Τι χάνει η ΑΕΚ από τον Στρέλνιεκς και πως θα καλυφτεί το τεράστιο κενό του

Τι χάνει η ΑΕΚ από τον Στρέλνιεκς και πως θα καλυφτεί το τεράστιο κενό του
Photo Credits: INTIME

Ο Στρέλνιεκς αφήνει ένα μεγάλο κενό στο παιχνίδι της ΑΕΚ, όμως υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν να κάνουν step-up.

Η ΑΕΚ επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις, από το ρεπό που είχε δώσει ο Ηλίας Καντζούρης στους παίκτες του για να ξεκουραστούν και να φορτίσουν τις μπαταρίες του. Η αναβολή του αγώνα με τον Προμηθέα, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες να βγουν από την καθημερινή του ρουτίνα και να καθαρίσουν το μυαλό του ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι στην ομάδα ακόμα προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από την απώλεια του Γιάνις Στρέλνιεκς. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και το ανθρώπινο, αφού ο Λετονός είναι ένας άψογος επαγγελματίας που έχει εξαιρετική σχέση με όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Ο σοβαρός αυτός τραυματισμός του, θα τον αφήσει εκτός και από το παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού, στο οποίο θα πήγαινε με την Λετονία ως αρχηγός, έχοντας αποφασιστική συμβολή στους αγώνες των παραθύρων.

Η ΑΕΚ πλέον δεν μπορεί να κάνει άλλη αλλαγή παίκτη, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη, αφού αυτές ολοκληρώθηκαν με τις προσθήκες του Οριόλα και του Λεμάρ, οπότε αναγκαστικά θα μείνει με έξι ξένους, με τον Μάντσεν να είναι ο έκτος. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να βρει την λύση για την απώλεια του Στρέλνιεκς, εκ των έσω. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο, ίσως είναι και αδύνατο, καθώς αυτά που προσέφερε ο Λετονός στην ομάδα δεν μπορεί να τα δώσει μόνος του, άλλος παίκτης. Ειδικά στο φετινό BCL έχει κάνει φανταστικά παιχνίδι με τον ίδιο να μετράει σε 25 λεπτά συμμετοχής

  • 14.1 πόντους
  • 60.6% 2P
  • 49.2% 3P
  • 87.1% FT
  • 3 ασίστ

Δεν είναι μόνο οι πόντοι που σκόραρε αλλά και η αποτελεσματικότητα του, με τα ποσοστά του σε δίποντα, τρίποντα και βολές να ζαλίζουν, όντας ένας από τους πιο εύστοχους παίκτες της διοργάνωσης. Η παρουσία του στο παρκέ ήταν κάτι παραπάνω από καταλυτική για την ομάδα, αφού ήταν αυτός που έπαιρνε τις αποφάσεις στα δύσκολα, είτε να τελειώσει αυτός τις φάσεις, είτε για να πασάρει και λόγω εμπειρίας και κλάσης τις περισσότερες φορές ήταν σωστές. Αυτό θα λείψει πολύ από το παιχνίδι της ομάδας, έναν παίκτη που να τα κάνει όλα πιο εύκολα και απλά.

Step-up των συμπαικτών του

Η ΑΕΚ μερίμνησε αυτό το καλοκαίρι να έχει ένα γεμάτο ρόστερ, ειδικά στα γκαρντ, όπου τουλάχιστον ποσοτικά υπάρχουν αρκετοί παίκτες. Η περιφερειακή γραμμή απαρτίζεται από τους Φλιώνη, Ξανθόπουλο, Κόνιαρη, Παπαδάκη, Λεμάρ, Γουίλιαμς, δηλαδή λύσεις υπάρχουν. Θα πρέπει όμως να γίνει το απαραίτητο step-up από τους περισσότερους για να μπορέσει να καλυφθεί το τεράστιο κενό του Λετονού, αφού από έναν παίκτη μόνο δεν φτάνει.

Ο Φλιώνης πρέπει να επιστρέψει στα στάνταρ του σε άμυνα και επίθεση, όσο και στις αποφάσεις του, ο Λεμάρ θα πάρει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα, ενώ και ο Παπαδάκης θα βρει περισσότερο χώρο και χρόνο και πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία του.

Γενικά θα χρειαστεί πολύ ομαδική δουλειά για να καλυφτεί η ποιότητα και η σιγουριά που έδινε στο παιχνίδι της ΑΕΚ ο Στρέλνιεκς, χωρίς να υπάρχει χρόνος για τρομερές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ο Ηλίας Καντζούρης που έφτιαξε αυτήν την ομάδα, είναι και αυτός που θα βρει την λύση σε αυτήν την πολύ δύσκολη εξίσωση.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X