Η ΑΕΚ «πατά» στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Παναθηναϊκό και επιστρέφει στην κορυφή! (21:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η ΑΕΚ «πατά» στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Παναθηναϊκό και επιστρέφει στην κορυφή! (21:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ με τον κόσμο στο πλευρό της θέλει να «λιώσει» στο καμίνι της Νέας Φιλαδέλφειας τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ με τον κόσμο στο πλευρό της θέλει να «λιώσει» στο καμίνι της Νέας Φιλαδέλφειας τον Παναθηναϊκό και να κάνει το πρώτο από τα 10 βήματα που χρειάζονται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Η μεγάλη ώρα έφθασε! Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (21:30, Cosmote Sport 1, LIVE σχολιασμός enwsi.gr και μετάδοση από το ENWSI TV) τον Παναθηναϊκό στην «καυτή» Νέα Φιλαδέλφεια και θέλει τη νίκη για να πατήσει ξανά κορυφή κάνοντας το πρώτο από τα δέκα βήματα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ καλείται απόψε να αξιοποιήσει την έδρα της κόντρα στον Παναθηναϊκό και βέβαια να βγάλει αντίδραση μετά το 1-3 με τον Ολυμπιακό στο φινάλε της κανονικής περιόδου, όπου όλα πήγαν στραβά. Επίσης οι «κιτρινόμαυροι» έχουν απόψε και το έξτρα κίνητρο να φθάσουν σε μία νίκη, προκειμένου να την αφιερώσουν στη μνήμη του σπουδαίου Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Κατ’ αρχήν από τα αγωνιστικά νέα της ΑΕΚ, παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Αλμέιδα συμπεριέλαβε τελικά στην αποστολή τόσο τον Γκαρσία όσο και τον Μουκουντί (με τον πρώτο, βέβαια, να θεωρείται σχεδόν απίθανο να ξεκινήσει βασικός), οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπισαν προβλήματα, ενώ επιστρέφει και ο Γαλανόπουλος, όπως και οι Τζαβέλλας-Φαν Βέερτ που είχαν μείνει εκτός αποστολής στο ματς με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Βίντα όπως και ο τραυματίας Μαχαίρας.

O Aλμέιδα υπολογίζει, όπως προαναφέραμε σε ρεπορτάζ τους Μουκουντί και Λιβάι Γκαρσία με αποτέλεσμα αμφότεροι να συνιστούν τα έξτρα όπλα του Αργεντινού τεχνικού για το αθηναϊκό ντέρμπι με τους «πράσινους», ωστόσο η ενδεκάδα παραμένει γρίφος. Υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά για το πλάνο του «Pelado» στο ματς. Στα μετόπισθεν ο Αθανασιάδης αποτελεί μία σταθερά κάτω από τα δοκάρια, αν και έχει ανοίξει η κουβέντα για τον Στάνκοβιτς, ενώ υπάρχει πολύ συζήτηση για την τετράδα στην άμυνα.

Από τη στιγμή που ο Μουκουντί θα είναι έτοιμος αναμένεται να είναι ο αριστερός στόπερ, αν όχι τότε Τζαβέλλας. Όσο για τον δεξιό, θα είναι πιθανότατα ο Σίμος Μήτογλου με δεδομένο πως ο Βίντα είναι τιμωρημένος και τον είχε αντικαταστήσει και στο Μουντιάλ. Στα μπακ ο Χατζισαφί θα παίξει λογικά αριστερά, αν και μέσα στην εβδομάδα δοκιμάστηκε και ο Μοχαμαντί. Ενώ στη δεξιά πλευρά υπάρχει «ντέρμπι» ανάμεσα σε Ρότα και Σιντιμπέ με τον Γάλλο μπακ να είναι εξαιρετικός στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού στις αρχές Γενάρη.

Στο κέντρο γίνεται μάχη και τα πάντα θα κρίνει ο Πινέδα και το πού θα αποφασίσει να τον βάλει ο Αλμέιδα. Αν ο Μεξικανός βρεθεί στον άξονα, τότε θα παίξει με έναν εκ των Σιμάνσκι-Γιόνσον. Αυτό τότε σημαίνει πως ο Γκατσίνοβιτς θα παίξει αριστερά με τους Ελίασον και Άμραμπατ να διεκδικούν τη θέση στο δεξί φτερό. Διαφορετικά Γιόνσον και Σιμάνσκι θα παίξουν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Πινέδα στη μία πλευρά και στην άλλη να παίζουν οι Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και Άμραμπατ για μια θέση.

Όσο για την επίθεση, όλα δείχνουν Αραούχο πίσω από τον σέντερ φορ, Στίβεν Τσούμπερ, καθώς ο Λιβάι δεν είναι στο 100% από πλευράς ετοιμότητας. Πάντως, έγιναν δοκιμές στα Σπάτα και με τον Φαν Βέερτ στην κορυφή.

Ωστόσο, υπάρχει και το σενάριο να δούμε τον Αραούχο στην κορυφή, τον Πινέδα πίσω του και Γιόνσον-Σιμάνσκι στα χαφ, όπως και να δούμε ότι και με τον ΟΣΦΠ πριν μία εβδομάδα.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον και Φερνάντες.

Το πλάνο του Παναθηναϊκού

Στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς τον Σπόραρ. Ο Σλοβένος επιθετικός, εάν και την Παρασκευή (17/3) έκανε μέρος του ομαδικού προγράμματος με αποτέλεσμα να υπάρχει αισιοδοξία για την συμμετοχή του στο ντέρμπι, δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή. Απ’ αυτή, όπως αναμενόταν, απουσιάζει και ο τραυματίας Σάρλια, ενώ επιστρέφει ο Μπερνάρ μετά την επέμβαση που έκανε για την αντιμετώπιση του κολικού στο νεφρό αλλά και ο Σένκεφελντ που εξέτισε την τιμωρία του. Εκτός φυσικά και οι μακροχρόνια απόντες Αϊτόρ, Γκάνεα και Τρουιγιέ.

Στη λίστα συμπεριλήφθηκαν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Καμπετσής.

Οι διαιτητές στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

  • Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)
  • Α’ βοηθός: Βλάνταν Τοντόροβιτς (Μαυροβούνιο)
  • Β’ βοηθός: Γιοβάνοβιτς Σρνταν (Μαυροβούνιο)
  • 4ος διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
  • VAR: Μπρούνο Εστέβες (Πορτογαλία)
  • AVAR: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

Σε 71 συναντήσεις των δύο ομάδων με γηπεδούχο την ΑΕΚ

  • 30 νίκες ΑΕΚ
  • 18 ισοπαλίες
  • 23 νίκες Παναθηναϊκός
  • Γκολ: 82-74

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X