Ο μυθικός Νεστορίδης σάλπισε την επική ανατροπή της ΑΕΚ και το πρωτάθλημα δεν χανόταν! (VIDEO)

Ο μυθικός Νεστορίδης σάλπισε την επική ανατροπή της ΑΕΚ και το πρωτάθλημα δεν χανόταν! (VIDEO)

Κρίσιμη νίκη στη μάχη του τίτλου σε ένα αγώνα που γύρισε για την ΑΕΚ από 0-3 σε 4-3 με χατ-τρικ του Νεστορίδη!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 24 Μαρτίου 1963, καθ’ οδόν για την κατάκτηση του πρώτου μεταπολεμικού τίτλου, η ΑΕΚ έκανε μια απίστευτη ανατροπή. Ο ισχυρός Απόλλων εκείνης της εποχής είχε προηγηθεί 0-3 στο πρώτο μισάωρο, όμως ο Κώστας Νεστορίδης ισοφάρισε λίγο πριν το ημίχρονο και έφερε το ματς στο 3-3 με δύο ακόμα γκολ στο διάστημα 51’-57’. Το αυτογκόλ του Μπεθάνη στο 88’ ολοκλήρωσε την ιστορική ανατροπή.

Η ΑΕΚ διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών (αλλά με έναν αγώνα λιγότερο) από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Σε μια κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια, ό,τι έκαναν οι παίκτες του Απόλλωνα «έπιανε»! Με μόνο τρεις τελικές προσπάθειες, βρέθηκαν να προηγούνται με 0-3, με σκόρερ τον αείμνηστο Γιώργο Καμάρα (18′, 27′) και τον Φράγκου (24′). Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το σουτ του Σκευοφύλακα στο 42′ κτύπησε στο δοκάρι!

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, μίλησε το απόλυτο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή: ο Κώστας Νεστορίδης! Μείωσε νωρίς σε 1-3 (48′) η Νέα Φιλαδέλφεια πήρε φωτιά και η ΑΕΚ άρχισε να «πετάει»! Στο 51′ και στο 57′ ο «Νέστορας» έφερε το σκορ στο 3-3 και η ομάδα του Γένε Τσάκναντι είχε πάνω από μισή ώρα για να πετύχει το γκολ της νίκης. Νέο δοκάρι στο 66΄με τον Παπαϊωάννου και κορύφωση της αγωνίας από τριάντα χιλιάδες θεατές στις εξέδρες, αλλά και από φιλάθλους έξω από το γήπεδο!

Η λύση τελικά δόθηκε στο 88′, με μια φάση αρκετά περίπλοκη. Εικόνα δεν υπάρχει, ενώ κάποιες ιστορικές πηγές αναφέρουν ως σκόρερ τον Νεστορίδη και κάποιες άλλες τον αμυντικό του Απόλλωνα Μπεθάνη. Όπως και να έχει, η ΑΕΚ πήρε μια τεράστια νίκη και λίγους μήνες αργότερα θα πανηγύριζε τον τίτλο.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Κανελλόπουλος, Μαρδίτσης, Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ, Δούκας, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Ιμπραήμ, Παπαϊωάννου, Τσαχουρίδης

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X