Ότι υπάρχει στεναχώρια που δεν βγήκε πρώτη σε αυτόν τον Όμιλο, μόνο θετικό μπορεί να είναι για την ΑΕΚ

Ότι υπάρχει στεναχώρια που δεν βγήκε πρώτη σε αυτόν τον Όμιλο, μόνο θετικό μπορεί να είναι για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την μάχη που έδωσε η ΑΕΚ με την Μάλαγα, την έλλειψη καλής απόφασης στο τέλος και την δυσκολία αναπλήρωσης του κενού του Στρέλνιεκς

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε και έχασε τελικά από την Μάλαγα στα Λιόσια και έτσι πήρε την δεύτερη θέση του Ομίλου της. Από την μία, υπάρχει σίγουρα στεναχώρια για μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία, καθώς η πρωτιά θα άλλαζε εντελώς το μονοπάτι για το Φάιναλ-4, από την άλλη αν στην αρχή της σεζόν λέγαμε ότι θα έβγαινε 2η στην φάση των 16 και θα προκρινόταν στο playoff, θα μας έλεγαν υπεραισιόδοξους.

Το πάλεψε όσο μπορούσε η ΑΕΚ

Δυστυχώς για την ΑΕΚ, ήρθαν έτσι τα πράγματα που έπρεπε να κερδίσει ίσως την πιο γεμάτη ομάδα της διοργάνωσης, στον πρώτο αγώνα που θα έπαιζε χωρίς τον Στρέλνιεκς και δευτερευόντως τον Γουίλιαμς. Μπορεί η αναβολή με τον Προμηθέα να βοήθησε την ομάδα να ξεκουραστεί, αλλά αγωνιστικά ήταν μειονέκτημα.

Η απουσία των δύο αυτών πολύ σημαντικών παικτών και για τις δύο πλευρές του γηπέδου, σημαίνει αυτόματα ανακατανομή ρόλων και διαφοροποίηση της χημείας που υπήρχε μέχρι τώρα. Κάποιοι παίκτες θα πρέπει να κάνουν παραπάνω πράγματα, κάποιοι διαφορετικά από ότι έκαναν και όλο αυτό δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα που χρειάζεται χρόνο για να έρθει σε ισορροπία. Έπρεπε λοιπόν στον αγώνα με την πιο δύσκολη ομάδα, να γίνουν όλες αυτές οι ανακατατάξεις την ώρα του παιχνιδιού που ανέβασαν το δείκτη της δυσκολίας.

Ότι υπάρχει στεναχώρια που δεν βγήκε πρώτη σε αυτόν τον Όμιλο, μόνο θετικό μπορεί να είναι για την ΑΕΚ

Εκτός από αυτό όμως, όλοι είδαν ότι η ΑΕΚ έπαιξε απέναντι σε μια πραγματικά καλή ομάδα, πολύ γεμάτη, πολύ ποιοτική, με εξαιρετική χημεία, καλές αποστάσεις και δουλεμένα plays, με τον Ναβάρο να έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ ήταν εκεί, πάντα κοντά στο σκορ, έδωσε τα πάντα στο παρκέ, αλλά προδόθηκε από κάποιες στιγμές που είχε κακές επιλογές και τις πλήρωσε όλες. Η Ένωση, ενώ ήταν συνέχεια πίσω στο σκορ, ισοφάρισε τέσσερις φορές και έχασε ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Η Μάλαγα, που είναι μια πνευματικά δυνατή ομάδα, τις τρεις αυτές φορές απάντησε με σερί 6-0 και ξανά από την αρχή και πάλι.

Για να μπορέσεις να κερδίσεις μια ομάδα με τουλάχιστον τριπλάσιο μπάτζετ, θα πρέπει να κάνεις τρομερή εμφάνιση, να έχεις υψηλή ευστοχία και να βρεις τον αντίπαλο σε μέτρια προς κακή μέρα. Δυστυχώς για την ΑΕΚ, δεν μπορεί να κερδίσει την Μάλαγα με 3/20 τρίποντα, ούτε όταν χάνει 14 επιθετικά ριμπάουντ. Βέβαια και τα δύο είναι φυσιολογικά. Όταν λείπουν οι δύο καλύτεροι εκτελεστές της περιφέρειας, λογικό είναι να μην υπάρχει αποτελεσματικότητα, ειδικά με τον Μάιλς να βρίσκεται σε ντεφορμάρισμα τον τελευταίο καιρό. Τα ριμπάουντ ναι μεν χάθηκαν, αλλά αυτό είναι το κόστος της άμυνας αλλαγών που έπαιξε σε πολλές φάσεις η Ένωση για να αντιμετωπίσει τα πολλά σκριν που έπαιρναν οι γκαρντ των Ισπανών.

Ότι υπάρχει στεναχώρια που δεν βγήκε πρώτη σε αυτόν τον Όμιλο, μόνο θετικό μπορεί να είναι για την ΑΕΚ

Ο Λεμάρ κλήθηκε να σηκώσει ένα πολύ βαρύ φορτίο σε αυτόν τον αγώνα, αφού έπρεπε να αντιμετωπίσει την πολύ σκληρή άμυνα της Μάλαγα που είχε επικεντρωθεί επάνω του, ενώ παράλληλα ο ίδιος αμυντικά είχε να κυνηγάει άλλοτε τον δαίμονα Κάρτερ και άλλοτε τον Μπριθουέλα, αφού δεν υπήρχε Γουίλιαμς. Δύσκολα πράγματα, ειδικά όταν παίζει σχεδόν 34 λεπτά σε ένα παιχνίδι πολύ υψηλής έντασης.

Το μόνο θετικό της βραδιάς ήταν η επιστροφή του κανονικού Μίτσελ, που ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, με την ΑΕΚ να μπορεί να ακουμπήσει και πάλι στο ποστ για να έχει ένα σημείο αναφοράς στην ρακέτα.

Η απουσία του Στρέλνιεκς

Εκεί που έλειψε περισσότερο ο Λετονός, ήταν φυσικά στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου πέντε λεπτά πριν την λήξη το σκορ ήταν 62-66, η ΑΕΚ ήταν κοντά και ήθελε 2-3 καλές επιλογές για να ισοφαρίσει και να περάσει στο σκορ. Τελικά στα επόμενα πέντε λεπτά η Ένωση σκόραρε μόλις 3 πόντους και έχασε 65-75, κάνοντας κακές επιθέσεις. Είναι ακριβώς το σημείο που έβγαινε μπροστά ο Στρέλνιεκς, έπαιρνε την μπάλα και είχε το ελεύθερο να πάρει απόφαση για το τι θα κάνει. Είτε να εκτελέσει μετά από σκριν, είτε να πάει για ντράιβ, είτε να δώσει ασίστ σε ελεύθερο συμπαίκτη του.

Στο 99% των περιπτώσεων ο Λετονός αποφάσιζε σωστά και έτσι η ΑΕΚ, έβρισκε καλές επιλογές και πόντους, ενώ και οι συμπαίκτες του, έπαιρναν ψυχολογία, έχοντας τον στο παρκέ. Τώρα που έλειπε και κλήθηκαν άλλοι να πάρουν αποφάσεις, δεν λειτούργησε το έργο, πρώτο γιατί δεν έχουν την ποιότητα και την εμπειρία του Στρέλνιεκς και δεύτερον, γιατί πρώτη φορά έπρεπε να το κάνουν σε ένα πολύ δύσκολο ματς και με μια πολύ σκληρή άμυνα απέναντι τους.

Η ΑΕΚ αν θέλει να έχει τύχη από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να βρει λύση, σε αυτήν την κατάσταση στα τελευταία λεπτά, γιατί όλοι οι αγώνες που έρχονται είναι ντέρμπι από εδώ και πέρα, οπότε είναι αρκετά πιθανό να κριθούν πολλές αναμετρήσεις στις τελευταίες κατοχές. Ο Ηλίας Καντζούρης τόνισε ότι με ομαδική δουλειά θα πρέπει να βρεθούν οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, οπότε ας ελπίσουμε αυτό να γίνει γρήγορα καθώς ακολουθεί ο Παναθηναϊκός στο Λιόσια.

Πάντως αν θέλουμε να κάνουμε μια ανασκόπηση της πορείας της ΑΕΚ μέχρι σήμερα στο BCL, αυτή θα είναι πέρα για πέρα πετυχημένη, με την ομάδα να προκρίνεται στα playoff της διοργάνωσης, που ειδικά φέτος ίσως είναι η πιο δύσκολη από ποτέ. Το έκανε αυτό μάλιστα, καταφέρνοντας να ξεπεράσει πολύ πιο ακριβές και ποιοτικές ομάδες και από δύσκολους ομίλους, οπότε τα εύσημα πρέπει να πάνε στον προπονητή για την δουλειά του και στους παίκτες που ξεπέρασαν εαυτούς. Αν δεν υπήρχαν και οι ατυχίες σε όλη αυτήν την διαδρομή, ίσως να πήγαινε ακόμη καλύτερα.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ζήσουμε ένα remake του 2019, που με τον τραυματισμό του Μασιούλις στην Μπάμπεργκ, όπως τώρα με τον Στρέλνιεκς, η ομάδα κατέρρευσε και δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι έπειτα. Η πορεία θα δείξει.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X