Νέα Φιλαδέλφεια: Όταν ο Θανάσης Βέγγος έπαιζε μπάλα και μάζεψε 40.000 κόσμο

Νέα Φιλαδέλφεια: Όταν ο Θανάσης Βέγγος έπαιζε μπάλα και μάζεψε 40.000 κόσμο

Δείτε το σπάνιο VIDEO

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 17 Μαρτίου του 1978 πραγματοποιήθηκε ένα ιστορικό φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια. Περίπου 40.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν ένα ασυνήθιστο ματς μπάλας μεταξύ ηθοποιών και δημοσιογράφων.

Ο φιλικός αγώνα διοργανώθηκε για να ενισχυθεί ο κλάδος των ηθοποιών, οι οποίοι είχαν απεργήσει λόγω της κόντρας τους με την κρατική τηλεόραση, η οποία δεν αναγνώριζε τα πνευματικά τους δικαιώματα. Οι εισπράξεις από τον αγώνα πήγαν στο ταμείο του συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών.

Μεγάλη φυσιογνωμία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου που ξεχώριζε σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Θανάσης Βέγγος, ο οποίος είχε πάρει μέρος στον αγώνα ως παίκτης της ομάδας των ηθοποιών. Ο Βέγγος είχε κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό του ελληνικού κοινού για την ευαίσθητη και αυθεντική ερμηνεία του σε διάφορους ρόλους στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Διαβάστε τη συνέχεια

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X