Η ΑΕΚ χρειάζεται την καλή απόδοση των Μάιλς και Μίτσελ πιο πολύ από ποτέ

Η ΑΕΚ χρειάζεται την καλή απόδοση των Μάιλς και Μίτσελ πιο πολύ από ποτέ
Photo Credits: INTIME

Ο Μάιλς και ο Μίτσελ είναι βαρόμετρα για την ΑΕΚ που τους χρειάζεται στην τελική ευθεία

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τον μεγάλο αγώνα της Τρίτης απέναντι στην Μάλαγα που με νίκη θα έχει την δυνατότητα να τερματίσει στην πρώτη θέση του Ομίλου. Μια πρώτη θέση που θα της επιτρέψει να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα playoff και πιο βατό αντίπαλο.

Για αυτόν τον λόγο, απέναντι στους Ισπανούς, θα χρειαστεί όλα της τα όπλα να βρίσκονται σε καλή ημέρα για να καλύψουν και το κενό του Στρέλνιεκς. Σίγουρα δύο πολύ σημαντικοί παίκτες για την λειτουργία της Ένωσης είναι ο Μάιλς και ο Μίτσελ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ που αποκτήθηκε μετά την έναρξη της σεζόν, είναι ένας παίκτης με ταλέντο στην επίθεση και το περιφερειακό σουτ και από τότε που μπήκε κανονικά στο ροτέισον έχει δώσει πολλές λύσεις. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι μπήκε με τεράστια διάθεση να παίξει ξανά μπάσκετ μετά τον τραυματισμό του και ήταν πολλές φορές MVP στους αγώνες. Στα τελευταία τρία παιχνίδια όμως μοιάζει να περνάει μια κάμψη στην απόδοση του, είναι πολύ άστοχος, χάνοντας κάποια σουτ, που υπό άλλες συνθήκες τα βάζει με κλειστά μάτια. Στα πρώτα 14 παιχνίδια με την φανέλα της ΑΕΚ είχε

  • 11.7 πόντους
  • 50% δίποντα
  • 45.5% τρίποντα
  • 82.6% βολές

4.4 ριμπάουντ.

Στα τελευταία τρία, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει κερδίσει, ο ίδιος έχει

  • 5.3 πόντους
  • 25% δίποντα
  • 23.1% τρίποντα
  • 100% βολές
  • 5 ριμπάουντ

Κάπου είναι λογικό βέβαια να έχει μια πτώση καθώς μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε έξω σχεδόν ένα χρόνο, ενώ δεν έχει κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία για να έχει μια σταθερότητα με δύο αγώνες την εβδομάδα. Φυσικά είναι τέτοια η ποιότητα του, που κανείς δεν αμφιβάλλει ότι πολύ σύντομα θα δείξει και πάλι τον καλό του εαυτό.

Η επιστροφή του MVP Μίτσελ

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ακίλ Μίτσελ. Ο ξεκάθαρα πιο πολύτιμος παίκτης της ΑΕΚ φέτος, ο πρώτος σκόρερ της και ο πρώτος ριμπάουντερ, ακόμα ψάχνει να βρει τα πατήματα του μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο Φάιναλ-8 της Κρήτης. Επέστρεψε στο παιχνίδι απέναντι στην Λιμόζ στην Γαλλία, στο οποίο ήταν ξεκάθαρα εκτός κλίματος, ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και προστατεύτηκε απέναντι στον Κολοσσό, για να μπορέσει να αγωνιστεί με την Γαλατάσαραϊ. Με περισσότερες προπονήσεις στα πόδια του, ήταν κάπως καλύτερος, αλλά μακριά από τον κυρίαρχο εαυτό του, που έκανε θραύση σε άμυνα και επίθεση. Φαίνονται ακόμα οι αντιδράσεις του λίγο πιο αργές από ότι μας είχε συνηθίσει, αλλά σιγά σιγά, θα έρθει και αυτός στην καλή του κατάσταση, τώρα που τα παιχνίδια σοβαρεύουν και χρειάζονται απαραίτητα οι νίκες.

Και οι δύο παίκτες είναι βαρόμετρα για την ΑΕΚ, με την απόδοση τους να καθορίζει την συνολική λειτουργία της ομάδας, για αυτό λοιπόν τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία, πρέπει να εμφανίσουν τον καλό εαυτό τους.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X