Μην επιτρέπουμε (όλοι μας) στον αντίπαλο να προλάβει να συνέλθει στην «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»

Μην επιτρέπουμε (όλοι μας) στον αντίπαλο να προλάβει να συνέλθει στην «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ και το τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς η ΑΕΚ πήρε το… μάθημά της, από το τελευταίο πάθημα και δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά, τόσο αφελής ύστερα από μια άτυχη στιγμή μέσα στο ματς. Αφενός ήταν ξεκάθαρο το λάθος που έκανε στην αντιμετώπιση του παιχνιδιού, αφετέρου είναι δεδομένο ότι πρώτος ο Αλμέιδα το εντόπισε και ήδη θα το έχει συζητήσει με τους παίκτες του.

Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα που ακούμε και που διαβάζουμε για το τι πρέπει να αλλάξει αγωνιστικά στην ΑΕΚ, επιτρέψτε μου να τα θεωρώ, ασυναρτησίες. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται, ούτε μπορεί, ούτε και θέλει, ούτε και πρέπει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της. Δεν είναι μια έτοιμη και ολοκληρωμένη ομάδα, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ομάδα μηνών, αλλά ακόμα κι έτσι, είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και το βράδυ, μπορεί να είναι πρώτη στη βαθμολογία, κι ενώ βρίσκεται και μια ανάσα από τον τελικό του Κυπέλλου.

Με τον τρόπο του Ματίας, ότι έχει πετύχει η ΑΕΚ…

Κι αυτό το έχει πετύχει με τον δικό της τρόπο. Με τον τρόπο του Ματίας Αλμέιδα, για να ξέρουμε τι λέμε. Γι’ αυτό, ας αφήσουμε τις υποδείξεις και τις περισπούδαστες αναλύσεις. Καμιά ομάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τη φιλοσοφία της και το στυλ παιχνιδιού της, πριν τα… πλέι οφ. Ή για να το θέσουμε διαφορετικά, ότι έμαθαν, έμαθαν.

Με την ένταση, με την πίεση, με την επιθετικότητα, με το «πνίξιμο» του αντιπάλου, θα πορευτεί η ΑΕΚ για την κατάκτηση των στόχων της. Με αυτό δηλαδή που το κάνει καλύτερα από τον καθένα και που την έχει φέρει πρώτη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες που αφορούν στο ποδόσφαιρο και στη δημιουργία του.

Αλλά και όσον αφορά στο πάθος και στην ψυχή και στην αποφασιστικότητα και στην αυτοθυσία που πρέπει να δείξουν τώρα οι ομάδες που μπαίνουν στην τελική ευθεία και στα παιχνίδια όπου θα επικρατήσει ο πιο σκληρός, αν μη τι άλλο, ο Αλμέιδα ξέρει.

Τώρα θα παίξει ρόλο και η παραμικρή λεπτομέρεια

Ως εκ τούτου, αν όλοι εμείς, οι «γύρω γύρω», καθώς και ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας, θέλουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να πετύχει η ΑΕΚ τους στόχους της, είναι προτιμότερο να λέμε και να κάνουμε κάτι πραγματικά χρήσιμο. Κι αυτό δεν είναι το να… προτείνεις στον Αλμέιδα πως να προσεγγίσει αγωνιστικά το κάθε παιχνίδι.

Στα play off πλέον, και η παραμικρή λεπτομέρεια θα παίξει ρόλο. Όχι ότι δεν έπαιζε και μέχρι στιγμής, αλλά ειδικά στην περίοδο που μπαίνουμε, τα λάθη θα πληρώνονται πολύ πιο ακριβά. Τα λάθη όλων μας!

Είχα γράψει αμέσως μετά την Τούμπα, για τη σημασία που έχει να υπάρχει μια έντονη και σύσσωμη διαμαρτυρία προς τον διαιτητή, όταν υπάρχει φάση, στην οποία πρέπει να πιεστεί για να πάει στο VAR. Είχε γίνει από πλευράς των παικτών της ΑΕΚ (σε χορτάρι αλλά και πάγκο) για τη φάση του πεντακάθαρου πέναλτι, από το οποίο προήλθε το 3-0 στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ενώ αντίθετα δεν είχε γίνει στη φάση με τον Λιβάι στην Τούμπα.

Τώρα θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο. Δεν λέω ότι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι, δεν μπορώ να το ξέρω κιόλας. Αλλά στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena», όταν σκοράρει η ΑΕΚ, θα ήταν προτιμότερο να μην παγώνει ο ρυθμός από τη διακοπή για να φύγει η κάπνα από τα καπνογόνα. Μετά το γκολ του Πινέδα, που ακυρώθηκε, είχαμε πάλι διακοπή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έστω και για λίγο, και αυτό που εγώ εισέπραξα ως θεατής, ήταν ότι χάλασε προς στιγμήν, ο ρυθμός των παικτών του Αλμέιδα.

Για το «3Χ5=15» στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά…

Γενικότερα, το έχω ξαναγράψει (και το έχει πει και ο Αλμέιδα δηλαδή), εντός έδρας όπου η ΑΕΚ «πνίγει» τον αντίπαλο, προφανές είναι ότι η όποια διακοπή, βολεύει τον φιλοξενούμενο και του δίνει ανάσες.

Αν δηλαδή απόψε προηγηθεί η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟ κι ακολουθήσει διακοπή λόγω καπνογόνων, εκτιμώ ότι αυτό θα βοηθήσει τους φιλοξενούμενους ώστε να πάρουν το χρόνο τους, να ηρεμήσουν, να ξεπεράσουν το ότι δέχτηκαν γκολ και να συγκεντρωθούν εκ νέου στο παιχνίδι. Και παράλληλα θα καταλαγιάσει την ορμή της ΑΕΚ. Αυτό εκτιμώ, αυτό βλέπω στα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ, αυτό και γράφω.

Προσωπική μου αίσθηση είναι ότι η ΑΕΚ με «3Χ5=15 βαθμούς» στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena», θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό για να συμβεί, θα πρέπει να δέσει η ορμή και ο ρυθμός που πιάνει η ομάδα μέσα στο γήπεδο με τη δυναμική και την κολασμένη ατμόσφαιρα που δημιουργεί με τη φωνή του, ο κόσμος της ΑΕΚ. Και μετράει πάρα πολύ το να μην προλαβαίνει ο αντίπαλος να συνέλθει όταν δέχεται γκολ.

Σοβαρή ΑΕΚ, κέρδισε άνετα τον Άρη 2-0 | AEK Τalk 14/4/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X