Η απάντηση σε κάθε ερώτημα, βρίσκεται σ’ αυτό που έχει δείξει πως μπορεί να κάνει

Η απάντηση σε κάθε ερώτημα, βρίσκεται σ’ αυτό που έχει δείξει πως μπορεί να κάνει
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει ξανά στο τραπέζι όλα όσα έγιναν στα δυο κολλητά ντέρμπι και τις φετινές εργοστασιακές ρυθμίσεις της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να ξεκινήσουμε από τα απλά και τα προφανή, τα οποία όμως τις τελευταίες ημέρες δεν μοιάζουν ούτε τόσο απλά, ούτε τόσο προφανή. Μέσα σε μια εβδομάδα ούτε ο Αλμέιδα έγινε ένας κακός, κολληματίας προπονητής, ούτε η φετινή ομάδα από καλύτερη του πρωταθλήματος, η χειρότερη. Τίποτε από τα δυο. Επίσης εκτός από δυο όντως μεγάλες ευκαιρίες να πάρει η ΑΕΚ την τύχη της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αποκλειστικά στα χέρια της, δεν χάθηκε απολύτως τίποτε άλλο. Δυο βαθμούς απόσταση έχει από την κορυφή.

Φυσικά και δεν είναι όλα καλά και ανθηρά. Μια ήττα και μια ισοπαλία σε δυο συνεχόμενα ντέρμπι και μάλιστα σ’ ένα γήπεδο που η ΑΕΚ είχε κάνει 14 νίκες σε 14 παιχνίδια, είναι ένα ζήτημα και μάλιστα σημαντικό. Ίσως ακόμα πιο σημαντικό είναι το ζήτημα, πως η ΑΕΚ για ένα ημίχρονο με τον Ολυμπιακό και σχεδόν ένα 90άλεπτο με τον Παναθηναϊκό, ήταν μακριά απ’ αυτά που φέτος μας έχει δείξει πως μπορεί να κάνει. Ειδικά στο κυριακάτικο παιχνίδι, επιτρέψτε μου να σημειώσω πως η ΑΕΚ αγωνιστικά και πνευματικά ήταν αγνώριστη.

Στο πρέσινγκ που μέχρι τώρα ήταν ίσως το πιο μεγάλο της όπλο, έβγαζε όχι απλώς μια αδυναμία, αλλά μια ανοργανωσιά. Για πρώτη φορά. Καταλαβαίνω πως μετά από τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν ήταν εύκολο να βγάλει τις ίδιες εντάσεις. Όμως εκτός από την ένταση, έλειπε και η οργάνωση. Ο Αραούχο έτρεχε μπροστά σαν τον παλαβό και όταν κοίταζε γύρω του, δεν έβλεπε συμπαίκτη ούτε στα 15 μέτρα. Μια φορά πήγε να βοηθήσει στο πρέσινγκ ο Άμραμπατ και θα το συζητάμε μέχρι και το 2045. Ανοίγω εδώ μια παρένθεση.

Κανείς μας δεν ήξερε τον κανονισμό σχετικά με τις κάρτες. Ευτυχώς στην προκειμένη περίπτωση, ο Νταμπάνοβιτς που έκανε επιθετικό φάουλ το μαρκάρισμα του Σένκεφελντ που άφησε δυο μεγάλες τρύπες στο καλάμι του Αραούχο, τον κανονισμό τον ήξερε. Και δεν έβγαλε κάρτα στον Άμραμπατ. Αυτό είναι καθαρό και λυμένο. Μόνο που ο Άμραμπατ δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως ήξερε τον κανονισμό. Έκανε κάτι εντελώς αχρείαστο και απολύτως επικίνδυνο να κρεμάσει όλη την ομάδα. Και την δικαιολογία περί τρέλας, για έναν επαγγελματία που παίρνει σ’ έναν χρόνο όσα δεν θα δουν εκατοντάδες οικογένειες σ’ όλη τους την ζωή, δεν την δέχομαι επουδενί. Κλείνω την παρένθεση.

Οι φετινές εργοστασιακές ρυθμίσεις

Η ΑΕΚ λοιπόν δεν είχε οργανωμένο πρέσινγκ ίσως για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν. Είχε μια τεράστια νευρικότητα και έλλειψη αυτοπεποίθησης επίσης για πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς. Εκεί που έμπαινε και έπνιγε τον αντίπαλο, τώρα έδειχνε να μην πατάει καθόλου γερά μέσα στο γήπεδο. Και επίσης είχε εντελώς εκτός δημιουργικής διαδικασίας και τον Γκατσίνοβιτς και τον Πινέδα και σίγουρα και τον Άμραμπατ. Θυμάμαι στο αντίστοιχο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, που η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 1-0, το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε προκαλέσει στον αντίπαλο της, ήταν πως τον είχε υποχρεώσει να κάνει το παιχνίδι του ο Μάγκνουσον. Τώρα η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να περιμένει να κάνει παιχνίδι ο Μουκουντί και ο Σιμάνσκι. Δεν γινόταν.

Η απάντηση σε κάθε ερώτημα, βρίσκεται σ’ αυτό που έχει δείξει πως μπορεί να κάνει

Ωστόσο το ντέρμπι της Κυριακής πέρασε. Η ΑΕΚ δεν κέρδισε και έχασε την ευκαιρία να βγει μπροστά στην βαθμολογία, αλλά δεν έχασε και έτσι έμεινε σε επαφή δυο βαθμών από την κορυφή. Εξυπακούεται πως είναι μεγάλη υπόθεση το ματς στην Τούμπα σε δυο Κυριακές. Αλλά ακόμα πιο μεγάλη υπόθεση, είναι να μπορέσει η ΑΕΚ να επιστρέψει στις φετινές εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Σ’ όλα αυτά που έχει δείξει πως μπορεί να κάνει. Το ξαναγράφω, για να μην χάνεται εντελώς η μπάλα. Η ΑΕΚ δεν προσγειώθηκε στο φετινό πρωτάθλημα σ’ αυτά τα δυο ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Προϋπήρχε στη σεζόν. Έχει ξαναπαίξει με τον Ολυμπιακό και τον έχει κερδίσει. Έχει ξαναπαίξει με τον Παναθηναϊκό και επίσης τον έχει κερδίσει.

Ανοίγω πάλι μια παρένθεση. Από την Κυριακή έχουν ακουστεί ένα σωρό μπούρδες και κυρίως αμπαλοσύνες. Μια από τις κορυφαίες είναι πως ο φετινός Παναθηναϊκός έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ. Να θυμίσω πως στα δυο ματς που έγιναν στην Φιλαδέλφεια ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε και οι τελικές προσπάθειες είναι 33-13. Επίσης στην Λεωφόρο, τα δυο γκολ που έβαλε ο Παναθηναϊκός ήταν με πέναλτι που επινόησε ο Καμπάκοφ. Και που αν στην Φιλαδέλφεια την Κυριακή ο Παναθηναϊκός είχε ανάλογη διαιτησία, τα μεγάλα κανάλια θα έκαναν τηλεμαραθώνιο συμπαράστασης στην μεγάλη σφαγή. Αλλά για να επιστρέψω στο αγωνιστικό, η ομάδα που έχει πάρει τον… αέρα της ΑΕΚ φέτος, δεν της έχει βάλει ούτε ένα γκολ σε κανονική ροή αγώνα. Κλείνω πάλι την παρένθεση.

Εκείνος που έφερε την ΑΕΚ εως εδώ…

Η ΑΕΚ λοιπόν, η οποία προφανώς και πρέπει να βρει μια σειρά από απαντήσεις στα αγωνιστικά ερωτήματα που γέννησαν τα δυο κολλητά ντέρμπι που πέρασαν, ξέρει καλά που να τις αναζητήσει. Όλες βρίσκονται σ’ αυτά που η ομάδα ήδη έχει κάνει. Στον τρόπο που έχει πνίξει αντιπάλους στο γήπεδο της, στον τρόπο έχει δείξει πως μπορεί να βγάζει ένταση και κλέβει μπάλες, στην δημιουργία που έχει δείξει ήδη πως ξέρει να βάζει στο παιχνίδι της. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει δουλευτεί πολύ. Και που έχει ένα πολύ σφικτό γκρουπ. Στα δυο τελευταία ματς και ειδικά σ’ αυτό με τον Παναθηναϊκό, έδειξε πως έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Ίσως φταίει πως λείπει ένας πολύ κομβικός παίκτης συνολικά για την λειτουργία της, όπως ο Γκαρσία. Ίσως φταίει πως άλλαξε τις σταθερές της, με αλλαγές ρόλων σε παίκτες. Ίσως υπάρχει και κούραση αλλά και πίεση.

Όλα αυτά υπάρχουν και τα ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας ο Αλμέιδα. Και αυτός είναι που θα βρει και όλες τις απαντήσεις, σε κάτι που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Μπορούμε δηλαδή να συζητάμε εμείς για ώρες, για ότι έχει συμβεί ή δεν έχει συμβεί στην ομάδα αυτή την εβδομάδα που πέρασε. Αλλά ο Αλμέιδα, που έφτασε την ΑΕΚ εως εδώ, που έπεισε με την δουλειά του και με την αγωνιστική εικόνα, πως αυτή η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει τα πάντα, είναι αυτός που ξέρει και τι έχει πάει στραβά και τι και πως πρέπει να ισιώσει.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X