Ο κορυφαίος της ΑΕΚ και οι «καρμανιόλες» του Κλάτενμπεργκ!

Ο κορυφαίος της ΑΕΚ και οι «καρμανιόλες» του Κλάτενμπεργκ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αποχαιρετά τον μεγαλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή του 20ού αιώνα, τον Μίμη Παπαϊωάννου της ΑΕΚ και βλέπει με… τρόμο όσα έρχονται

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόνο ο Μίμης θα μπορούσε να το κάνει. Μόνο μια προσωπικότητα με τη λάμψη, το ήθος του, τη διαχρονική παρουσία του, μπορούσε να συγκεντρώσει καθημερινή πρωί τόσες εκατοντάδες κόσμου στη Νέα Φιλαδέλφεια και έπειτα στο Μαρκόπουλο. Αλλά για τον πρώτο των πρώτων, τον κορυφαίο Ελληνα ποδοσφαιριστή του 20ού αιώνα, αυτό το διαμάντι της ΑΕΚ και του ελληνικού αθλητισμού, όσα και εάν γίνονταν θα έμοιαζαν λίγα.

Ακόμα και στο αντίο του, φρόντισε να μας γεμίσει μοναδικές εικόνες. Από εκείνες τις τρομερές στιγμές, που συντάρασσαν κάποτε τα ελληνικά γήπεδα. Πώς αλλιώς να σχολιάσεις το γοερό κλάμα του Νεστορίδη πάνω από το φέρετρο, τον Αντώνη Αντωνιάδη που λύγισε και βούρκωσε, τη χήρα και την κόρη του Μιχάλη Κρητικόπουλου που βρέθηκαν εκεί και δεν σταμάτησαν να κλαίνε. Όλη η ΑΕΚ εκεί: ο Ντούσκο, ο Στέλιος, ο Κόκος, ο Χρήστος, ο Λάμπρος, ο Σταύρος, ο Καραφέσκος που δεν έβγαινε η φωνή του. Τους ένωσε ο Μίμης όλους.

Το τελευταίο αντίο

Δεν ήταν μόνο αυτοί. Ηταν οι δεκάδες απλοί φίλοι της ΑΕΚ. Ανθρωποι 50 και 60 ετών, που έφτασαν στην Αγία Τριάδα και θαρρείς σαν τη δική τους μυσταγωγία, έβγαλαν το κασκόλ που είχαν φυλαγμένο για χρόνια και το φόρεσαν στο λαιμό. Η ηλικιωμένη κυρία, που κουβαλούσε τα ψώνια της ημέρας και προσπαθούσε να φτάσει κοντά, για να πει ένα αντίο. Το σπαρακτικό τραγούδι, τα δάκρυα στα μάτια: «Αναστενάζουν τα γκολπόστ και τα δοκάρια σπάζουν…».

Αυτός είναι ο Μίμης. Δείτε τα πρωτοσέλιδα και τα αφιερώματα στις ιστοσελίδες τις τελευταίες ώρες. Ο Μίμης είναι παντού πρώτο θέμα. Μακριά από την τοξικότητα των ημερών. Με την περηφάνεια και το ήθος της ΑΕΚ. Ίσως ο πιο σπουδαίος πρεσβευτής των όσων σημαίνει η ΑΕΚ για εκατομμύρια κόσμου. Εκείνος, το φτωχόπαιδο από τη Βέροια, που ήρθε αγράμματος και μας έμαθε να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Γι’ αυτό και θα μείνει Αθάνατος στη σκέψη και στην καρδιά όλων.

Ακραία πρόκληση με Νταμπάνοβιτς

Αυτά, ήταν τα άσχημα ωραία της ζωής. Η πικρή στιγμή του αποχαιρετισμού, που κάνει να ξεπηδούν τόσο έντονα συναισθήματα. Σε άλλα νέα, στην πεζή καθημερινότητα, έχουμε να ζήσουμε την τρέλα και ένα τεράστιο πρόβλημα με τα ψυχοπαίδια του Κλάτενμπεργκ που πλέον θα εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο στα πλέι οφ. Αν ο Μπένετ δεν βρει λύσεις και αυτή εξακολουθήσει να είναι η δεξαμενή, την κάτσαμε τη βάρκα.

Ο ορισμός του Μαυροβούνιου Νταμπάνοβιτς για το βράδυ της Κυριακής και το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, συνιστά ακραία πρόκληση. Βλέπετε, δεν είναι απλά ένα από τα παιδιά που συχνά πυκνά έφερνε στα μέρη μας ο γητευτής της ερήμου Μαρκ, αλλά και πως έχει δώσει στίγμα ήδη την τρέχουσα περίοδο. Γιατί αν το σκεφτείτε με ψυχραιμία, από τα παιχνίδια που σφύριξαν ξένοι διαιτητές, τρία ήταν τα προβληματικά για την ΑΕΚ.

Οι τρεις «καρμανιόλες» για την ΑΕΚ

Ο «χασάπης» Καμπάκοφ στη Λεωφόρο, ο περίεργος Εσκας στην Τούμπα, αλλά και ο Νταμπάνοβιτς στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Μπορεί να μην έκανε τόσο θόρυβο υπό το θριαμβευτικό 3-0 της ΑΕΚ, αλλά ήταν μια άκρως προβληματική διαιτησία που έβαλε πολλά εμπόδια στην ΑΕΚ, με αποκορύφωμα την άρνηση στον καταλογισμό του πέναλτι μαρς στον Γκατσίνοβιτς στην κανονική ροή του ματς, όπου διορθώθηκε από το VAR.

Ο Νταμπάνοβιτς θα μπορούσε να έχει στερήσει το μεγάλο πλεονέκτημα της ΑΕΚ ενόψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, αν δεν υπήρχε το VAR. Και δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς νωρίτερα είχε μασήσει την κόκκινη για την καρατιά στον Πινέδα, είχε αφήσει ατιμώρητο το ντου του Βαλμπουενά και συνολικά, έσπρωχνε όσο μπορούσε. Είναι προφανές πως για την ΑΕΚ είναι πρόβλημα να βρει ξανά μπροστά της τον Νταμπάνοβιτς. Θα περίμενα πως η ΚΕΔ θα έκανε ότι χρειαζόταν, ώστε να το αποφύγει.

Μπαίνει φωτιά στα πλέι οφ

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X