Η αμφιβολία που στην ΑΕΚ δημιουργείται για το αν μπορεί να τους νικήσει

Η αμφιβολία που στην ΑΕΚ δημιουργείται για το αν μπορεί να τους νικήσει
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επικείμενη μεγάλη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ που ίσως απογειώσει την ΑΕΚ αλλά και ίσως οδηγήσει σε κατάρρευση.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν θέλει και πολύ για να σε πάρει η κάτω βόλτα όταν τα αποτελέσματα δεν βοηθούν. Ειδικότερα, δε, όταν αυτά αφορούν σε αγώνες με ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, ήρθε η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Κι αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να πάρει διπλό στην Τούμπα σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα, τότε θα της μπει για τα καλά στο μυαλό η ιδέα ότι απέναντι στους τρεις που επίσης παίζουν έχοντας στο μυαλό τους το πώς θα γίνουν πρωταθλητές, δεν έχει τον τρόπο για να τα καταφέρει.

Ο προπονητής επέλεξε την ίδια ενδεκάδα -εξαίρεση η παρουσία του καταπληκτικού Μήτογλου αντί του Βίντα, που αν και αναγκαστική, μάλλον της βγήκε σε καλό- με εκείνη που είχε χρησιμοποιήσει στην ήττα από τον Ολυμπιακό, θέλοντας ίσως με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι ήταν συγκυριακό γεγονός αυτό της απώλειας των τριών βαθμών. Αν πράγματι το σκέφτηκε έτσι, προφανώς και έκανε λάθος. Από την άλλη, θεωρώ λογικό το γεγονός ότι έπαιξε πιο επιφυλακτικά σε σχέση με τα προηγούμενα ματς καθώς η αμφιβολία έχει πλέον φωλιάσει στο εσωτερικό της ομάδας.

Αυτό που βλέπω από την ΑΕΚ είναι ότι μπήκε στα play offs περισσότερο μπερδεμένη από κάθε άλλη ομάδα εξ όσων διεκδικούν τον τίτλο. Σαν και η ίδια να αμφισβητεί το στυλ που την έφερε έως εδώ μετά από αυτό που της συνέβη με τον Ολυμπιακό. Πιο μαζεμένη, με εμφανώς λιγότερη ένταση σε σχέση με προηγούμενα ματς, τόσο στην πίεση στον αντίπαλο, όσο και στην ανάπτυξη. Οι τρεις άλλοι διεκδικητές έχουν ένα στυλ το οποίο ακολουθούν πιστά και πάνω σε αυτό επενδύουν μπαίνοντας στην τελική ευθεία. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική της παρέας που είχε αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις. Πρέπει να γίνει περισσότερο κυνική; Πρέπει να παίζει με περισσότερο φρένο; Όπως και να έχει αυτές οι αμφιβολίες έπρεπε να έχουν συζητηθεί νωρίτερα μέσα στη σεζόν, όχι τώρα που θα έπρεπε όλα να είναι ξεκάθαρα. Αλλά ακόμα κι έτσι, η εικόνα της δεν είναι χειρότερη από αυτή των αντιπάλων τους.

Μήπως τελικά έχουν δημιουργηθεί τόσο μεγάλες προσδοκίες οι οποίες αγχώνουν τους ποδοσφαιριστές; Μήπως αυτή η συζήτηση για το καλύτερο ποδόσφαιρο που παίζει σε σχέση με αυτό των αντιπάλων της, τη βάζει σε μία διαδικασία εσωτερικής πάλης για τους λόγους που δεν τα καταφέρνει, ενώ μέσα στα ματς είναι πιο κοντά στο γκολ απ’ όσο εκείνοι; Το επισημαίνω διότι ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αισθανόμενος ότι έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι, ενώ Παναθηναϊκός που κομπάζει για την απόδοσή του, έκανε όλη κι όλη μία φάση στο παιχνίδι και ας ήταν ως ευκαιρία τριπλή. Μιλάμε για μία φάση και μόνο, όταν η ΑΕΚ είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες κι άλλες τρεις-τέσσερις περιπτώσεις που πάτησε περιοχή με αξιώσεις ή ολοκλήρωσε εκτός περιοχής με άτσαλο τρόπο.

Συνιστά επίσης κοινή ομολογία ότι ποδοσφαιριστής σαν τον Λιβάι Γκαρσία δεν γίνεται να αντικατασταθεί. Εκεί εντοπίστηκε η Αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ σ’ αυτές τις δύο αναμετρήσεις και είμαι βέβαιος ότι με εκείνον παρόντα, σε καλή κατάσταση, η ομάδα θα είχε πάρει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς και όχι μόνο εναν. Γι’ αυτό και είναι από τις φορές που χαίρομαι πραγματικά επειδή υπάρχει διακοπή ώστε κι εκείνος να επιστρέψει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και τα μυαλά όλων να ηρεμήσουν.

Όλοι το βλέπουμε ότι η ΑΕΚ έχει κάτι που την απασχολεί και την κατατρώει όσο δεν αποκτά αποτελεσματικότητα. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τις επιλογές του Αλμέιδα σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης της απουσίας του Γκαρσία και την αστοχία στις επιλογές του όσον αφορά στο συγκεκριμένο κομμάτι, από την άλλη τον Αραούχο έβαλε σε θέση φορ και όχι τον Τζαβέλλα. Συμφωνώ με όσους θα πουν ότι έπρεπε να δώσει την ευκαιρία στον Τσούμπερ να παίξει από την αρχή στα δύο αυτά ματς και να χρησιμοποιήσει επίσης τον Φαν Βερτ τον οποίο σαν να μη βλέπει μπροστά του ξαφνικά. Από την άλλη εκείνος έφερε την ΑΕΚ έως εδώ και περιμένω να δω τι θα κάνει ώστε να βρει ομάδα ξανά αυτό που έχει χάσει.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X