Αλμέιδα για ότι έγινε με Σένκεφελντ: «Δεν δέχομαι την ασέβεια»

Αλμέιδα για ότι έγινε με Σένκεφελντ: «Δεν δέχομαι την ασέβεια»
Photo Credits: INTIME

Τι είπε ο Ματίας Αλμέιδα στην συνέντευξη Τύπου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη φάση με τον Σένκεφελντ στάθηκε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μετά το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά το 0-0 της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό:

Για την επιλογή του να διατηρήσει την ίδια ενδεκάδα με το προηγούμενο παιχνίδι: «Οι αποφάσεις που παίρνουμε τις αναλύουμε μόλις δούμε το παιχνίδι. Από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, χωρίς να έχουμε το γνωστό μας παιχνίδι στο πρώτο μέρος παράγαμε φάσεις. Βελτιωθήκαμε στο αμυντικό κομμάτι σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Παίξαμε σαν να ήταν τελικός, αλλά θεωρώ πως το παιχνίδι είχε πολλές διακοπές. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να διορθώσουμε αυτό που έχει να κάνει με την πίεση. Στην έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός είχε μια ξεκάθαρη ευκαιρία και στη συνέχεια προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο, όχι με ξεκάθαρες φάσεις Αλλά η ομάδα έπαιξε όπως αξίζει να παίζει. Έχω κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το τέλος και πολλές φορές αυτό που θα μπορούσε να αλλάξει αυτό που συζητάμε τώρα».


Για τη φάση στο τέλος με την απόφαση του Νταμπάνοβιτς και αν του είπαν κάτι οι παίκτες του μετά: «Εσείς το είδατε καλύτερα από ό,τι εγώ. Ίσως όταν το βλέπεις από πιο ψηλά είναι πιο ξεκάθαρο. Εγώ είδα ότι έδωσε πέναλτι στην αρχή. Μετά αυτό που σκέφτομαι αν έχεις τη δυνατότητα να εξετάσεις το VAR γιατί δεν το κάνεις; Μου κάνει μεγάλη εντύπωση και είναι δύσκολο, εγώ πάντα προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου. Όμως σήμερα μπαίνω στη θέση του τέταρτου διαιτητή και με τον διάλογο που προσπαθώ να έχω, ο τέταρτος δεν καταλάβαινε τι συζητούσαν γιατί δεν γνώριζε τη γλώσσα. Οπότε γιατί να υπάρχει τέταρτος διαιτητής που είναι ο καλύτερος διαιτητής στην Ελλάδα; το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα. Όλοι το ζουν με πάθος για να κερδίσουν. Αλλά μου φαίνεται ότι υπάρχει πολύς κόσμος στους πάγκους. Σαράντα άτομα, λες και είναι αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να εκτελέσουμε γρήγορα. Προσπαθούμε να παίζουμε ένα ένα στυλ. Ζούμε από αυτό, κάνουμε και λάθη, αλλά έπειτα υπάρχουν 60,000 ψυχές που βλέπουν και πληρώνουν. Έπειτα όταν υπάρχει ένας τέταρτος διαιτητής, συμμετέχει όπως σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου. Τώρα αν ο τέταρτος δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα είναι παράξενο».

Για το αν όλα παίζονται από την αρχή στα play-offs ή κάποιος έχει πλεονέκτημα: «Μέσα στις σκέψεις μου έχω κάτι. Στο αγωνιστικό κομμάτι κανείς δεν έχει πλεονέκτημα. Είμαστε ισοδύναμοι. Θα ήταν όμορφο να κερδίζει αυτός που το αξίζει και εμείς προσπαθούμε να κερδίσουμε. Το να ανταγωνίζονται τόσες ομάδες στον τίτλο σημαίνει ανάπτυξη για το άθλημα. Θα μου άρεσε να έχω περισσότερους βαθμούς αλλά μιλάμε για ποδόσφαιρο και ανταγωνισμό. Με βάση το αγωνιστικό κομμάτι θα είναι μια μάχη ως το τέλος. Στο εκτός αγωνιστικό δεν γνωρίζω».

Για το αν επηρεάζεται η ΑΕΚ από τα δύο τελευταία αποτελέσματα και τι ρωτούσε τον Σιδηρόπουλο: «Από τότε που μπήκαμε στο γήπεδο, τα νούμερα μιλάνε υπέρ μας. Έχουμε κερδίσει πολλά παιχνίδια. Έχουμε αντιμετωπίσει δυνατά τους αντιπάλους μας και έχοντας χάσει το προηγούμενο παιχνίδι και τώρα που ξεκινάνε τα play-offs γνωρίζουμε πως τα παιχνίδια θα είναι παρόμοια. Εγώ πάντα θα στενοχωριέμαι για τις τρεις ενέργειες στο προηγούμενο ματς που δεν μας επέτρεψαν να κερδίσουμε. Όταν η ομάδα επιμένει όμως όπως έκανε σήμερα, με κάνει να νιώθω ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω πως θα είμαστε στη μάχη για τον τίτλο. Όσον αφορά τον τέταρτο, πολλές φορές προσπαθώ να μιλήσω γιατί καταλαβαίνω ότι μπορεί να βοηθήσει τους συναδέλφους του. Επικοινωνούν με ένα μικρόφωνο, όταν λειτουργεί γιατί σήμερα δεν λειτουργούσε για πέντε λεπτά. Έπειτα με τον τέταρτο εμείς μπορούμε να έχουμε διάλογο με τον τέταρτο. Αλλά όταν δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους άλλους τρεις, τότε περισσεύει. Και πάντα μιλάω και για τις δύο ομάδες. Δεν μου αρέσει να παίρνω αντιαγωνιστικό πλεονέκτημα. Δεν λέω ότι έγινε κάτι σήμερα, αλλά αυτά φτωχαίνουν το ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως κάποιες φορές όταν κάποιος είναι έξω από το γήπεδο μπορεί να επηρεάσει μια φάση. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας, τότε ας φέρουν έναν μεταφραστή. Αλλά όταν υπάρχει ένας τέταρτος και δεν μπορεί να συμμετέχει, τότε κάτι δεν πάει καλά. Να ξεκαθαρίσω ότι αυτό δεν σημαίνει ότι επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Αναφέρομαι σε αυτό γιατί αν εμείς δεν κερδίζουμε, τότε οι θέσεις μας είναι υπό αμφισβήτηση. Και εμείς και οι παίκτες αφιερώνουμε πολύ καιρό για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι. Και αν το αξίζουμε να το κερδίσουμε, αν όχι να μην το κερδίσουμε. Σε ένα πρωτάθλημα με ποδοσφαιριστές που παίρνουν πολλά χρήματα, σε ένα πρωτάθλημα που παίζουμε για να πάρουμε θέσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όλοι μας πρέπει να βελτιωθούμε. Γι’ αυτό αναφέρομαι σε αυτό το γεγονός ότι 40 άνθρωποι διαμαρτύρονται».

Για το πόσο σπουδαίες είναι οι μάχες που έχει δώσει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Σέβομαι κάθε προπονητή γιατί γνωρίζω ότι όλοι ζούμε και δουλεύουμε για το ίδιο πράγμα. Μπορώ να πω ότι σταμάτησα να νιώθω ανταγωνισμό όταν σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλω είναι οι παίκτες μου να είναι ευτυχισμένοι γιατί αυτοί θα μας δώσουν τη νίκη. Εγώ μπορώ να τους δώσω κάποια εργαλεία, να τους πω κάποια πράγματα που έχω ζήσει. Εγώ είμαι σε αυτή τη δουλειά για να πετύχω. Φυσικά σέβομαι κάθε προπονητή γιατί με τα δικά του όπλα προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα του. Αλλά το ξεκάθαρο για μένα είναι ότι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Όσοι είναι από κάτω είμαστε ένα μέρος που συνοδεύουμε και ο ιδιοκτήτης που σε προσλαμβάνει είναι το νούμερο ένα».

Για το αν έγινε κάτι εις βάρος του μετά το τέλος του ματς στα αποδυτήρια: «Όταν τελειώνουν τα παιχνίδια, πολλές φορές υπάρχει πολλή ένταση. Επειδή υπάρχει πολύς κόσμος όπως είπα πριν, αρκετές φορές μπορεί να ειπωθεί κάτι. Κι εμείς είμαστε με 2.000 σφιγμούς την ώρα. Και εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει να μου δείχνει κανείς έλλειψη σεβασμού γιατί σέβομαι όλους. Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο πάντα έδειχνα σεβασμό. Όταν υπάρχει έλλειψη σεβασμού τότε αντιδρώ. Τη μέρα που θα το χάσω θα φύγω από το ποδόσφαιρο. Το ζω με πάθος, με αγάπη και πάντα σέβομαι κάθε αντίπαλο και βάζω ως πρώτο αυτό. Δεν μου αρέσει κάποιος να περάσει και να μου πει κάτι προφορικά για να με πικάρει. Αλλά είναι πράγματα στο ποδόσφαιρο που μένουν εκεί. Για την ώρα μέσα στις φλέβες μου έχω αίμα. Και υπάρχουν στιγμές που το αίμα μου βράζει. Τη μέρα που θα έχω νερό τότε θα είμαι σε άλλο τόπο. Και επειδή νιώθω ένα με αυτό το κλαμπ αν και είμαι λίγο χρόνο εδώ, έχω δεθεί με την ιστορία, είμαι ευτυχισμένος που είμαι προπονητής της ΑΕΚ, θα την υπερασπίζομαι όπου μπορώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Γιατί δεν λειτούργησε το πλάνο σε σύγκριση με το προηγούμενο ματς με τον Ολυμπιακό: «Είναι μια καλή παρατήρηση. Με τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος τα πήγαμε πολύ καλά. Εμείς είχαμε σχεδιάσει μια πίεση στο πρώτο ημίχρονο και ο αντίπαλος λόγω των χαρακτηριστικών του και δικών μας αργών κινήσεων διέσπαγε αυτή την πίεση. Δεν έφτασαν στην εστία μας στο πρώτο μέρος, αλλά είχαν μεγαλύτερη ένταση. Ο Παναθηναϊκός παίζει διαφορετικά από ότι ο Ολυμπιακός. Προσπαθούν να βγουν από την άμυνα έχοντας έλεγχο του παιχνιδιού και είναι δύσκολο να πάρεις τον έλεγχο από τον Παναθηναϊκό. Οπότε αργήσαμε να αντιληφθούμε τι έπρεπε να κάνουμε μέχρι που αλλάξαμε κάποιες θέσεις και το διορθώσαμε. Είναι δύο ομάδες αρκετά ισοδύναμες. Είναι κρίμα λοιπόν να σταματάει τόσες φορές η μπάλα».

Μια ενδεκάδα που χρειάζεται ψυχίατρο | ΑΕΚ Cult Stories #1
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X