Ορθια η ΑΕΚ στη Λεωφόρο, ανατρέποντας την «πράσινη» παράγκα (VIDEO)

Ορθια η ΑΕΚ στη Λεωφόρο, ανατρέποντας την «πράσινη» παράγκα (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι γεγονός, πως στα νεότερα χρόνια ο δυνάστης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι «κόκκινος». Ωστόσο, οι παλιότεροι θα θυμούνται πως παραδοσιακά η ομάδα που έκανε τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και είχε απίστευτη εύνοια ήταν ο ΠΑΟ. Χαρακτηριστικά είναι όσα συνέβησαν μια μέρα σαν σήμερα του 1975, όταν η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και όσοι έζησαν εκείνη τη μέρα, τη μνημονεύουν ακόμα.

Βλέπετε, ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΚ έπαιξε τον ΠΑΟ όπως η γάτα με το ποντίκι. Εχασε πλήθος ευκαιριών, αλλά στην πρώτη «πράσινη» αντεπίθεση βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Ελευθεράκη. Τα χειρότερα, ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55’ ο διαιτητής Ελευθεριάδης υποδεικνύει ανύπαρκτο φάουλ στα όρια της περιοχής της ΑΕΚ. Την ώρα που οι παίκτες ακόμα διαμαρτύρονται, ο Μούικιτς εκμεταλλεύεται το κενό και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

«Από θαύμα δε χύθηκε αίμα. Οι φίλοι της ΑΕΚ οργισμένοι και ασυγκράτητοι, επιχείρησαν να λυγίσουν τα κάγκελα και να μπουν στο γήπεδο», ανέφεραν τα ρεπορτάζ της εποχής. Παράλληλα, στηλίτευαν με τον χειρότερο τρόπο τη στάση του Μίμη Δομάζου, ο οποίος πήγε…καροτσάκι τον διαιτητή που αρχικά σκέφτηκε να ακυρώσει το γκολ, αλλά υπό την πίεση το κατακύρωσε. Ακόμα και έτσι όμως, η ΑΕΚ έμεινε όρθια. Μείωσε το σκορ με τον Βάγκνερ και παρά τη γραμμή Μαζινό που είχε στήσει ο ΠΑΟ, έφτασαν στην ισοφάριση με τον Τίμο Τσανλάιτερ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X