Η ΑΕΚ έπεσε στο ίδιο επίπεδο με όλους, στο χειρότερο σημείο

Η ΑΕΚ έπεσε στο ίδιο επίπεδο με όλους, στο χειρότερο σημείο
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει για την προβληματική εικόνα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκινάω με το ότι η ΑΕΚ δεν έχει τελειώσει, δεν έχει καταστραφεί, μετά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν βρει γρήγορα την φόρμα της, θα βρει και τα αποτελέσματα να την φέρουν εκεί που πρέπει και να βγάλει την «παγωμάρα» που υπάρχει τώρα από πάνω της. Κυρίως να δημιουργήσει ξανά την εικόνα της ομάδας που έφερνε πανικό στην αντίπαλη ομάδα, λόγω της ποιοτικής μεσοεπιθετικής γραμμής της. Τελευταία φορά το είδαμε στο α’ ημίχρονο με τον Ολυμπιακό, σε μεγάλη χρονική διάρκεια, αλλά δίχως ουσία ξανά.

Το χθεσινό ήταν ένα αποτέλεσμα άκρως προβληματικό για την ΑΕΚ. Σαν την απόδοση της. Στην μεγάλη εικόνα, η ΑΕΚ δεν έχει την φούρια, την φρεσκάδα, την αύρα, το σχέδιο που δεν είναι αντιμετωπίσιμο όπως στον α’ γύρο. Στον β’ γύρο έριξε ρυθμούς, αλλά έκανε τη δουλειά της με διαφορετικό τρόπο και έπαιρνε ότι ήθελε. Χθες είδαμε έναν αντίπαλο να την διαβάζει, να στήνεται καλά με τρία αμυντικά χαφ-σκυλιά και να παίρνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον ίδιο, «απενεργοποιώντας» πάντως τα επιθετικά του όπλα για να πάρει το «Χ». Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «θυσίασε» κάθε περίπτωση να βρει ευκαιρίες να κερδίσει, για να μην χάσει στην λεπτομέρεια, όπως στο πρωτάθλημα μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και καλά έκανε, τη δουλειά του έκανε. Ο ΠΑΟ είναι πρώτος, στιβαρή ομάδα, δίχως πολύ ταλέντο, αλλά με σχέδιο και δυναμισμό για να το εφαρμόζει. Και είναι πρώτος.

Η ποδοσφαιρική αφέλεια της ΑΕΚ μοιάζει με… Αμραμπατ

Η ΑΕΚ, από πλευράς της, συνεχίζει να επιμένει να στηρίζεται στην ποδοσφαιρική αφέλεια τελευταία. Πάμε να το κάνουμε όπως θέλουμε, όχι όπως πρέπει. Πάμε να κάνουμε ότι θέλουμε, όχι ότι πρέπει. Η νοοτροπία του Άμραμπατ, μοιάζει πολύ με της ΑΕΚ τελευταία και δη με όσα είδαμε στο χθεσινό 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αποσυνδεδεμένη από κάθε τι καλό της ΑΕΚ που την έφερε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο προ μηνών. Προφανώς και όλο αυτό θέλει διαχείριση, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Ματίας Αλμέιδα για πρώτη φορά αδυνατούσε να της δώσει αυτό που χρειαζόταν με τις επιλογές του στην 11άδα και από τον πάγκο. Με τον ΟΣΦΠ μπλόκαρε για 20 λεπτά όλη η ομάδα και χάθηκαν τα αυγά και τα πασχάλια, με τον ΠΑΟ έμοιαζε μπερδεμένη αγωνιστικά η ομάδα εξ’ αρχής, βιαστική με την μπάλα στα πόδια, αφελής όταν πρέπει να είναι σοβαρή. Αυτά συγγνώμη αλλά είναι (και) ευθύνη του κόουτς, όπως είχε (μεγάλο) μερίδιο και στα καλά που είδαμε τόσους μήνες. Μάθημα και για τον Αλμέιδα ότι δεν πήγε καλά.

Δυστυχώς στην καμπή που πήρε τώρα το πρωτάθλημα, με 2-3 άσχημα αποτελέσματα από φαβορί για τον τίτλο, πας στην 3η-4η θέση και… τρέχεις. Τώρα που το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά, η ΑΕΚ δείχνει τρωτή και έχει πέσει επίπεδο. Στο ίδιο με όλους. Με τον ΠΑΟ, με τον Ολυμπιακό, ακόμη και ο ΠΑΟΚ παίρνει αυτό που θέλει πια.

Η ΑΕΚ έπεσε στο ίδιο επίπεδο με όλους, στο χειρότερο σημείο

Η επιστροφή Γκαρσία, ο Ελίασον, ο Σιντιμπέ και η ΑΕΚ με πίεση

Η διακοπή είναι ευεργετική, κυρίως για την επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία και για να μπει 100% ο Ελίασον στην 11άδα. Η απουσία του Λιβάι είναι τεράστια, διότι η επίθεση λειτουργεί ορθώς μόνο με αυτόν στην κορυφή της πυραμίδας και είναι ο μόνος παίκτης που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πρωτάθλημα και καθιστά την ΑΕΚ πολύ δυνατή μπροστά. Η διαφορά σε ότι δίνει ο Ελίασον με τον Άμραμπατ με το… χαλασμένο μυαλό είναι αυταπόδεικτη πια. Δεν χρειάζεται ανάλυση. Όπως και ότι ο Σιντιμπέ δημιουργικά τώρα που «πονά» η ΑΕΚ, δίνει περισσότερα από τον… ταβανιασμένο Ρότα. Ο Γκατσίνοβιτς έδειξε 2ο σερί ματς «μπαφιασμένος», δίχως ιδέες. Ο Άμραμπατ έκανε περισσότερο κακό από όλους, ο Αραούχο έτρεχε παντού δίχως ουσία. Ο Πινέδα δεν έκανε τη διαφορά. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα που ήταν ο Φαν Βέερτ, με τόσα γεμίσματα στο τέλος; Γιατί δεν ξεκίνησε ο ποιοτικός εντός περιοχής Τσούμπερ;

Το πνευματικό κομμάτι της ΑΕΚ με ανησυχεί. Το ψυχολογικό πρόβλημα πρέπει να αποβληθεί στην Τούμπα. Αν φύγει «όρθια» από εκεί, παραμένει δυνατή στο παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Αν όχι, θα έχει γκρεμοτσακιστεί πολύ γρήγορα και σοκαριστικά. Σε τρεις αγωνιστικές, κόντρα στους διεκδικητές. Και με εικόνα… μακριά από ότι καμαρώναμε. Ούτε ένταση πια στο ίδιο επίπεδο. Ούτε πνευματικά συγκεντρωμένη στον στόχο της, έχοντας την μπάλα στα πόδια της. Ούτε αποτελεσματική έστω σε ένα καλό ποσοστό. Σε τρία ματς με Ολυμπιακό ήταν καλύτερη, κέρδισε το ένα. Με τον ΠΑΟ ήταν εμφανώς καλύτερη σε 2 από τα 3 ματς, κέρδισε το ένα. Με τον ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη και στα 2 ματς, κέρδισε το ένα. Αυτούς θα ξαναβρεί μπροστά της, από αυτούς πρέπει να πάρει τους βαθμούς να γίνει ξανά διεκδικήτρια που θα την φοβηθούν ξανά.

ΥΓ: Κάκιστος διαιτητής και για τις δύο ομάδες. Να μην ξανάρθει. Σαν τον Καμπάκοφ δηλαδή.

YΓ1: Μπράβο στον Χατζισαφί και στον Μήτογλου, δύο σημαντικές σταθερές χθες για την ΑΕΚ. Από κοντά και ο Γιόνσον. Οι υπόλοιποι… μακριά τους.

Τάσος Καπετανάκος: Η ΑΕΚ μετά τη διακοπή, οι στόπερ και ο αντιπρόεδρος
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X