Φλιώνης: «Δεν σκεφτόμουν κάτι, είδα το ρήγμα και πήγα να σκοράρω»

Φλιώνης: «Δεν σκεφτόμουν κάτι, είδα το ρήγμα και πήγα να σκοράρω»
Photo Credits: INTIME

Ο Δημήτρης Φλιώνης εξηγεί το πώς πέτυχε το μεγάλο λέι απ 28,9'' για το τέλος, που οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Σε ένα ακόμα παιχνίδι με υψηλή απαίτηση και μεγάλο «πρέπει» η ΑΕΚ ήταν παρούσα. Κάτι που συμβαίνει με σταθερό ρυθμό τόσο κατά τη διάρκεια της σεζόν, όσο -κυρίως- από την επανέναρξη της σεζόν έως και τώρα. Η Ένωση στα μεγάλα παιχνίδια έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει και η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, στο κλειστό των Λιοσίων, δεν ήταν η εξαίρεση.

Ήταν η… επιβεβαίωση αυτού του κανόνα. Η ΑΕΚ κατάφερε να πάει το παιχνίδι στα δικά της μέτρα, ακολουθώντας το πλάνο, αλλά και να βρει μεγάλα σουτ. Όπως το λέι απ νίκης του Δημήτρη Φλιώνη με 28,9” για το τέλος του αγώνα και το σκορ στο 73-73.

Το καλάθι αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς ήρθε από τα χέρια ενός παίκτη που στην επίθεση είχε περάσει απαρατήρητος μέχρι εκείνο το σημείο. 0 πόντοι με 0/4 σουτ έως εκείνο το σημείο. Την ώρα της κρίσης όμως, ο Θεσσαλονικιός γκαρντ όχι μόνο βγήκε μπροστά, αλλά έβαλε και το πιο μεγάλο καλάθι του αγώνα.

Μια εξέλιξη που έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τον χαρακτήρα, αλλά και τη νοοτροπία του. «Δεν είναι ότι σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο εκείνη τη στιγμή. Βλέπω το ρήγμα και πάω να σκοράρω», παραδέχτηκε, μιλώντας στο SDNA με το πέρας του μεγάλου αγώνα.

Σημαντικό ρόλο για τον ίδιο άλλωστε παίζει η εμπιστοσύνη που έχει η ομάδα στο πρόσωπό του. «Σίγουρα νιώθω την εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών μου σε μια δύσκολη περίοδο με πολλά σκαμπανεβάσματα το τελευταίο διάστημα, αγωνιστικά μιλώντας. Είναι κάτι που σε κάνει να θες να κάνεις την έξτρα προσπάθεια, να δώσεις το κάτι παραπάνω να βοηθήσεις την ομάδα σου να κερδίσει».

Την ώρα της κρίσης, ή αλλιώς crunch time, όπως την αποκαλούν στις ΗΠΑ, κάθε παίκτης είναι προετοιμασμένος να φέρει το καλύτερο παιχνίδι του, ώστε να κάνει τη διαφορά. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Φλιώνης, που έχει περάσει από αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές.

«Είμαστε ομάδα. Όταν το παιχνίδι πάει σε τέτοιες καταστάσεις όλοι είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και όλοι νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε ένα play που θα μας δώσει τη νίκη, είτε στην επίθεση είτε στην άμυνα. Αυτό είναι το DNA μας και γι αυτό είμαστε στο παρκέ», εξήγησε επί του θέματος, με την κουβέντα να πηγαίνει στην ομαδική προσπάθεια. «Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έτυχε να είμαι εγώ, στο επόμενο κάποιος άλλος όπως παλιότερα ήταν ο Στρέλνιεκς. Έχουμε δείξει σαν ομάδα τον χαρακτήρα και αυτό πιστώνεται σε όλα τα μέλη της. Πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι το πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς».

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη, που την βάζει για τα καλά στο κόλπο της τρίτης θέσης. Μια νίκη που μπορεί να της δώσει μομέντουμ και να βοηθήσει άπαντες να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι. «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη βαθμολογικά. Έχουμε κάποιους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε ως το τέλος της χρονιάς και ήταν ένα παιχνίδι που το πιστεύαμε. Όταν είμαστε πιστοί στο πλάνο και έχουμε αυτοπεποίθηση σαν ομάδα μπορούμε να φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε», υπογράμμισε ο διεθνής γκαρντ, που όταν τον ρωτήσαμε για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η φετινή ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρος.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X