Καθαρό μυαλό, κόσμος και υπομονή!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έχει υστερόγραφα για τη διαιτησία και όχι μόνο!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που είπαμε το τελευταίο «αντίο» στον Μίμη Παπαϊωάννου, τον LEGEND όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι δε θα βρεις ποτέ και πουθενά ούτε έναν να σου πει έστω μία κακή κουβέντα εις βάρος του. Όλοι υποκλίνονταν στο ταλέντο του, στην αξία του, στην απόλυτη ταύτισή του με την ΑΕΚ!

Αυτό που είπε ο Στέλιος Μωναλάς, ότι: «ο Μίμης δεν ήταν ΑΕΚ, αλλά είναι η ΑΕΚ», έχω την εντύπωση ότι αποτυπώνει στον απόλυτο βαθμό το μεγαλείο του! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε, ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας δώσει δύναμη στην οικογένειά του, να τον θυμάται στα καλύτερά του (γιατί είναι αλήθεια πως ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια).

Το βράδυ της Κυριακής έχει ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Πρωτοπόρο γιατί η ΑΕΚ του έδωσε αυτό το δικαίωμα να επιστρέψει στην κορυφή. Η ΑΕΚ κατάφερε, γιατί κατόρθωμα ήταν να τα κάνει μούσκεμα κόντρα στον Ολυμπιακό και ένα ματς που ήταν βάσει εικόνας, νοοτροπίας και ευκαιριών για 2-0 σβηστό έγινε 1-3. Η ζωή όμως συνεχίζεται και δεν μπορούμε να κοιτάμε πίσω. Σημασία έχει πως τα αδικαιολόγητα λάθη που έγιναν να μην επαναληφθούν. Το πάθημα να γίνει μάθημα.

Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ σε οποιοδήποτε «στραβό» αποτέλεσμα είτε ήταν ήττα, είτε ισοπαλία, «απάντησε» άμεσα με νίκη. Και αυτή η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό θα είναι μεγάλο χτύπημα στους «πράσινους». Δε θα βγάλει πρωταθλητή, αλλά θα καθορίσει πολλά στα αποδυτήρια για τις επόμενες δύο εβδομάδες που θα υπάρχει η διακοπή.

Έχοντας δει πως παίζει ο Παναθηναϊκός στα ντέρμπι, περιμένω συγκεκριμένα πράγματα. Θα καθίσει πίσω και θα επιδιώξει με κυκλοφορία της μπάλας πίσω από τη μεσαία γραμμή να βρει την κατάλληλη ευκαιρία να «χτυπήσει» με τους Παλάσιος και Μαντσίνι. Θα κάνει καθυστερήσεις από νωρίς, όπως έκανε και στο ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως και στο Φάληρο. Να «τρώει» χρόνο και να δημιουργεί νεκρά σημεία στο ματς.

Η ΑΕΚ από την άλλη πρέπει να έχει περισσότερη υπομονή. Τόσο η ομάδα, όσο και ο κόσμος της. Δεν είναι κακό να κερδίζεις με… 1-0. Ωραία τα τρίμπαλα και οι άνετες νίκες, αλλά και το 1-0 σου δίνει αυτό ακριβώς που θες. Ελάχιστα ρίσκα, αλληλοκάλυψη (όχι όπως στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ που έβαλε ο Ολυμπιακός), σωστές τοποθετήσεις, «καθαρό» μυαλό και κυνικά τελειώματα.

Επίσης ο κόσμος πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι τα καπνογόνα ειδικά την ώρα του αγώνα κάνουν μεγάλο κακό στην ομάδα. Το λέει κάποιος που γουστάρει να βλέπει έτσι την εξέδρα, αλλά όχι όταν πας να δημιουργήσεις μομέντουμ υπέρ σου. Το είδαμε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μετά το γκολ του Πινέδα που τελικά ακυρώθηκε.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τους «πράσινους» με δύο σημαντικές απουσίες. Αυτή του τιμωρημένου Βίντα και αυτή του Γκαρσία που μάλλον δε θα προλάβει. Το ζητούμενο είναι όσοι παίξουν να τα δώσουν όλα! Και οι παίκτες και η εξέδρα. Όπως στο ματς με τον… Ατρόμητο. Τότε το ματς το πήρε ο κόσμος με τη στήριξη και τη συμπεριφορά του. Μπορεί να το ξανακάνει χωρίς να χρειάζεται να κρέμεται από πάνω μας η υποψία της καμπάνας!

ΥΓ: Ο ορισμός του Νταμπάνοβτς είναι αλήθεια πως ήταν κάτι που το… περίμενα. Πείτε το διαίσθηση. Είναι ένας διαιτητής που μέχρι το φετινό ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν είχαμε νίκη όταν μας έπαιζε, αλλά είχαμε μόνο ήττες! Στο ματς του Κυπέλλου δε, την ώρα του αγώνα πήρε πολλές περίεργες αποφάσεις. Και δεν μιλάω για το πέναλτι που ήταν μαρς στο τέλος και έπρεπε να τον φωνάξει το VAR για να το δώσει. Ας ελπίσουμε να μην τις επαναλάβει…
Ο Εστέβες από την Πορτογαλία, δεν είναι άγνωστος. Ήταν στο VAR σε τρία παιχνίδια ανάμεσα στον Πάοκ και στον Άρη, τα δύο στην Τούμπα και το ένα στο «Κλ. Βικελίδης». Ήταν επίσης στο VAR και στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός το 2020, αλλά τότε ελέω covid δεν μπόρεσε να έρθει και τον είχε αντικαταστήσει ο Ευαγγέλου.

ΥΓ 2: Τον Αλ Χακίμ που όρισαν στο Άρης – Πάοκ δεν τον είχα ξανακούσει. Ψάχνοντας όμως στη βάση δεδομένων είδα ότι από πέρσι το Μάρτιο μέχρι σήμερα έχει σφυρίξει 40 ματς εκ των οποίων τα οκτώ διεθνή. Το μόνο σίγουρο που μπορείς να πεις για αυτόν είναι ότι είναι καρτάκιας. Σε αυτά τα οκτώ ματς έχει δείξει 40 κάρτες εκ των οποίων οι δύο απευθείας κόκκινες και μία με δεύτερη κίτρινη. Στο Κύπελλο Σουηδίας σε έξι αγώνες έχει δείξει 21 κίτρινες. Στο πρωτάθλημα τέλος, σε 26 ματς έχει δείξει 74 κίτρινες! Συνολικά δηλαδή έχει δείξει 135 κάρτες. Οπότε αν θέλετε να παίξτε κάτι στοιχηματικά, παίξτε… κάρτες! Οι αποδόσεις είναι σούπερ!

ΥΓ 3: Ο Αχιλλέας Μπέος δίνει και πάλι… ρεσιτάλ. Μπορεί να μου φαίνεται εμένα περίεργο όλο αυτό το σκηνικό με τις συνεχόμενες ανακοινώσεις και τις απειλές να κατέβει με τη β’ ομάδα, μπορεί να είναι απλά η… ιδέα μου. Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που πήγε ο Ολυμπιακός στο Βόλο και συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ξεκινήσει ένα περίεργο τροπάρι. Έμαθα επίσης και για κάτι γελάκια, αλλά και αγάπες στο πρόσφατο Δ.Σ. της Λίγκας. Τόσο προς τον πρόεδρο της Super League, όσο και προς τον Γιάννη Αλαφούζο. Η ιστορία θα δείξει αν και δεν πρόκειται να πέσουμε από τα σύννεφα. Άλλωστε για τον Μπέο μιλάμε…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X