Η ΑΕΚ θάμπωνε την Ευρώπη, αλλά το πλήρωνε ακριβά στην Ελλάδα! (VIDEO)

Η ΑΕΚ θάμπωνε την Ευρώπη, αλλά το πλήρωνε ακριβά στην Ελλάδα! (VIDEO)

Τέσσερις μέρες μετά την εξοντωτική μάχη με την ΚΠΡ, η ΑΕΚ πλήρωσε το τίμημα της δόξας, καθώς παρατάχθηκε στο Καυταντζόγλειο με ενδεκάδα ανάγκης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η τιτάνια προσπάθεια που έκανε η ΑΕΚ να φτάσει μέχρι τους 4 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ είχε μεγάλο κόστος. Παρά το γεγονός ότι είχε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, το τέλος του πρωταθλήματος τη βρήκε στην 4η θέση, πίσω από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, με διαφορά μόλις τρεις βαθμούς από τον πρώτο!

Το πόσο κόστισαν σε σωματική και πνευματική ενέργεια τα 10 ματς εκείνης της πορείας, φαίνεται από το τι απώλειες είχε η ΑΕΚ στα ματς του πρωταθλήματος πριν και μετά από εκείνα τα ευρωπαϊκά βράδια. Ένα από αυτά ήταν και το ματς με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο σαν σήμερα πριν από 46 χρόνια.

Η ΑΕΚ έχασε 1-0 μπροστά σε 30.413 θεατές (!) από τον Κυπελλούχο 1976 Ηρακλή και έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ που, για την ώρα, δέκα αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, ήταν στην κορυφή. Και πώς να μη χάσει η ΑΕΚ, αφού εκτός από το ψυχικό «άδειασμα» των παικτών της μετά την επική μάχη και την πρόκριση στα πέναλτι επί της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς τέσσερα βράδια νωρίτερα, έπρεπε να αντιμετωπίσει την κούραση των συνεχών αγώνων αλλά και από τις απώλειες της… μάχης.

Τάσος, Νικολούδης και Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν πήγαν στη Θεσσαλονίκη λόγω τραυματισμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τάκης Νικολούδης είχε ζητήσει αλλαγή στην παράταση του αγώνα με την ΚΠΡ, αλλά ο Φράντισεκ Φάντρονκ τον είχε αφήσει στο παιχνίδι, επειδή είχε κατά νου να αλλάξει τερματοφύλακα (ήταν μόνο  δύο οι επιτρεπόμενες αλλαγές και ήδη είχε κάνει μία) εν όψει της διαδικασίας των πέναλτι. Ο τραυματίας Νικολούδης έχασε το πέναλτι που ανέλαβε, αλλά ο αναπληρωματικός Χρηστίδης απέκρουσε δύο!

Επίσης, ο Φάντρονκ αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον 35χρονο Μίμη Παπαϊωάννου, αλλά και τον Θωμά Μαύρο που είχε παίξει τραυματίας και στα 120’ με την ΚΠΡ, καθώς είχε πάθει διάστρεμμα στο προηγηθέν ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 13 Μαρτίου. Και, όπως θα δείτε και στην ενδεκάδα, οι διαθέσιμοι αναπληρωματικοί ήταν οι νεαροί Ούτσικας και Βλαντής!

Ήταν και άτυχη η ΑΕΚ. Όταν στο πρώτο ημίχρονο άντεχε ακόμα να παίζει το παιχνίδι της, είχε δοκάρι με τον Βάλτερ Βάγκνερ στο 42’. Αλλά και όταν έδειχνε ότι μπορούσε να πάρει έστω την πολύτιμη ισοπαλία, δέχθηκε το γκολ από κεφαλιά του Χριστοφορίδη στο 78’, λίγο πριν την έξοδο του Μαύρου. Ο οποίος μάλιστα εισήχθη στον «Ερυθρό Σταυρό» όταν η αποστολή της ΑΕΚ επέστρεψε στην Αθήνα και σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι ο παίκτης του Ηρακλή Μάκης Σεντελίδης τον απειλούσε να τον κτυπήσει στο τραυματισμένο του πόδι!

Τέσσερις μέρες μετά τη νύχτα της ευρωπαϊκής της δόξας, η ΑΕΚ «θυσίασε» ουσιαστικά τον τίτλο…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στεργιούδας, Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Τόσκας, Ζαρζόπουλος, Τσάμης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου (57’ Ούτσικας) Μαύρος (76’ Βλαντής)

Τάσος Καπετανάκος: «Μόνο νίκη για ΑΕΚ με Ολυμπιακό - Μορόν, Γιαννούλης, Μπρινιόλι» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X