Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες χρηματοδοτεί ομάδα για μειονεκτούντα παιδιά στην πατρίδα του

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό τα γάντια που φόρεσε ο Μαρτίνες στο Μουντιάλ του Κατάρ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας της Άστον Βίλα, Έμι Μαρτίνες, θέλει να δημιουργήσει το «Dibu Club» στη γενέτειρά του για να βοηθήσει τα μειονεκτούντα παιδιά και τους εφήβους να ξεκινήσουν καλύτερα στη ζωή τους.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου θέλει να συνεχίσει να προσφέρει χαρά στην πατρίδα του Αργεντινή. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έβγαλε σε δημοπρασία τα γάντια που φόρεσε στον τελικό για να συγκεντρώσει 37.000 λίρες για τον ογκολογικό θάλαμο του νοσοκομείου Garrahan στο Μπουένος Άιρες και τώρα εστιάζει σε ένα έργο που διευθύνει η Causa Ninez, μια κοινωνική οργάνωση στην περιοχή της Μαρ ντελ Πλάτα όπου μεγάλωσε.

Ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα, με το παρατσούκλι Dibu, ξεκαθάρισε ότι θέλει να βοηθήσει στην αναβίωση ενός project που απαιτεί χρηματοδότηση εδώ και χρόνια. Έχει ήδη προσφέρει υποστήριξη και τώρα ενθαρρύνει τις δωρεές μέσω μιας κλήρωσης στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο νικητής θα μπορέσει να παρακολουθήσει τον αγώνα της Βίλα με την Μπράιτον στις 28 Μαΐου ως εκλεκτός καλεσμένος του. Περιλαμβάνεται επίσης ένα μπάρμπεκιου με τον 30χρονο.

Με τα έσοδα, ο Μαρτίνες ελπίζει ότι θα σημειωθεί πρόοδος ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία ενός πλήρως λειτουργικού club για τους νέους, όπου θα μπορούν να τρώνε υγιεινά τρόφιμα, να μαθαίνουν να μιλούν αγγλικά, αλλά και να κοινωνικοποιούνται σε έναν ασφαλή χώρο. Υπάρχουν μάλιστα κι ευρύτερα σχέδια για την προώθηση του αθλητισμού, της τέχνης, της μουσικής και περαιτέρω εκπαίδευσης.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Άρσεναλ μεγάλωσε στην πόλη στην ακτή του Ατλαντικού, νότια του Μπουένος Άιρες, σε ένα σπίτι χωρίς πόρτες ή τουαλέτα, επειδή οι γονείς του δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν. Συχνά υπήρχε πολύ λίγο φαγητό στο σπίτι- για κάποιο διάστημα υπήρχε μόνο λευκό ρύζι και ακόμη και αυτό δεν μπορούσε να μοιραστεί επαρκώς για να ταΐσει όλη την οικογένεια. Από νεαρή ηλικία, έπρεπε να πηγαίνει στο σχολείο μόνος του γιατί η μητέρα του Σουζάνα καθάριζε διαμερίσματα και ο πατέρας του Αλμπέρτο, οδηγός φορτηγού, παρέδιδε ψάρια μερικές φορές μέχρι και 20 ώρες την ημέρα.

Όταν έφυγε για να ενταχθεί στην Ιντεπεντιέντε στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες σε ηλικία 12 ετών, οι γονείς του δεν μπορούσαν να τον επισκέπτονται τακτικά επειδή τα χρήματα ήταν λίγα και η βενζίνη δεν θεωρούνταν καθημερινή ανάγκη. Δεν ήταν απόλυτα αποφασισμένος να μετακομίσει στην Αγγλία με την Άρσεναλ ως 17χρονος το 2010 – αισθανόταν ότι ήταν πολύ νωρίς – αλλά ήξερε ότι τα χρήματα που θα έβγαζε θα βοηθούσαν στη στήριξη της οικογένειάς του. Μόνο η αμοιβή για την υπογραφή του συμβολαίου ήταν αρκετή για να αγοράσει ο πατέρας του ένα αυτοκίνητο.

Η μετακίνηση στην Άστον Βίλα άλλαξε την καριέρα του και του έδωσε την ανάταση που χρειαζόταν. Ήταν ήρωας στη νίκη της Αργεντινής στα πέναλτι επί της Γαλλίας και τον περασμένο μήνα αναδείχθηκε τερματοφύλακας της χρονιάς στα βραβεία The Best Awards της FIFA.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X