Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και η αντεπίθεση για την κούπα πέρασε και από την Πάτρα! (VIDEO)

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και η αντεπίθεση για την κούπα πέρασε και από την Πάτρα! (VIDEO)

Βήμα τίτλου για την ΑΕΚ μέσα στην Πάτρα με δύο γκολ του Νικολούδη, αλλά και με... ιστορική αποβολή Μπάγεβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα… παλιά χρόνια, ήταν αδιανόητο να παίζεται ποδόσφαιρο ανήμερα εθνικής επετείου, γι’ αυτό και είναι οι ελάχιστοι οι αγώνες της ΑΕΚ που είχαν διεξαχθεί στις 25 Μαρτίου ή στις 28 Οκτωβρίου πριν τη δεκαετία του ’90. Από εκεί και μετά, οι… ιστορικές ευαισθησίες μας ως έθνους χαλάρωσαν κάπως. Μπήκε και η τηλεόραση στο ποδόσφαιρο και πλέον παίζεται ποδόσφαιρο κάθε μέρα.

Σε εκείνα τα χρόνια λοιπόν, μια από τις ελάχιστες δραστηριότητες της ΑΕΚ τέτοια μέρα ήταν η νίκη με 2-1 στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής. Σπουδαία νίκη, αφού η ομάδα έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση προς την κατάκτηση του τίτλου. Ηταν ο δεύτερος αγώνας του Ανδρέα Σταματιάδη στον πάγκο από τους συνολικά 11 που έδωσε η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα μετά την αντικατάσταση του Φέρεντς Πούσκας και ήρθε η δεύτερη νίκη.

Σκόρερ και των δύο τερμάτων ήταν ο Τάκης Νικολούδης με πλασέ στο 30′ και με κεφαλιά στο 40′. Ομως ο αείμνηστος Κώστας Δαβουρλής μείωσε στο 61′ και η Παναχαϊκή προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Τα τελευταία λεπτά έγιναν ακόμα πιο δραματικά, αφού από το 86′ και μετά η ΑΕΚ έπαιξε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος κτύπησε εκτός φάσης τον αντίπαλο αμυντικό Νίκο Μουλατσιώτη.

Ο Καλαματιανός αμυντικός έπαιζε σκληρά τον σέντερ φορ της ΑΕΚ σε όλο τον αγώνα, ενώ προσπαθούσε να τον εκνευρίσει με βρισιές και με κτυπήματα εκτός φάσης. Στη φάση της αποβολής από τον διαιτητή Πετράκη (ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στο παιχνίδι που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στο έδαφος και οι δύο παίκτες) ο Μουλατσιώτης πάτησε επίτηδες και επίμονα το χέρι του πεσμένου Μπάγεβιτς, γεγονός που εξόργισε τον τελευταίο!

Όλοι είδαν τι είχε συμβεί, όμως ο προπονητής Ανδρέας Σταματιάδης θεώρησε ότι ο παίκτης έπρεπε να έχει συγκρατηθεί και τον τιμώρησε με 25 χιλιάδες δρχ πρόστιμο. Σημασία έχει, ωστόσο, ότι η ΑΕΚ νίκησε και ότι η επαφή με την κορυφή μειώθηκε, αφού ο πρωτοπόρος Αρης αναδείχθηκε ισόπαλος με τον ΠΑΟΚ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στεργιούδας, Μουσούρης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Τάσος, Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Παπαϊωάννου (64′ Αρδίζογλου) Μαύρος

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X