Όταν οι Γκέμπελς γίνονται ρόμπες!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την πράσινη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, την ΠΑΡΑΓΚΑ και έχει αποδείξεις και υστερόγραφα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από το βράδυ της Κυριακής, έχει επιχειρηθεί ένας ακόμα βιασμός της αλήθειας και των κανονισμών. Έχουν αρχίσει να… Λουτσεσκίζουν όλοι ανεξαιρέτως. Το μόνο που ακούς είναι το εξής: «Για μένα είναι…», ή το «για μένα ΔΕΝ είναι…». Κύριοι συγγνώμη, αλλά ΝΑ και αν είναι, ΝΑ και αν ΔΕΝ είναι για εσάς.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κανονισμοί, οπότε ή θα μάθετε να παίζετε με αυτούς, ή θα βελάζετε πρωί, μεσημέρι και βράδυ! Τους κανονισμούς αυτούς ΔΕΝ τους έγραψε η ΑΕΚ, αλλά η IFAB και βάσει αυτών πρέπει να πορευόμαστε. Αυτοί οι κανονισμοί, μπορεί να προσαρμόζονται, να εκσυγχρονίζονται, να αλλάζουν και όλοι οι «καθηγητές» διαιτησίας, όλοι οι δημοσιογράφοι και φυσικά οι φίλαθλοι, θα πρέπει να τους γνωρίζουν πριν μιλήσουν.

Δεν έχει καμία σημασία τι πιστεύετε ότι ίσχυε επειδή έτσι ήταν πριν από πέντε, ή δέκα, ή σαράντα χρόνια, ή τι νομίζετε ότι ισχύει. Ή ακόμα και το πως θέλετε να τους… ερμηνεύσετε! Σημασία έχει τι γράφει ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ!

Αυτός λοιπόν είναι ξεκάθαρος και αν θέλετε να γίνεστε ΡΟΜΠΕΣ και μάλιστα ξεκούμπωτες, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να σας ανεχόμαστε. Οι εποχές που ο καθένας μπορούσε να πει το μακρύ του και το κοντό του και να πείσει τα πρόβατα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο καθένας μας μπορεί να έχει πρόσβαση σχεδόν στα πάντα.

Οι κανόνες ποδοσφαίρου είναι αναρτημένοι στην επίσημη σελίδα της ΕΠΟ, της UEFA και της FIFA. Μπορείτε λοιπόν να τους διαβάσετε στα ελληνικά εδώ:

https://www.epo.gr/media/files/KATASTATIKO_KANONISMOI/2022-2023/Laws_of_the_game.pdf

Διαβάστε και ξεστραβωθείτε τι ισχύει για την περίπτωση του Άμραμπατ. Για μία περίπτωση που όπως αποκάλυψα στα social media το πρωί της Τρίτης, υπάρχει το πλέον ξεκάθαρο παράδειγμα στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Εκεί όπου ο Μέσι έκανε εσκεμμένο χέρι στη σέντρα του γηπέδου και δεν πήρε κίτρινη κάρτα, διότι ΔΕΝ ανέκοπτε υποσχόμενη επίθεση.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία άλλη «ερμηνεία» του κανονισμού. Δεν υπάρχει κανένα άλλο «παραθυράκι». Είναι αυτός, τελεία και παύλα! Περαστικά και καλή σας χώνεψη…

Περί παράγκας το ανάγνωσμα…

Οι γελοιότητες που έχουν ακουστεί τα τελευταία 24ωρα είναι άνευ προηγουμένου. Ρεπόρτερ και opinionmakers που ανήκουν στο μπλοκ του Παναθηναϊκού έφτασαν στο σημείο να μιλάνε και να συγκρίνουν το ακυρωμένο γκολ του Κατσουράνη, με μία φάση στη… δική τους εστία! Μιλάμε για… Ρανταπλάν! Οι ατάκες για… παράγκα της ΑΕΚ δε, είναι για γέλια.

Επειδή όλοι έχουμε ζήσει τις εποχές της παράγκας και ξέρουμε τι έχουμε περάσει από τους άλλους, καλό είναι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, διότι κάτι χαμηλά έχει φουσκώσει πιο πολύ, από ότι φουσκώνουν τα… τσουρέκια του Τερκενλή!

Η ΑΕΚ την οποία κατηγορούν για αυτό, έχασε στη Λεωφόρο με δύο πέναλτι που σφυρίχτηκαν εις βάρος της σε διάστημα δύο λεπτών!

Η ΑΕΚ δεν πήρε το πέναλτι στο Μάνταλο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» επειδή υποδείχθηκε ανύπαρκτο οφσάιντ και η φάση δεν ελέγχθηκε από το VAR!

Η ΑΕΚ έχασε στην Τούμπα επειδή διαιτητής και VAR στη φάση με την αποβολή του Ίνγκασον «είδαν» πλάγιο αντί για φάουλ και αποβολή και αλλοιώθηκαν οι ισορροπίες του ματς.

Η ΑΕΚ στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν πήρε πέναλτι, επειδή ο διαιτητής άλλαξε άποψη χωρίς να κάνει χρήση VAR και ακόμα δεν έχουμε μάθει το λόγο που ακυρώθηκε. Ήταν επιθετικό φάουλ του Αραούχο; Μήπως ήταν του Σιμάνσκι; Δεν έχουμε καμία  εξήγηση…

Αν η ΑΕΚ ρε ΣΤΟΚΟΙ είχε στήσει ΠΑΡΑΓΚΑ σαν αυτή που είχαν στήσει οι άλλοι θα υπήρχαν όλα αυτά τα εις βάρος της σφυρίγματα; Όχι βέβαια. Αλλά έχετε γαυροποιηθεί τόσο πολύ, θέλετε να λέτε ότι γουστάρετε και να μην έχετε αντίλογο. Sorry αλλά δε θα πάρουμε και δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη…

Περί διαιτησίας…

Ήταν καλός ο Νταμπάνοβιτς; Φυσικά και όχι. Είχε διάθεση να «παίξει» ΑΕΚ; Οπωσδήποτε όχι! Διότι αν ήθελε θα μπορούσε να της δώσει το πέναλτι στο τέλος. Δεν το έκανε όμως. Αλλού λοιπόν θα πρέπει να ψάξετε και όποιος δεν το καταλαβαίνει, έχει σοβαρό πρόβλημα. Ο Μαυροβούνιος ήταν επιλογή εποχής Μαρκ Κλάτενμπεργκ!

Όσοι διαιτητές έρχονται να «σφυρίξουν» από αυτή τη «δεξαμενή» εντελώς… συμπτωματικά δημιουργούν προβλήματα. Από αυτές τις διαιτησίες υπάρχει μονίμως ένας ευνοημένος. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Το γεγονός δε, ότι ο Μαρινάκης επιδίωξε να φέρνει αυτός τους… elite μέσω του Κλάτενμπεργκ, επιβεβαιώνει πολλά περισσότερα!

Τι γίνεται τώρα…

Το πρωτάθλημα όχι μόνο δεν έχει κριθεί, αλλά έχει και πολύ δρόμο μπροστά τους. Ούτε την επόμενη αγωνιστική θα κριθεί. Εννοείται πως η ΑΕΚ έχει τεράστια ανάγκη να κάνει μία σημαντική νίκη και να σηματοδοτήσει πως είναι ΕΔΩ! Αλλά το ότι κάποιοι επιδίωξαν να την «τελειώσουν» τόσο πρόωρα, εμένα μου δείχνει άλλα πράγματα.

Το ότι επιχείρησαν δε οι δήθεν «αντικειμενικοί» με κείμενά τους, να ισοπεδώσουν και να μηδενίσουν τόσο τη συνολική φετινή προσπάθεια, όσο και τον Ματίας Αλμέιδα και με ανόητες ποδοσφαιρικές αναλύσεις προσπαθούν να προκαλέσουν τεχνητές εντάσεις προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων.

ΥΓ: Ξημερώνει Τετάρτη. Ο Λουτσέσκου έβριζε on camera μετά το ματς στα Γιάννινα και ο εισαγγελέας δεν έχει ασχοληθεί ακόμα. Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Άρη είχαμε αποβολή του και χειρονομίες από παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης και προς το παρόν δεν κουνιέται φύλλο! Για να δούμε πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτό το τρισάθλιο πανηγύρι…

ΥΓ2: Η ΑΕΚ στο μπάσκετ το πάλεψε όσο μπορούσε. Ωστόσο οι απουσίες τόσο του Γουίλιαμς, αλλά πολύ περισσότερο του Στρέλνιεκς ήταν εμφανέστατες από μακριά, αφού της έλειψε το καλό σουτ από την περιφέρεια. Όπως και να έχει συγχαρητήρια για την προσπάθεια και φυσικά για την πρόκριση!

 

 

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X