Στο ίδιο έργο θεατές!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για όλους αυτούς που δεν… ξέρουν, δεν έχουν ακούσει ποτέ… τίποτα, δεν… βλέπουν, δεν έχουν… γνώμη και έχει υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πόσες μπούρδες έχουμε ακούσει και διαβάσει το τελευταίο διάστημα, ομολογώ πως δεν είχα χρόνο να τις καταγράψω. Από ένα σημείο και μετά το μέτρημα χάθηκε. Όμως επειδή έρχεται η περιβόητη σύσκεψη της Δευτέρας θα προσπαθήσω με συνοπτικές διαδικασίες να υπογραμμίσω συγκεκριμένα κομμάτια.

Όταν ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός ήταν το πρώτο φαβορί, ο Πάοκ το δεύτερο, ο Παναθηναϊκός το τρίτο και η ΑΕΚ (που δεν είχε καν βγει Ευρώπη) το τέταρτο. Η ομάδα του Πειραιά στην Ευρώπη δεν πέτυχε νίκη σε 12 αγώνες, ενώ οι άλλοι δύο αποκλείστηκαν από τους πρώτους τους αγώνες!

Στο πρωτάθλημα την 4η αγωνιστική μετά τα όργια του Καμπάκοφ στη Λεωφόρο την ΑΕΚ την έχουν ξεγραμμένη, ο Παναθηναϊκός μαθαίνει… προπαίδεια και ο Πάοκ πάει για πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός παλεύει να διορθώσει τα «εγκλήματα» του ανθρώπου που «έστησε» το καλοκαίρι την ομάδα.

Στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός είναι το τεράστιο φαβορί, η ΑΕΚ είναι στο -8, ο Πάοκ δεν πάει για πρωτάθλημα γιατί δεν προλαβαίνει να μετρήσει «σφαλιάρες» και ο Ολυμπιακός έχει ήδη φωνάξει για τη διαιτησία 45 φορές.

Στο τέλος του δεύτερου γύρου αλλά και μετά την πρώτη αγωνιστική των playoff, ο Παναθηναϊκός παρά τις γκέλες του παραμένει πρώτος, η ΑΕΚ είναι σε απόσταση βολής, ο Ολυμπιακός έχει μπει στο κόλπο του τίτλου και ο Πάοκ μιλάει για… ΠΟΚ!

Είναι ξεκάθαρο από το ξεκίνημα της σεζόν πως μόνο δύο ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο της τοξικότητας. Μάλλον ένας οργανισμός και ένας προπονητής. Ο Ολυμπιακός και ο Λουτσέσκου.

Ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχουν γκρινιάζουν ακόμα και σε ματς που έχει ευνοηθεί σκανδαλωδώς. Στην Τρίπολη, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο παιχνίδι με τον Πάοκ, γκρινιάζούν για elite διαιτητές, ο πρόεδρός του χρησιμοποιεί τη Super League σα να είναι τσιφλίκι του, θέλει να φέρει πίσω τον Κλάτενμπεργκ, κάνει deal με διαιτητές, δε γουστάρει την ΕΠΟ, την ΚΕΔ και πάει λέγοντας.

Τα πράγματα είναι απλά για την ομάδα του λιμανιού. Είχε μάθει στη λογική: «Τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σας, δικά μου». Σε μία εποχή που δεν ελέγχουν την ΕΠΟ, αλλά πήραν τρία πρωταθλήματα, αντί να είναι περήφανοι, πασχίζουν να αποδείξουν ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να καταστρέψουν τα πάντα για να κυριαρχήσουν. Βεβαίως τέτοιες πρακτικές στη Νότιγχαμ δε χρησιμοποιούν. Εκεί δεν είναι Ουγκάντα…

Ο Πάοκ ο οποίος έχει αντιγράψει τις πρακτικές του Ολυμπιακού, επειδή κακά τα ψέματα αν μιλήσει ο Μάκης Γκαγκάτσης και ο Κυριάκος Κυριάκος, ουδείς θα ασχοληθεί μαζί τους, έχει βάλει τον Ρουμάνο Κλάψα να λέει και να κάνει ότι γουστάρει. Έχει άλλωστε μεγαλύτερη προσωπικότητα από τους δύο προαναφερόμενους. Εδώ μετά το ματς στα Γιάννινα ο ΚυρΚυρ χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι και την Παρασκευή έλεγε σε συνέντευξή του πως ο Κλάψας είναι μέλος της εταιρείας!

Βεβαίως το πόσο σοβαρά τον παίρνουν πλέον τον Ρουμάνο φαίνεται από το ότι κανένας δεν ασχολείται πλέον με τις γραφικότητες που λέει. Έπαιξε Άρης – Πάοκ και μετά το ματς όπου αποβλήθηκε μιλούσε για τις ομάδες της Αθήνας! Τέτοιο κόμπλεξ! Εδώ και δύο χρόνια δε μιλάνε για… ΠΟΚ και η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει κανείς, είναι ότι οι Μαλαματίνες έχουν… λήξει!

Όσο για τον Παναθηναϊκό, έχει μεγάλη πλάκα το πως προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το παραμικρό επικοινωνιακά. Για παράδειγμα, θέση κατά του Μαρινάκη και των ενεργειών που έκανε πήρε μόνο η ΑΕΚ και ο Πάοκ, αλλά θέλησαν να πούνε ότι έκαναν κάτι και αυτοί. Υποστηρίζουν ότι δεν εμπλέκονται με την ιστορία της ΕΠΟ, αλλά και να ήθελαν να εμπλακούν η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν! Μπορούσε ο Παναθηναϊκός όσο έλειπε η ΑΕΚ να ρίξει τη χούντα; Όχι. «Περιοδικά» για… παράγκες έβγαζε (ούτε οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη μπορούσαν να κάνουν κάτι μόνοι τους). Η Χούντα έπεσε επειδή μόνο ένας ήξερε τον τρόπο!

Πάντως ο Παναθηναϊκός που δε «μιλάει», είναι λαλίστατος όταν θέλει να πει κάτι για την ΑΕΚ. Και για να μην το ξεχάσω. Αυτοί που και καλά δεν έχουν καμία σχέση με το παρασκήνιο, μήπως θέλουν να μας εξηγήσουν τα πάρε δώσε με τον… Κομπότη; Γιατί πολλά ακούμε, αλλά κάπου…ώπα! Αν θέλουν να ταΐσουν σανό να βρούνε αλλού πρόβατα!

Η κρίσιμη Δευτέρα

Τη Δευτέρα στη σύσκεψη αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εννοείται ότι θα πάει διότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και στα υπόλοιπα εννιά ματς του πρωταθλήματος και στα δύο του Κυπέλλου, η ΑΕΚ πρέπει να εξασφαλίσει το 50-50. Αυτό που προβλέπουν οι κανονισμοί και όχι αυτό που πιστεύουν αυτοί που είτε έχουν, είτε κάνουν ότι έχουν, άγνοια κανονισμών για να πούνε τα πράγματα όπως τους συμφέρει.

Και κάτι ακόμα για να το κλείσουμε και το οποίο αφορά το δικό μας το συνάφι. Η ΑΕΚ δεν έχει ακολουθήσει ποτέ τις πρακτικές του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πάοκ. Ούτε στις τηλεοπτικές μεταδόσεις, ούτε στους ανθρώπους που θα έρθουν να κάνουν τη δουλειά τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Άλλοι είναι αυτοί που έτρωγαν ξύλο στα μπουθ την ώρα ή στο ημίχρονο μίας μετάδοσης και έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο, άλλους «καθάριζαν» με συνοπτικές διαδικασίες από το ρεπορτάζ της ομάδας που έκαναν στο κανάλι που εργάζονταν ή εργάζονται και άλλοι στοχοποιούσαν κόσμο είτε δείχνοντας με το δάχτυλο σε εξέδρες, είτε βγάζοντας ανακοινώσεις.

ΥΓ: Έχει απίστευτη πλάκα το άγχος του Βαγγέλη Μαρινάκη για την παρουσία του Αχιλλέα Μπέου στη σύσκεψη της Δευτέρας. Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα βεβαίως… Επίσης οφείλω να καταγράψω ότι ο πολύ καλός φίλος του προέδρου του Ολυμπιακού, ο Καρυπίδης είπε ότι έτσι και αλλιώς δε θα μπορούσε να παραστεί γιατί θα ήταν στο εξωτερικό. Οπότε αφού δε θα μπορούσε έτσι και αλλιώς, γιατί χαλάει τον κόσμο; Μήπως γιατί δε θα έχει την κατάλληλη υποστήριξη από τους δύο προαναφερόμενους στην ΕΠΟ; Απλή απορία εκφράζω…

ΥΓ 2: Τεράστια η αγωνία γνωστού opinionmaker για την άδεια λειτουργίας της «Αγιά-Σοφιάς». Θα μπορούσε να μάθει τι παίζει, αν έκανε ένα τηλέφωνο μόνο. Για το χρέη του γηπέδου στο Φάληρο, μάλλον δε θα έχει ακούσει κάτι για να ασχοληθεί…

ΥΓ 3: Το απόγευμα του Σαββάτου έχουμε ραντεβού στα Λιόσια. Δίπλα στη «Βασίλισσα».

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X