Αρχόντης στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ θέλει και μπορεί το νταμπλ»

Αρχόντης στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ θέλει και μπορεί το νταμπλ»
Photo Credits: INTIME

Ο Διοικητικός Υπεύθυνος των τμημάτων βόλεϊ της ΑΕΚ, Λευτέρης Αρχόντης μιλάει στο enwsi.gr

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αμέσως μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου, ένας από τους ανθρώπους που έτρεξε απευθείας μέσα στο γήπεδο για να αγκαλιάσει μια -μια τις αθλήτριες ήταν ο διοικητικός υπεύθυνος της  ΑΕΚ , Λευτέρης Αρχόντης.

Τα δάκρυα και η συγκίνηση του μαρτυρούσαν όχι μόνο την χαρά για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά και την δικαίωση της σκληρής δουλειάς των τελευταίων ετών. Έχοντας ζήσει στο παρελθόν τις δύσκολες στιγμές του τμήματος, έναν υποβιβασμό αλλά και όλη την πορεία για να φτάσει ξανά η ΑΕΚ σε επίπεδο πρωταθλητισμού ένιωσε πως η κούπα αυτή ήταν η πρώτη ανταμοιβή. Ο Γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής και διοικητικός υπεύθυνος των τμημάτων βόλεϊ του συλλόγου σε μια μεγάλη συνέντευξη στο enwsi.gr  μίλησε για αυτό τον πρώτο τίτλο μετά από δέκα χρόνια, για τον στόχο του νταμπλ, την επόμενη ημέρα του τμήματος ενώ αποκάλυψε και την συμφωνία με τον προπονητή, Γιουνούς Οτσάλ.

– Πρώτο Κύπελλο με την γυναικεία ομάδα βόλεϊ, θέλωνα μου πεις πως έζησες και τα δύο παιχνίδια του Final-4 αλλά και οι πρώτες σου σκέψεις αμέσως μετά το τέλος του τελικού;

Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στην Άρτα ένιωθα μία αισιοδοξία και σιγουριά για αυτή την ομάδα. Να σκεφτείτε το ξενοδοχείο το είχαμε κλείσει μέχρι την Κυριακή έχοντας το δυνατό προαίσθημα ότι θα γυρίσουμε με το κύπελλο. Βλέποντας την ομάδα μας προπονήσεις της Άρτας έβλεπα στα πρόσωπα στον παικτριών μας και του προπονητικού τιμ μία δύναμη κάτι που μου έλεγε ότι αυτό το Κύπελλο είναι δικό μας. Κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώναπαρότι βρεθήκαμε πίσω στα σετ και έχοντας μία Καλντερόν στον καλύτερό της εαυτό δεν ανησυχήσαμε γιατί πιστεύαμε στη νίκη κάτι που στο τέλος μας δικαίωσε με την πρόκριση στον τελικό. Στον αγώνα τελικού Και βλέποντας όλες τις αθλήτριες μας να παίζουν στο ζενίθ τους και έχοντας στο πρόσωπο τους ζωγραφισμένη την πίστη και το πείσμα του νικητήπιστέψαμε ότι αυτό το κύπελλο μας ανήκει κάτι που έγινε και πραγματικότητα. Χαρά, Συγκίνηση, Δικαίωση ήταν τα πρώτα έντονα συναισθήματα που ένιωσα στη λήξη του αγώνα.

-Έχεις ζήσει και εσύ τις πολύ δύσκολες ημέρες του τμήματος βόλεϊ γυναικών και τώρα το βλέπεις να είναι εκεί που αξίζει και να διεκδικεί τίτλους. Κάνοντας μια αναδρομή όλα αυτά τα χρόνια τι είναι αυτό που κρατάς πιο έντονα;

Όντως ζήσαμε  πολύ δύσκολες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να έρθει η στιγμή της δικαίωσης. Η πιο έντονη  δυσάρεστη στιγμή ήταν ο υποβιβασμός της ομάδας μας πριν μερικά χρόνια αλλά από την πρώτη στιγμή δώσαμε υπόσχεση πως η ΑΕΚ σύντομα θα βρεθεί και πάλι εκεί που πρέπει. Από τότε μείναμε πιστοί σε όσα είχαμε δεσμευτεί, ακολουθώντας σταθερά μια πορεία οικονομικής εξυγίανσης και νοικοκυρέματος σε όλα τα επίπεδα. Η πιο έντονη χαρούμενη στιγμή, η κατάκτηση του κυπέλλου και η φετινή πορεία της ομάδας μας.

– Η φετινή ομάδα έχει τις δυνατότητες να φέρει και το πρώτο νταμπλ;

Η ομάδα φέτος χτίστηκε για να πρωταγωνιστήσει σίγουρα. Υπάρχουν κι άλλες εξίσου δυνατές ομάδες και πιστεύω πως όλα θα κριθούν στα play off . Με τον ερχομό του προπονητή μας Γιουνούς Οτσάλ άλλαξε όλη η ψυχολογία της ομάδας δίνοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη κάτι που της έλειπε και χρειαζόταν η ομάδα μας.  Σίγουρα μπορούμε και θέλουμε το νταμπλ, Αλλά όπως είπα και στη αρχή όλα  θα κριθούν στα play off. Πάμε αγώνα – αγώνα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας.

-Η ΑΕΚ έχει φέτος έναν πολύ καλό κορμό Ελληνίδων αθλητριών. Πιστεύεις πως  θα στηριχτεί σε αυτόν για να χτίσει και την ομάδα των επόμενων ετών;

Σίγουρα τον πρώτο λόγο έχει ο προπονητής μας αλλά οι φετινές επιλογές μας δικαιώνουν και φυσικά στην άμεση προτεραιότητά μας είναι να μείνει ο κορμός των Ελληνίδων. Όμως θα πρέπει να αρχίσουμε να χτίζουμε και δικές μας αθλήτριες είναι κάτι που μας λείπει, αλλά πιστεύουμε ότι ήδη έχει αρχίσει η αλλαγή να φαίνεται στις ακαδημίες μας. Πάντα πιστεύουμε στις δυνατότητές των Ελληνίδων αθλητριών και θέλουμε να τις έχουμε για πολλά χρόνια μαζί μας.

– Η ομάδα θα δώσει κανονικά στο «Απ. Κόντος» και τα παιχνίδια των πλέι οφ;

 

Πάνω σε αυτό θέλω να ξεκαθαρίσουμε ότι η έδρα μας είναι το «Απόστολος Κόντος» στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι εγκεκριμένη από την ομοσπονδία και δεν μπορεί κανένας να το ανατρέψει σε αυτή τη φάση. Από την άλλη πλευρά  οι φίλαθλοι μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παιχνίδια των play-off και να μην αντιδράσουν σε τυχόν προκλήσεις που μπορεί να επιφέρουν τιμωρία της έδρας.

– Ο Γιουνούς Οτσάλ θα βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ και τη νέα σεζόν;

Ναι μπορώ να το επιβεβαιώσω πλέον έχουμε συμφωνήσει προφορικά και θα είναι στο τιμόνι της ομάδας και την επόμενη χρονιά. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και από τις δύο πλευρές, καλή διάθεση και φυσικά προχωράμε μαζί.

-Πόσο πιστεύεις θα αλλάξει η δυναμική της ΑΕΚ όταν αποκτήσει ένα δικό της «σπίτι» για τα τμήματα της;

Είναι κάτι που σίγουρα μας λείπει. Αλλά όπως ανακοίνωσε  προεκλογικά και ο κύριος Παπασταμάτηςείμαστε κοντά στη μεγάλη συμφωνία. Με την απόκτηση του δικού μας κλειστού είναι δεδομένο πως η δυναμική του σωματείου μας θα αυξηθεί κατακόρυφα και θα αποκτήσει την σιγουριά που της λείπει σε αυτό το κομμάτι.

-Έκανες μια πολύ ωραία κίνηση στον τελικό του Κυπέλλου πηγαίνοντας την κούπα προς τον κόσμο. Πιστεύεις πραγματικά πως του αξίζει ένα μερίδιο της φετινής επιτυχίας;

Ο κόσμος είναι η δύναμή μας, όλοι εμείς στην διοίκηση πρώτα από όλα είμαστε οπαδοί αυτού του ιστορικού συλλόγου και σε κάθε στιγμή το δείχνουμε εντός και εκτός γηπέδων. Φυσικά ένα μεγάλο μερίδιο της φετινής επιτυχίας ανήκει στους φιλάθλους μας. και με την κίνησή μου να πάω προς τον κόσμο με το κύπελλο απλά ήθελα με αυτό τον τρόπο να τους ευχαριστήσω για την ό0λη προσπάθεια που έκαναν ώστε να  βρεθούν δίπλα μας στα παιχνίδια του Final Four ταξιδεύοντας μέχρι την Άρτα αλλά και την όλη στήριξη στην ομάδα μας.

Κώστας Τσίλης: ΑΕΚ: Εντελώς διαφορετικό καλοκαίρι από το περυσινό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X