Η σημασία της έδρας για την ΑΕΚ και οι πιθανοί αντίπαλοι της στα playoff του BCL

Η σημασία της έδρας για την ΑΕΚ και οι πιθανοί αντίπαλοι της στα playoff του BCL
Photo Credits: INTIME

Η Ένωση θέλει την νίκη κόντρα στην Μάλαγα για να έχει βατό δρόμο προς το Φάιναλ-4

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την μεγάλη αναμέτρηση με την Μάλαγα που θα καθορίσει ποιος θα τερματίσει πρώτος στον Όμιλο και ποιος δεύτερος.

Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία τους στις 8 καλύτερες ομάδες του BCL, όπως έχει τεράστια διαφορά στο μονοπάτι που θα ακολουθήσουν, η πρώτη ή η δεύτερη θέση.

Να εκμεταλλευτεί την έδρα της

Αυτήν την στιγμή, με το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης από τους τέσσερις ομίλους θα περάσουν οι πρώτες δύο ομάδες. Η διαφορά είναι ότι οι τέσσερις πρώτες θα έχουν πλεονέκτημα έδρας, έναντι των τεσσάρων δεύτερων, ένα σημαντικό αβαντάζ για να προκριθούν στο Φάιναλ-4.

Μετά το τέλος της 5ης αγωνιστικής γνωρίζουμε τις 7 από τις 8 ομάδες που θα αγωνιστούν στα playoff. Από τον Όμιλο Ι, έχουν προκριθεί και μαθηματικά η Χαποέλ Ιερουσαλήμ και η Στρασμπούργκ με το ίδιο ρεκόρ (4-1). Την τελευταία αγωνιστική, αναμετρώνται οι δύο ομάδες στην Γαλλία και όποιος κερδίσει θα βγει πρώτος, με τον χαμένο αντίστοιχα δεύτερο.

Ο Όμιλος J είναι ο μοναδικός που είναι ανοικτός ακόμα αφού εκτός από την Βόννη που έχει εξασφαλίσει την πρωτιά με ρεκόρ 5-0, δύο ομάδες διεκδικούν την πρόκριση ως δεύτερες και αγωνίζονται μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική. Η Ρίτας Βίλνιους υποδέχεται την Μανρέσα και για να περάσει θα πρέπει να την κερδίσει με πάνω από 13 πόντους, που είχε χάσει στην Ισπανία.

Ο Όμιλος L έχει ξεκαθαρίσει, αφού η Τενερίφη πέρασε ως πρώτη (4-1) και η Μούρθια (3-2) ως δεύτερη, με την τελευταία αγωνιστική να μην μπορεί να αλλάξει την κατάταξη.

Τέλος ο Όμιλος Κ της ΑΕΚ, που μαζί με την Μάλαγα είναι στην επόμενη φάση κα μένει να ξεκαθαρίσει η τελική κατάταξη μετά τον αγώνα της Τρίτης στα Λιόσια, όπου η Ένωση χρειάζεται νίκη έστω και με ένα πόντο για να βγει πρώτη.

Συνολικά λοιπόν, οι ομάδες που θα υπάρχουν στα playoff είναι:

  • Χαποέλ Ιερουσαλήμ
  • Στρασμπούργκ
  • Βόννη
  • Μανρέσα/Ρίτας Βίλνιους
  • Μάλαγα
  • ΑΕΚ
  • Τενερίφη
  • Μούρθια

Τα ζευγάρια των playoff θα προκύψουν μετά από κλήρωση των τεσσάρων πρώτων ομάδων με τις τέσσερις δεύτερες με τον περιορισμό όμως ότι δεν μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες ομάδες που προέρχονται από τον ίδιο όμιλο. Δηλαδή η ΑΕΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με την Μάλαγα αλλά μόνο με ομάδες των τριών άλλων Ομίλων.

Το πρώτο παιχνίδι των playoff θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Απριλίου και μένει να δούμε αν η ΑΕΚ θα αγωνιστεί εντός έδρας που θα σημαίνει ότι βγήκε πρώτη, ή εκτός έδρας.  Πλέον τα πάντα είναι στο χέρι της ομάδας, αφού αν εκμεταλλευτεί την έδρα της και κάνει τρεις νίκες, μία με την Μάλαγα την Τρίτη και άλλες δύο στα playoff στα Λιόσια, θα μπορεί να πάει στο Φάιναλ-4, με μεγάλες πιθανότητες αυτό να είναι στο γήπεδο της, αφού έχει θέσει την υποψηφιότητα της στην FIBA.

Μία τετραπλή προσφορά* χωρίς κατάθεση σε περιμένει στην Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: Η ΑΕΚ μετά τη διακοπή, οι στόπερ και ο αντιπρόεδρος
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X