚ
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X