Η ΑΕΚ κόντρα στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ για μια ακόμα υπέρβαση

Η ΑΕΚ κόντρα στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ για μια ακόμα υπέρβαση
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την καλή κλήρωση της ΑΕΚ, την προιστορία με την Χαποέλ και την υπέρβαση που απαιτείται για μια ακόμα φορά.

Η ΑΕΚ κληρώθηκε απέναντι στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ, σε μια κλήρωση που δεδομένων των συνθηκών, ίσως πήρε την πιο βατή ομάδα, που όμως έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Φυσικά η Ένωση είναι και πάλι το outsider αλλά φέτος έχει διαψεύσει όλα τα προγνωστικά, οπότε κανείς δεν μπορεί να την έχει ξεγραμμένη.

Γλίτωσε την Τενερίφη

Προσωπικά ήθελα όσο τίποτα να γλιτώσει από την Τενερίφη, καθώς είναι μια ομάδα πάρα πολύ καλή, πολύ μπασκετική, με παίκτες έμπειρους και σταθερό κορμό χρόνια. Είναι και ένα πολύ μεγάλο ταξίδι, που φέρνει έξτρα κούραση, οπότε είναι καλό που την απέφυγε η ΑΕΚ. Μεταξύ λοιπόν Βόννης και Χαποέλ, ίσως οι Ισραηλινοί είναι καλύτερη επιλογή. Οι Γερμανοί κάνουν μια καταπληκτική σεζόν φέτος, είναι μόνιμα σε καλή κατάσταση, έχουν κάνει μόλις 4 ήττες στην χρονιά, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι για να τους κερδίσεις δύο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ήταν κάτι πολύ δύσκολο.

Από την άλλη η Χαποέλ, έφτασε στα playoff με συνολικό ρεκόρ 10-2, πράγμα που δείχνει και την δυναμικότητα της. Εκτός από καλή ομάδα, έχει και μια πολύ «καυτή» έδρα που η Ένωση έχει επισκεφτεί 3 φορές στο παρελθόν, έχοντας δύο ήττες και μία νίκη. Σε επίπεδο BCL, η πρώτη φορά ήταν το 2018, με τον Λούκα Μπάνκι στον πάγκο, όπου έχασε τον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ (75-79) και 2 μήνες μετά, πήγε και κέρδισε στο Ισραήλ, παίρνοντας και την διαφορά με 70-83.

Η επόμενη φορά ήταν το 2019 με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο, όπου έχασε πολύ δύσκολα (85-78) εκτός έδρας και αφού τραυματίστηκε ο Σλότερ, ενώ στο ΟΑΚΑ κέρδισε εύκολα με 91-78. Σίγουρα η ΑΕΚ έχει αλλάξει πολύ από τότε, όπως και η Χαποέλ που δεν είναι ακριβώς εκείνη η ανέμελη ομάδα που έπαιζε μπάσκετ όσα πάνε και όσα έρθουν.

Για να είμαστε ειλικρινείς, η Χαποέλ είναι μια ποιοτική ομάδα, με μεγαλύτερο μπάτζετ από την ΑΕΚ και έχει το πλεονέκτημα έδρας. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έχει ανατρέψει πολλές φορές τα προγνωστικά φέτος και να θέλει να πάει στο Φάιναλ-4 θα πρέπει να κάνει την μεγαλύτερη υπέρβαση από όλες. Αν η Ένωση είχε διαθέσιμους όλους τους παίκτες του ρόστερ και αναφέρομαι κυρίως στον Στρέλνιεκς, τότε θα μιλούσαμε διαφορετικά. Πλέον ο προπονητής της ομάδας θα πρέπει να βγάλει λαγούς από το καπέλο και να ετοιμάσει την ΑΕΚ για τρία παιχνίδια φωτιά.

Ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, αν δούμε και πότε είναι αυτές οι αναμετρήσεις, με την ΑΕΚ να παίζει συνεχόμενα ντέρμπι.

  • 1/4/23 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
  • 4 ή 5/4/23 Χαποέλ – ΑΕΚ
  • 8/4/23 ΑΕΚ – Ολυμπιακός
  • 11 ή 12/4/23 ΑΕΚ – Χαποέλ

Καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα χρειάζονται πολύ καλούς χειρισμούς, για να μπορέσει η ομάδα να είναι φρέσκια, να είναι οι παίκτες σε καλή κατάσταση και να παίξουν το καλύτερο τους μπάσκετ. Είναι λογικό να ξεφεύγει το μυαλό όταν μιλάμε για πιθανότητα πρόκρισης σε ένα Φάιναλ-4, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για να ξαναπαίξεις στο BCL, θα πρέπει να τερματίσεις και σε ανάλογη θέση στο πρωτάθλημα και αυτήν την στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους αντιπάλους της.

Η Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας φέτος είναι ήδη πετυχημένη και για αυτό πρέπει να πάρουν τα credit οι προπονητές και οι παίκτες γιατί δεν νομίζω κανένας να πίστευε ότι μπορούσε να φτάσει μέχρι εδώ στην αρχή της χρονιάς και μάλιστα αποκλείοντας ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ. Όμως όπως λένε «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» και η Ένωση είναι μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση που θα τεστάρει και τις αντοχές του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα.

Δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να είναι και ο κόσμος που βρέθηκε στα Λιόσια στα δύο τελευταία παιχνίδια και βοήθησε πολύ τους παίκτες. Πλέον η παρουσία του θα είναι κομβικής σημασίας για να κρατήσει απόρθητη της έδρα της, κάτι που θα σημαίνει σημαντικές νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X