Η ΑΕΚ να παίξει ξανά όπως μπορεί και οι διαιτητές που δεν θα μας «πεθάνουν»!

Η ΑΕΚ να παίξει ξανά όπως μπορεί και οι διαιτητές που δεν θα μας «πεθάνουν»!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των πλέι οφ, την «καρμανιόλα» Νταμπάνοβιτς και όσα ακολουθούν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πράγμα αγριεύει. Δεν ξέρω πόσοι το αντιλαμβάνονται, αλλά από την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, όλοι βρίσκονται στα κάγκελα. Το θέμα είναι τόσο πολύπλοκο, σα να ψάχνεις να βρεις αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, που αρχίζει η τρέλα και πως θα βγει η χρονιά. Με όσα είδα στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και λίγα από όσα παρακολούθησα από τα προηγούμενα, έχω πολλές αμφιβολίες.

Σας έλεγα και πριν από λίγες ημέρες, πως ο Νταμπάνοβιτς είναι «καρμανιόλα». Χρειάζεστε άλλες αποδείξεις πέραν της διαιτησίας του στη Νέα Φιλαδέλφεια; Ο άνθρωπος ήταν κινητή καταστροφή. Απίθανος τύπος. Να τον φέρει ξανά η ΚΕΔ. Να συνεχίσει να φέρνει ο Μπένετ αυτήν την υπέροχη δεξαμενή διαιτητών που μας «κληρονόμησε» ο Κλάτενμπεργκ και θα κάνουμε νέο στομάχι. Τον είχαμε «θαυμάσει» και στο πρόσφατο ματς κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, τώρα δεν έχουμε πια καμία αμφιβολία.

Επεσε στην παγίδα ο Αμραμπατ

Τι έκανε ο Νταμπάνοβιτς; Ολο το γήπεδο να «βράζει». Ξεκίνησε με μια άκρως υπερβολική έως ανύπαρκτη κάρτα στον Αμραμπατ και έπειτα τον άφησε να πέσει μέσα στη φωτιά. Δεν δικαιολογείται ο Αμραμπατ με την εμπειρία του να κάνει τέτοια λάθη. Είναι πολύ τυχερός που δεν έπεσε στη φάκα και δεν στέρησε από την ΑΕΚ την αριθμητική ισορροπία, καθώς θα μπορούσε να αποβληθεί στη φάση με το χέρι που κάνει χωρίς κανένα λόγο μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού.
Τώρα για τα υπόλοιπα, σέβομαι και ακούω όσα λέγονται, αλλά έχουμε και ματάκια. Δεν είναι κάθε τάκλιν κάρτα. Δεν μπορεί να είναι πέναλτι φάση στην οποία υπάρχει πάλι ξεκάθαρο σπρώξιμο στον Χατζισαφί. Θαρρείς και ζούσαμε τη μέρα της μαρμότας και κάποια στιγμή πίστευα θα εμφανιζόταν ο «χασάπης» Καμπάκοφ να δώσει πέναλτι όπως στον πρώτο γύρο. Τόσο έντονο σπρώξιμο, που ο Χατζισαφί βρέθηκε εκτός γηπέδου.

Θα μας τρελάνει ο Νταμπάνοβιτς

Από εκεί και μετά, αφού δεν έδωσε την δεύτερη κάρτα στον Αμραμπατ, άρχισαν τα ωραία. Οι κλωτσιές έπεφταν φουλ, οι κάρτες δεν έβγαιναν ούτε για πλάκα. Είναι να απορείς πως ο Πέρεθ έβγαλε όλο το 90λεπτο χωρίς κάρτα, να βλέπεις εντυπωσιασμένος πως ο Κουρμπέλης καθάρισε μόνο με μια κίτρινη, πως υπήρξε δεύτερη σκέψη για το «δολοφονικό» μαρκάρισμα του Τσόκαϊ προς τον Πινέδα. Πάλι καλά, όλοι βγήκαν αρτιμελείς από το γήπεδο.

Σε ό,τι αφορά τη φάση στο φινάλε, η επιστήμη του ποδοσφαίρου σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο Παλάσιος βρίσκει την μπάλα, ο Αραούχο κερδίζει κατοχή και σουτάρει (η μπάλα παίρνει και σχετική πορεία), ο παίκτης του Παναθηναϊκού τον βρίσκει και είναι πέναλτι. Το δίνει ο Νταμπάνοβιτς, ακολουθεί ο κακός χαμός και ξαφνικά ανακαλύπτεται η Αμερική και δύο φάουλ λέει που συνέβησαν. Που; Κανείς δεν ξέρει. Πως άλλαξε γνώμη και ξαφνικά έδωσε επιθετικό φάουλ, ουδείς καταλαβαίνει. Εδώ έφτασε ο άνθρωπος να πει, ότι δεν είχε καταλογίσει πέναλτι, το οποίο πανηγύριζαν 33.000 άνθρωποι!

Τέτοιοι τύποι είναι ακατάλληλοι. Και για να μη χαλάμε τις καρδιές και τα συκώτια μας, καλό είναι να τελειώνουμε. Αν το έχουν πάρει απόφαση να μας τρελάνουν, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Κάποτε ο μακαρίτης ο Κυράστας είχε πει: «Δεν θα πεθάνουμε γι’ αυτούς». Ε, δεν θα χάσουμε την ηρεμία μας, κάποιοι σε ακραίες καταστάσεις και τη ζωή τους, για ανίκανους και περίεργους που εμφανίζονται ανά εβδομάδα στα ελληνικά γήπεδα.

Ελειψε το καθαρό μυαλό στην ΑΕΚ

Το ματς έχει και την ανάγνωση βέβαια της ΑΕΚ. Ως συνέχεια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό – έστω και με διαφορετική εξέλιξη – η ΑΕΚ δεν είχε καθαρό μυαλό. Χάθηκε μέσα στην ένταση που βόλευε τον Παναθηναϊκό και πήγε σε ένα παιχνίδι ροντέο. Εκτιμώ, πως υπήρξε λάθος προσέγγιση από τον Αλμέιδα. Δεν ξέρω εάν ήθελε να επιβραβεύσει την καλή εικόνα του παικτών του στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν φανερό πως η ΑΕΚ έμοιαζε κομμένη στα δύο.

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X