Ισοπαλία πισωγύρισμα για την ΑΕΚ

Ισοπαλία πισωγύρισμα για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ πάλι ήταν καλύτερη και πιο απειλητική, πάλι δεν κέρδισε – Εμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΟ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League δεν ξεκίνησε όπως ήθελε η ΑΕΚ.

Το 0-0 με τον ΠΑΟ στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι καλό αποτέλεσμα και είναι πισωγύρισμα για την Ένωση, καθώς δεν πέρασε ξανά πρώτη και την πλησίασε ο Ολυμπιακός στον ένα βαθμό και ο ΠΑΟΚ στους τρεις.

Η ΑΕΚ ήταν ξανά καλύτερη, ξανά πιο απειλητική με καλύτερες φάσεις, αλλά δεν βρήκε γκολ. Και δεν κέρδισε δεύτερο σερί ματς, δεύτερο σερί ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, πάλι δεν είχε καθαρό μυαλό η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και βιαζόταν να κάνει ενέργειες και φάσεις, με τον ΠΑΟ καλά στημένο να την περιμένει στην άμυνα.

Στο 90’+10′ ο Νταμπάνοβιτς υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Αραούχο αλλά πήρε γρήγορα την απόφασή του πίσω δίχως να τον καλέσει το VAR να ξαναδεί τη φάση. Οι άνθρωποι της Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα στο συγκεκριμένο σημείο.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ στην Τούμπα σε δύο εβδομάδες κόντρα στον ΠΑΟΚ.

LIVE η μετάδοση του ντέρμπι

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε 11άδαμε… άρωμα Ολυμπιακού, αφού ήταν ίδια εκτός της απουσίας του τιμωρημένου Βίντα τον οποίο αντικατέστησε ο Μήτογλου στα στόπερ. Μπροστά από τον Αθανασιάδη ήταν ο Μήτογλου με τον Μουκουντί, Ρότα-Χατζισαφί στα άκρα της άμυνας, τον Γιόνσον με τον Σιμάνσκι στα χαφ, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και τον Πινέδα πίσω από τον Αραούχο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από πλευράς του, είχε τρία χαφ στον άξονα (Κουρμπέλης-Πέρεθ-Τσέριν) και τον Ιωαννίδη φορ.

Το ματς άρχισε με ρυθμό, με την ΑΕΚ να παίρνει αναμενόμενα την κατοχή της μπάλας και τον ΠΑΟ να αμύνεται, δίχως στα πρώτα 10 λεπτά να έχουμε κάτι αξιοσημείωτο. Ο Γιοβάνοβιτς είχε σαφή πρόθεση να «παγώσει» άμεσα τον ρυθμό της Ένωσης και τον παλμό που δίνει ο κόσμος στη Νέα Φιλαδέλφεια και το κατάφερε γρήγορα. Πρώτη τελική στην αναμέτρηση στο 16’. Ο Αραούχο υποδέχτηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, γύρισε, την έφερε στο αριστερό και έκανε το σουτ που έφυγε πάνω από την εστία του Μπρινιόλι. Η Ένωση εμφανέστατα επέλεξε να ρίξει την ένταση στο πρέσινγκ και δίνει λίγο χρόνο στον ΠΑΟ περισσότερο, σε σχέση με άλλα ματς. Στο 24’ από μία ωραία χτισμένη επίθεση της ΑΕΚ, ο Άμραμπατ πήρε την μπάλα από δεξιά, έφερε την μπάλα στο αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά μετά Ρότα και Άμραμπατ συνεργάστηκαν ωραία, από δεξιά η μπάλα μεταφέρθηκε αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς ερχόταν με φόρα και δοκίμασε τεχνικά το σουτ, αλλά την έστειλε ξανά άουτ. Η ΑΕΚ είχε το μομέντουμ, ο ΠΑΟ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και ήρθε νέα απειλή άμεσα. Στο 29’ ο Άμραμπατ είχε νέο σουτ άουτ, με την ΑΕΚ να αδυνατεί να πατήσει περιοχή και να απειλεί εκτός αυτής. Ο Μαροκινός στο 32’… έπαιξε με την φωτιά, έχοντας κίτρινη σε μαρκάρισμα που έκανε στον Χουανκάρ. Στο 36’ ο ΠΑΟ ζήτησε χέρι σε φάση με τον Χατζισαφί, αλλά ο Νταμπάνοβιτς έδειξε να συνεχιστεί το ματς αφού ήταν ο παίκτης της ΑΕΚ εκτός και με πλάτη, ενώ συμφώνησε και το VAR. Ο ΠΑΟ έχει κινητικό τον Μαντσίνι, αλλά δεν αδυνατούσε να φτιάξει κάτι καλό στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Αθανασιάδη. Εκτός από ένα καλό και έξυπνο φάουλ που εκτέλεσε στο 40’ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 43’ η ΑΕΚ έμελλε να χάσει το… άχαστο απέναντι στον Μπρινιόλι. Κάθετη-τρύπα του Πινέδα, ο Ρότα μπαίνει στην περιοχή, κάνει φοβερή προσποίηση στον Μάγκνουσον αλλά το τελείωμά του από πλεονεκτική θέση με το αριστερό δεν βρίσκει καν εστία! Αμέσως μετά ο Άμραμπατ έκανε ανοησία με χέρι, από επαναφορά του Μπρινιόλι, αλλά ο Νταμπάνοβιτς δεν έδωσε κάρτα.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε άστοχα και αρκετά άουτ, με τον Νταμπάνοβιτς αμέσως μετά να σφυρίζει το τέλος για το α’ ημίχρονο. Με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη και πιο απειλητική, αλλά να μην έχει καθαρό μυαλό σε συνθήκες άμυνας και επίθεσης.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με… αναμενόμενη αλλαγή από πλευράς ΑΕΚ. Ο Άμραμπατ που έπαιξε με αφέλεια και φλέρταρε με την αποβολή βγήκε για να μπει ο Τσουμπερ. Και αμέσως το ματς… πήρε φωτιά! Στο 46’ ο Χουάνκαρ πέρασε παράλληλα στον Μαντσίνι ο οποίος έκανε το σουτ ο Αθανασιάδης έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Ιωαννίδη που σούταρε εκ νέου με τον Αθανασιάδη και πάλι να διώχνει και ο Τσέριν στο τρίτο σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Η ΑΕΚ απάντησε αμέσως! Στο 47’ βαθιά μπαλιά προς τον Γιόνσον που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τον Μπρινιόλι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό νέα φάση με κεφαλιά του Γιόνσον που έφυγε άουτ. Ο ΠΑΟ αμέσως… πάγωσε τον ρυθμό, διότι προφανώς δεν τον συνέφερε ο γρήγορος, αλλά η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 59’ με σουτ εκτός περιοχής του Γκατσίνοβιτς που έφυγε άουτ. Στο 66’ ο Γιοβάνοβιτς επενέβη στο ντέρμπι. Έβαλε Μπερνάρ και Κλεϊνχέισλερ αντί Μαντσίνι και Τσέριν για να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά τον ΠΑΟ, που είχε μείνει πίσω. Ο Αλμέιδα απάντησε λίγο μετά, με τριπλή αλλαγή. Μάνταλο-Ελίασον-Σιντιμπέ αντί Ρότα-Γκατσίνοβιτς-Γιόνσον, για να δώσει επιθετική ενέργεια στην ΑΕΚ που πιεζόταν πια από τον χρόνο. Ο Πινέδα πήγε αριστερά, με τον Μάνταλο κοντά στον Σιμάνσκι στον άξονα. στο 73’ ο Ελίασον σέντραρε ωραία, αλλά ο Μήτογλου δεν έβαλε καλά το κορμί του και η κεφαλιά έφυγε άουτ. Το ματς διακόπηκε 2 φορές για πρόβλημα στην ενδοεπικοινωνία του Νταμπάνοβιτς και έτσι χάθηκε λίγο ο ρυθμός, ενώ στο 76’ είχαμε μία νέα κεφαλιά του Μήτογλου άουτ. Ο Νταμπάνοβιτς άφηνε αρκετά το σκληρό παιχνίδι των παικτών του ΠΑΟ, με αποτέλεσμα η πρώτη κίτρινη να έρθει στο 76’! Στο 80’ ο Βέρμπιτς μπήκε στην θέση του Ιωαννίδη, με σαφή πρόθεση του ΠΑΟ να κρατήσει την ισοπαλία στο τέλος. Στο 81’ ο Μουκουντί αποχώρησε για να μπει ο Τζαβέλλας αναγκαστικά λόγω ενοχλήσεων. Στο 82’ ο Σιμάνσκι είχε μία άσχημη κεφαλιά που έφυγε άουτ. Ο Γιοβάνοβιτς στο 88’ έβαλε τον Τσοκάι αντί του Κουρμπέλη, για να πιέσει στον άξονα και να μην αφήσει την ΑΕΚ να επιτεθεί.

Στο 91′ ο Παναθηναϊκός βγήκε στην επίθεση από τα δεξιά με τον Παλάσιος να μπαίνει μέσα στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, το οποίο δεν είχε δύναμη όμως και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε. Στο 97′ ο Τσοκάι έκανε εγκληματικό τάκλιν στον Πινέδα και με το VAR ο Νταμπάνοβιτς απέβαλε τον παίκτη του ΠΑΟ, με την ΑΕΚ να γεμίζει στο τέλος…

Στο 90+12 σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά η μπάλα πήγε προς τον Αραούχο ο οποίος την διεκδίκησε με τον Παλάσιος και ο Νταμπάνοβιτς έδειξε πέναλτι. Ομως ο διαιτητής μέσω του VAR σκανδαλωδώς πήρε πίσω την απόφαση του! Και έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της ΑΕΚ! Και όλα δείχνουν ότι του είπε το VAR ότι υπήρχε φάουλ του Αραούχο στον Παλάσιος πριν παίξει ο παίκτης της Ένωσης.Και εκεί το ματς τελείωσε με την ΑΕΚ να έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0

Γκολ:

Κίτρινες: 19’ Αμραμπατ, 35’ Αραούχο – 76’ Κουρμπέλης, 76’ Πέρεθ, 82’ Μπρινιόλι,

Κόκκινες: 97′ Τσοκάι

Ο MVP του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Ο Εχσάν Χατζισαφί έκανε πολύ καλό ματς απόψε. Αμυντικά βοήθησε την ΑΕΚ να μην έχει προβλήματα με τον Παλάσιος, ενώ και επιθετικά ανέβαινε συνεχώς για να δώσει έξτρα βοήθειες στα άκρα.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ρότα πριν τελειώσει το ημίχρονο. Ο Ρότα έκανε τρομερή ενέργεια, αλλά ξανά απέναντι στον τερματοφύλακα ήταν άστοχος και… ξόδεψε μία σπουδαία ευκαιρία.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Η μετάδοση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Τάσος Καπετανάκος: Η ΑΕΚ μετά τη διακοπή, οι στόπερ και ο αντιπρόεδρος
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X