Το σύστημα των πλέι οφ της Handball Premier - ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Διομήδης στην Β' φάση

Και τώρα πιάστε την! Η ΑΕΚ διέλυσε (29-20) τον ΠΑΟΚ, πάτησε κορυφή και πάει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ εφόσον ολοκληρώσει στην πρώτη θέση την κανονική διάρκεια θα αντιμετωπίσει τον Διομήδη και το άλλο ζευγάρι θα είναι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την προσεχή Κυριακή 26 Μαρτίου ορίστηκε ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Δούκα για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση της βαθμολογίας και να πάει στα πλέι οφ με το πλεονέκτημα έδρας. Ουσιαστικά η πρώτη τετράδα έχει κριθεί με τους ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Διομήδη να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Η «Ένωση» εφόσον κατακτήσει την πρώτη θέση θα αντιμετωπίσει τον Διομήδη και το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα είναι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Το σύστημα στα πλέι οφ

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 4 στην τελική βαθμολογία της Α’ Φάσης, χωρίζονται σε 2 ζευγάρια ως εξής: Α Ζευγάρι: (1η-4η), Β Ζευγάρι: (2η-3η) και αγωνίζονται μεταξύ τους ανά ζευγάρι σε 2 (ή 3 αγώνες αν χρειαστεί) μέχρις ότου η μία εξ αυτών να επιτύχει επί της αντιπάλου της 2 νίκες.

Οι ηττημένες ομάδες των ζευγαριών Α,Β δεν συνεχίζουν τους αγώνες και καταλαμβάνουν τις οριστικές θέσεις 3,4 στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της ΗΡ περιόδου 2022-2023 (βάσει της θέσης που είχαν καταλάβει στην Α Φάση) ενώ οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών Α,Β προχωρούν στην Γ Φάση.

Γ ΦΑΣΗ: Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών (Α) και (Β) της Β’ ΦΑΣΗΣ παίζουν μεταξύ τους για τις θέσεις 1 και 2 σε 3 (ή 4 ή 5 αγώνες αν χρειαστεί) μέχρις ότου η μια εξ αυτών επιτύχει επί της αντιπάλου της 3 νίκες. Η νικήτρια ομάδα καταλαμβάνει την 1η θέση του Πρωταθλήματος της Handball Premier και ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια ενώ η ηττημένη ομάδα καταλαμβάνει την 2η θέση. Οι πρώτοι αγώνες της Β,Γ φάσης και για τα 2 ζευγάρια θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που είχαν την καλύτερη κατάταξη στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης, και οι δεύτεροι αγώνες στις έδρες των ομάδων που είχαν την χειρότερη κατάταξη στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης. Σε περίπτωση που η κάθε ομάδα επιτύχει από 1 νίκη, (ανεξαρτήτως διαφοράς τερμάτων) και χρειαστεί και τρίτος αγώνας (Β ΦΑΣΗ) τότε αυτός θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδος που είχε την καλύτερη κατάταξη στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ ΦΑΣΗΣ. Η σειρά αυτή θα ακολουθείται μέχρι την λήξη ΟΛΩΝ των αγώνων των τελικών (4ος,5ος εάν χρειαστούν) (Γ Φάση). Σε όλους τους αγώνες της Β, Γ Φάσης δεν θα υπάρχει ισοπαλία. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα ακολουθεί μια 10λεπτη παράταση και κατόπιν η διαδικασία των πέναλτι μέχρι την ανάδειξη νικητή.

Όλοι οι αγώνες της Γ ΦΑΣΗΣ δύναται να διεξαχθούν σε γήπεδα που θα πληρούν προϋποθέσεις στα πρότυπα των τελικών των Ευρωπαϊκών κυπέλλων για την βέλτιστη εικόνα του αθλήματος όπως, ύπαρξη ελαστικού τάπητα (taraflex), χωρητικότητα , ασφαλείς ροές σωματείων /φιλάθλων κλπ. Την τελική απόφαση την λαμβάνει η ΔΕΠ/ΟΧΕ κατόπιν εγκρίσεως του ΔΣ/Ο.Χ.Ε.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X