Η «Βασίλισσα» είναι εδώ, η ΑΕΚάρα τσάκισε (77-73) τον Παναθηναϊκό στα Λιόσια!

Η «Βασίλισσα» είναι εδώ, η ΑΕΚάρα τσάκισε (77-73) τον Παναθηναϊκό στα Λιόσια!
Photo Credits: INTIME

Η μεγάλη ΑΕΚ με τρομερό μπάσκετ κατάπιε τον Παναθηναϊκό και πήρε τεράστια νίκη στο κάστρο των Λιοσίων

Η «Βασίλισσα» είναι εδώ, η ΑΕΚάρα τσάκισε με 77-73 τον Παναθηναϊκό στα Λιόσια!

Η μεγάλη ΑΕΚ με τρομερό μπάσκετ κατάπιε τον Παναθηναϊκό και πήρε τεράστια νίκη στο κάστρο των Λιοσίων

Μια τρομερή ΑΕΚ, που κατέθεσε στο παρκέ πάθος, θέληση και μπασκετικό πλάνο, κέρδισε τον Παναθηναϊκό (77-73) και πέτυχε μια τεράστια νίκη στον δρόμο για την τετράδα. Τρομερό κοουτσάρισμα από τον Ηλία Καντζούρη, που κλείδωσε τους «πρασινους» και με κορυφαίους τους Γιάνκοβιτς, που έκανε τρομερό παιχνίδι και τον Μίτσελ που έβαλε στα καλάθια τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Όλοι οι παίκτες έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα και δικαιώθηκαν στο τέλος, με την Ένωση να πετυχαίνει πολύ κρίσιμα καλάθια με τον Μίτσελ και τον Φλιώνη. Ο Λεμάρ έβαλε κρίσιμους πόντους όταν ξέφυγε ο Παναθηναϊκός, ο Ξανθόπουλος ήταν για ακόμη φορά μαέστρος και ο Μάιλς με ψυχραιμία έβαλε τα σουτ που έπρεπε. Πλέον η ΑΕΚ έσβησε την μια γκέλα που έκανε εντός έδρας και πάει για να πάρει και ένα σημαντικό διπλό για να διεκδικήσει την τετράδα.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Παπαδάκη, Γιάνκοβιτς, Μαίλς και Μίτσελ, ενώ ο Χρήστος Σερέλης με τους Λι, Γκριγκόνις, Μπέικον, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη. Η Ένωση ξεκίνησε με μεγάλα προβλήματα στις επιθετικές της επιλογές με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 0-6. Πέρασαν κάποια λεπτά και με τον Παπαδάκη να δίνει τον ρυθμό, βρήκε λύσεις και μείωσε (7-11). Οι πράσινοι ήταν πολύ εύστοχοι από την περιφέρεια με τον Καλαιτζάκη να πετυχαίνει τρίποντο, αλλά ο Ξανθόπουλος με δύο λειπ απ μείωσε για την ΑΕΚ (15-19).

5-0 στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου από τον Παναθηναϊκό που ξέφυγε με 9 για να μειώσουν Μάιλς και Μίτσελ με τρίποντα (21-24). Με 10-0 σερί η ΑΕΚ απάντησε σε αυτό του Παναθηναϊκού και με εντυπωσιακό καλάθι του Λεμάρ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στην αναμέτρηση (25-24). Η Ένωση προσπαθούσε να κόψει τις πάσες μέσα στην ρακέτα της και να δίνει τα σουτ, ενώ επιθετικά με τον Λεμάρ να ζεσταίνεται βρήκε λύσεις (31-28). Δύο σερί τρίποντα από τον Μπέικον με προσωπικές ενέργειες έβαλαν τους πράσινους και πάλι μπροστά (33-34). Ο Βλάντο έκανε τρομερή ζημιά από το ποστ, όντας απόλυτα εύστοχος, με την ΑΕΚ να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενη (37-34).

Καλό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο που με τρίποντο του Γιάνκοβιτς πήρε την μεγαλύτερη διαφορά (43-37). Η Ένωση έχασε λίγο τον ρυθμό της στην επίθεση, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ευκαιρία να πλησιάσει με τρίποντο του Μπέικον (46-45). Τρίποντο του Ξανθόπουλου για να απαντήσει αμέσως ο Μπέικον (53-50). Ο Μίτσελ εκμεταλλευόταν την υπεροχή του κοντά στο καλάθι και σκόραρε για την Ένωση, με τον Μπέικον να κρατάει τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ με τρίποντα (60-56).

Κόλλησε στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου η Ένωση, δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι και στην άμυνα δεν μπορούσε να σταματήσει με τίποτα τον Μπέικον που με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα μετά από πολύ ώρα (60-63). Με σερί πόντων του Λεμάρ που έβαλε φωτιά στο γήπεδο, η ΑΕΚ πέρασε και πάλι μπροστά (69-67). Τρίποντο από τον Γκριγκόνις για να απαντήσει ο Λεμάρ με δύο βολές (71-70). Τρομερό καλάθι του Φλιώνη στο τέλος του χρόνου έδωσε στην ΑΕΚ το προβάδισμα με 2 πόντους 28 δεύτερα πριν το τέλος (75-73). Ο Μπέικον αστόχησε σε τρίποντο και ο Μάιλς με 2 βολές κλείδωσε την πολύ μεγάλη νίκη της ΑΕΚ (77-73).

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 77-73

Δεκάλεπτα: 15-19, 37-34, 60-56, 77-73

ΑΕΚ (Καντζούρης): Λεμάρ 14, Κόνιαρης, Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος 7, Φλιώνης 2, Οριόλα 2, Γιάνκοβιτς 14, Μάιλς 14, Γόντικας ,  Μάντσεν 4, Παπαδάκης 3, Μίτσελ 17.

Παναθηναϊκός (Σερέλης): Καλαιτζάκης, Λι 4, Παπαγιάννης 11, Μποχωρίδης, Γουίλιαμς 4, Καλαιτζάκης, Σαμοντούροφ, Αβδάλας, Μπέικον 22, Γκριγκόνις 17, Μαντζούκας 2, Γκουντάιτις 6.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X