Συγκλονιστικό VIDEO ντοκουμέντο: Ο Μίμης Παπαϊωάννου τραγουδάει μαζί με τον Μίκη «το τελευταίο βράδυ μου»

Συγκλονιστικό VIDEO ντοκουμέντο: Ο Μίμης Παπαϊωάννου τραγουδάει μαζί με τον Μίκη «το τελευταίο βράδυ μου»
Photo Credits: INTIME

Ένα ντοκουμέντο, ένα ιστορικό κειμήλιο αν προτιμάτε, ο Μίμης Παπαϊωάννου τραγουδάει "το δυο πόρτες έχει η ζωή" και του κάνει σεγόντο ο Μίκης Θεοδωράκης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα πραγματικό ντοκουμέντο, ένα ιστορικό κειμήλιο αν προτιμάτε, προσφέρει το SPORT24. Ο Μίμης Παπαϊωάννου τραγουδάει “το δυο πόρτες έχει η ζωή” του Στέλιου Καζαντζίδη και του κάνει σεγόντο ο τεράστιος Μίκης Θεοδωράκης. Δείτε το βίντεο, αλλά και τις φωτογραφίες από το αρχείο του Νίκου Μάλλιαρη που φωτίζουν την αθέατη όψη του μεγάλου ποδοσφαιριστή.

Για το πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής υπήρξε ο Μίμης Παπαϊωάννου δεν χρειάζεται να γράψει κανείς κάτι. Φτάνει και μόνο η ιστορία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που έδινε 4 εκατομμύρια δραχμές στην ΑΕΚ, ένα μυθικό ποσό στο μακρινό 1965, για να καταλάβει την αξία του πάνω στο χορτάρι.

Η άρνηση της Ένωσης να τον παραχωρήσει στη βασίλισσα τον έστειλε δίπλα στον Στέλιο Καζαντζίδη και στη Μαρινέλα σε περιοδεία στη Γερμανία, για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο τραγούδι. Η φωνή του, άλλωστε, έχει σημαδέψει αιώνια τον ύμνο της ΑΕΚ. Η ζωή του όλη, ένα γκολ με τη “κιτρινόμαυρη” φανέλα και ένα τραγούδι του Στέλιου.

Το σημερινό αφιέρωμα του SPORT24 στον αέρινο Μίμη προσπαθεί να σκιαγραφήσει τον “άλλο” Παπαϊωάννου. Με τη βοήθεια, μάλιστα, του Νίκου Μάλλιαρη και του ανεπανάληπτου αρχείου του, φέρνει στη δημοσιότητα και ένα μοναδικό ντοκουμέντο.

Στις 18 Δεκεμβρίου του 2003 ο Μίκης Θεοδωράκης υποδέχεται στο ξενοδοχείο “Χίλτον” μια ξεχωριστή παρέα από ποδοσφαιριστές που έγραψαν την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. “Αν μου έλεγαν ότι σήμερα θα έχω ένα γεύμα με τον Μπετόβεν, τον Σούμαν, τον Βάγκνερ, δεν θα χαιρόμουν τόσο πολύ, όσο που βρίσκομαι μαζί σας” λέει στην ομήγυρη ο μεγάλος συνθέτης.

Ο Μίκης καμαρώνει που κάθεται δίπλα στον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο, ίνδαλμα της παιδικής του ηλικίας, αποκαλύπτει τον ποδοσφαιρόφιλο εαυτό του (και την προτίμηση του στον Ολυμπιακό) και η βραδιά καταλήγει -όπως αναμενόταν- σε λαϊκό γλέντι. Χασάπικα, ζεϊμπέκικα, τραγούδι και χορός.

Παίρνουν το μικρόφωνο όλοι. Από τον Μίκη και τον “πρόεδρο” Λευτέρη Παπαδόπουλο μέχρι τους παλαίμαχους που διασκεδάζουν με την παντοτινή λεβεντιά τους και βέβαια τον Μίμη Παπαϊωάννου.

Λέει -τι άλλο- ένα τραγούδι του Καζαντζίδη. “Δυο πόρτες έχει η ζωή”, σε στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Ο Στέλιος Μανωλάς και ο Σάββας Παπάζογλου του κάνουν σε κάποια στιγμή σεγόντο. Το δεύτερο κουπλέ θα το πει πηγαίνοντας προς το μέρος του Μίκη. Και κει θα σκύψει λίγο προς τη μεριά του μεγάλου συνθέτη για να τραγουδήσουν μαζί του ρεφρέν “όλα είναι ένα ψέμα, μια ανάσα μια πνοή”

Ο φακός αποτυπώνει την στιγμή και δε νομίζουμε να υπάρχουν μάτια που να μην δακρύζουν βλέποντας την. Δυο ιερά τέρατα, ένας στη μουσική, ένας μέσα στο γήπεδο, ενώνονται σε ένα από τα ωραιότερα λαϊκά τραγούδια.

Το φιλί του Μίμη στο τέλος δείχνει και τον απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπο του μεγάλου Μίκη. “Αργότερα μου έλεγε πόσο υπέροχα είχε νιώσει που τραγούδησε μαζί με τον Μίκη. Δεν το πίστευε. Και είδες, βέβαια, ότι ο Παπαϊωάννου δεν διάλεξε κάποιο τραγούδι του Θεοδωράκη, αλλά του Καζαντζίδη. Κι ο Μίκης πιο πολύ ήθελε να τραγουδήσει μαζί του”, θυμάται ο Μάλλιαρης…

Η πρώτη συνάντηση στη Λεωφόρο
Με τον Θεοδωράκη η πρώτη γνωριμία είχε γίνει ένα χρόνο νωρίτερα (11/10/2003). Ο Μίκης ήταν προσκεκλημένος της ομοσπονδίας στο ματς με την Β.Ιρλανδία, καθώς είχε χαρίσει τη μουσική του (“Ποιος δε μιλάει για τη Λαμπρή”, από το “Ένας Όμηρος”) για να παίζει πριν από τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας. Ο αγώνας ήταν καθοριστικός για την πρόκριση στο Euro 2004 και τελείωσε 1-0, με το εισιτήριο για την Πορτογαλία στα χέρια του Ρεχάγκελ και των παικτών του.

“Εγώ πήγα παρέα με το Νίκο Χρηστίδη και μπαίνοντας στα επίσημα, αφού είδαμε τους πορτιέρηδες να μην αναγνωρίζουν και να εμποδίζουν αρχικά την είσοδο στον Μπάμπη τον Κοτρίδη, βρήκαμε τον Δομάζο, τον Καμάρα, τον Λουκανίδη και τον Παπαϊωάννου” διηγείται ο Μάλλιαρης και περιγράφει γλαφυρά εκείνη τη σκηνή:

“Στα δέκα μέτρα ο Μίκης, δίπλα σε επίσημους και μη. Η -τότε- Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννα Αγγελοπούλου και λοιποί. Δεν σταματάει να χαιρετάει, λίγο αμήχανος αλλά πάντα χαμογελαστός. Σε μια στιγμή, ο Δομάζος μου ψυθιρίζει: “Κοίτα Νίκο, πως την έχουν πέσει όλοι τους στον Μίκη…” Γυρίζω και του λέω “Μίμη, κανονικά σε αυτό το γήπεδο εσύ έπρεπε να είσαι οικοδεσπότης” και λέω στους υπόλοιπους “πάμε να τον χαιρετήσουμε θα χαρεί πολύ”.

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X