«Τέλος» από τη McLaren ο Τζέιμς Κι

«Τέλος» από τη McLaren ο Τζέιμς Κι

Παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή στη McLaren αποτελεί ο Τζέιμς Κι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή στη McLaren αποτελεί ο Τζέιμς Κι.

Η ομάδα της Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε σήμερα (23/3) την αποχώρηση του 51 ετών Βρετανού, στο πλαίσιο μιας σειράς οργανωτικών αλλαγών, οι οποίες έχουν ως στόχο να δώσουν στη McLaren μια σταθερή βάση για μακροπρόθεσμη επιτυχία. Ο νέος επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, ο οποίος αντικατέστησε τον Δεκέμβριο τον Αντρέας Ζάιντλ, αξιολόγησε τη δομή της ομάδας μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ζακ Μπράουν, στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ που η McLaren λέει ότι άρχισε αρκετούς μήνες πριν. Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν έρχονται μετά από μια περίοδο κάμψης για την ομάδα, η οποία ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών του 2020, τέταρτη το 2021 και πέμπτη το 2022, ενώ, μετά τους πρώτους δύο αγώνες του 2023, δεν έχει βαθμολογηθεί.

Η McLaren αποφάσισε να απομακρυνθεί από τη δομή του ενός και μοναδικού τεχνικού διευθυντή, ο οποίος θα επιβλέπει την όλη λειτουργία, και να την αντικαταστήσει με μια ομάδα με τρεις εξειδικευμένους ρόλους. Έτσι, ο Πίτερ Προδρόμου, ο οποίος διαθέτει 32 χρόνια εμπειρίας στη Φόρμουλα Ένα, αναλαμβάνει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή σε θέματα αεροδυναμικής, ο Νταβίντ Σάντσεζ, ο οποίος επιστρέφει μετά από μια δεκαετία στη Ferrari και θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024, θα είναι υπεύθυνος για θέματα που αφορούν τη γενική ιδέα και την απόδοση του μονοθεσίου, ενώ ο Νιλ Χούλντεϊ αναβαθμίζεται στην προσφάτως δημιουργηθείσα θέση του τεχνικού διευθυντή σε θέματα μηχανικής και σχεδιασμού. Οι τρεις άνδρες θα αναφέρονται απευθείας στον Στέλα.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X