Με τον ίδιο Πινέδα και το ίδιο ημίχρονο, δεν γίνεται να στραβώσει ξανά

Με τον ίδιο Πινέδα και το ίδιο ημίχρονο, δεν γίνεται να στραβώσει ξανά
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης προσπαθεί να βγάλει το πλάκωμα από το στήθος καθότι η ζωή (της ΑΕΚ) συνεχίζεται και μετά το φευγιό του Μίμη και μάλιστα με κρίσιμο ντέρμπι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν μια δύσκολη μέρα για την ΑΕΚ. Είναι σχεδόν αβάσταχτο να βλέπεις να φεύγει ένας από τους ανθρώπους που έμοιαζε αθάνατος και στα παιδικά αλλά και στα ποδοσφαιρικά σου μάτια. Είναι επίσης βαρύ και δύσκολο να βλέπεις τόσο πολύ να λυγίζουν άνθρωποι που επίσης στα ποδοσφαιρικά σου μάτια είναι αλύγιστοι. Όπως ο Νέστορας ή ο Ντούσκο ή ο Θωμάς ή ο Στέλιος ή ο Ντέμης που νομίζω πρώτη φορά είδα το πρόσωπο του να ραγίζει τόσο, την στιγμή που έριχνε το χώμα στην τελευταία κατοικία του τεράστιου Μίμη μας.

Όμως η ζωή προχωρά μπροστά. Συνεχίζεται. Ο Μίμης θα μας προσέχει και θα μας αγκαλιάζει όλους από τον πυλώνα του σπιτιού ματς. Ο Νέστορας, ο Ντούσκο, ο Θωμάς, ο Στέλιος και ο Ντέμης, θα έχουν την δική τους αγωνία για όσα θα γίνουν πρωτίστως στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και ο οργανισμός της ΑΕΚ είναι υποχρεωμένος και αναγκασμένος, να σκουπίσει τα δάκρυα, να διώξει το βάρος από την ψυχή και να επικεντρωθεί σ’ αυτά που κυνηγάει φέτος και που βάσει εικόνας και δουλειάς, δικαιούται να πάρει. Άλλωστε θαρρώ πως αυτό θα ήθελε και ο Μίμης.

Υποθέτω δεν χρειάζεται να μπούμε σε διαδικασία ιδιαίτερης ανάλυσης για την σημασία του ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα είναι απλά. Κερδίζεις και παρόλο που δεν σου δίνουν αμέσως το πρωτάθλημα, μετά η κατάκτηση του τίτλου εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο σ’ αυτά που κάνουν τα πόδια σου και το κεφάλι σου. Χάνεις και παρόλο που δεν τελειώνει τίποτα, έχεις βάλει ένα μεγάλο βάρος και στα πόδια σου και στο κεφάλι σου. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Όλα ακόμα ζωντανά και φρέσκα

Προφανώς και μεγάλη σημασία το γεγονός πως δεν έχουν περάσει ακόμα ούτε καν επτά γεμάτες μέρες από το προηγούμενο ντέρμπι που έδωσε η ΑΕΚ. Όλοι μέσα στην ομάδα έχουν ακόμα πολύ φρέσκα και πολύ ζωντανά όλα όσα έγιναν την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ολυμπιακό. Ακόμα έχουν θυμό και βαράνε το κεφάλι τους για το πόσο θάλασσα ήπιαν μετά το αυτογκολ του Μουκουντί και έχασαν ένα ματς, που καθαρά ποδοσφαιρικά μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήταν επουδενί για να το χάσουν.

Είναι πολύ καλό που τις έχουν τόσο πρόσφατα και τόσα ζωντανά μέσα τους όλα αυτές τις εντελώς λάθος αντιδράσεις που είχαν στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και μου φαίνεται εξαιρετικά ακραίο, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο έχοντας τόσο μεγάλο θυμό μέσα τους για το πόσο φτηνά χάρισαν τουλάχιστον δυο εύκολα γκολ στον αντίπαλο. Αυτό με κάνει εξαιρετικά αισιόδοξο πως τα ίδια λάθη δεν θα τα δούμε. Ποδόσφαιρο είναι, μπάλα είναι, ντέρμπι είναι, μπορεί να δούμε άλλα. Τέτοια αφέλεια και τέτοια κακή αντίδραση, δεν θα δούμε.

Είναι πολύ νωπό και φρέσκο επίσης το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής. Και μ’ αυτό έχουν πολύ θυμό με τον εαυτό τους οι παίκτες της ΑΕΚ αλλά και ο Αλμέιδα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε πίσω από την σέντρα και κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα την πέταγε στον Μπακαμπού μπας και φύγει στο ξέφωτο. Και από τον πάγκο του πετούσαν δεύτερες μπάλες μέσα μπας και κόψουν τον ρυθμό της ΑΕΚ. Με τέτοια εικόνα είναι ένα ποδοσφαιρικά θανάσιμο λάθος να πας στο ημίχρονο με όλα στο μηδέν. Κρίμα είναι αλλά και λάθος είναι που συνήθως στο ποδόσφαιρο το πληρώνεις. Και το πλήρωσαν πολύ ακριβά για το ξεχάσουν τόσο εύκολα στην ΑΕΚ και μέσα σε μόλις μια εβδομάδα. Γι αυτό και τους έβαλε όλους ο Αλμέιδα να κάνουν τελειώματα στην προπόνηση μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Πάμε και στο αγωνιστικό κομμάτι. Η ΑΕΚ στο ματς με τον Παναθηναϊκό δεν θα έχει τον Λιβάι. Πρακτικά δεν τον είχε ούτε και με τον Ολυμπιακό, παρά μόνο ως αλλαγή που έστω και αν ο ίδιος ένιωθε πολύ καλά, αγωνιστικά δεν ήταν. Δεν θα έχει επίσης και τον Βίντα, που όμως εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι στα καλύτερα του και δεν πατάει γερά στο χορτάρι. Ίσως μάλιστα καθαρά αγωνιστικά, να έπρεπε να έχει μπει πολύ πιο νωρίς στην ενδεκάδα ο φρέσκος και με δυνάμεις Μήτογλου. Αλλά παίκτη της κλάσης του Βίντα δεν το αποφασίζεις εύκολα να τον στερηθείς. Όμως στο τάιμινγκ που βρισκόμαστε είναι ίσως και καλύτερα που θα παίξει ο Μήτογλου.

Ο Πινέδαρος και οι άλλοι…

Πάλι καθαρά αγωνιστικά, είναι σε τρομερή κατάσταση ο Πινέδα. Την προηγούμενη Κυριακή έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Κυριολεκτικά τα πάντα, διότι δεν είχε και βοήθειες απ’ άλλους κομβικούς παίκτες που δεν ήταν σε καλό απόγευμα. Ο Πινέδα είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος. Και όταν είναι τόσο φορμαρισμένος όσο έδειξε την προηγούμενη Κυριακή, είναι παίκτης που μπορεί να πάρει την ΑΕΚ πάνω του.

Θα παίξει ρόλο μεγάλο, αν ο Πινέδα θα είναι και την Κυριακή στην ίδια τρομερή κατάσταση που ήταν πριν μια εβδομάδα. Όπως θα παίξει μεγάλο ρόλο το πόσο θα του δώσουν βοήθειες κομβικοί παίκτες όπως ο Γκατσίνοβιτς, όπως ο Αραούχο, όπως ο Γιόνσον και όπως όποιος παίξει στο δεξί άκρο της επίθεσης. Μακάρι ο Ελίασον. Για να το κλείσω. Καθαρά ποδοσφαιρικά δεν πιστεύω πως με τον Πινέδα της προηγούμενης Κυριακής, με το πρώτο ημίχρονο της προηγούμενης Κυριακής και με λίγο καλύτερους κάποιους άλλους κομβικούς παίκτες, μπορεί να στραβώσει δεύτερο ντέρμπι στην σειρά. Ειδικά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και κάτι τελευταίο, με την απαραίτητη υποσημείωση πως ο Αλμέιδα ξέρει πάντα και παντού και για κάθε περίπτωση, πολύ καλύτερα. Καλός, χρυσός, τίμιος ο Ρότα, αλλά τώρα που κρίνονται τα πάντα νομίζω πως η περίσταση απαιτεί την κλάση και την εμπειρία του Σιντιμπέ. Όχι μόνο γιατί μιλάμε για έναν παγκόσμιο πρωταθλητή αλλά και για έναν παίκτη που ήταν ο πολυτιμότερος της ΑΕΚ σ’ όλα τα ντέρμπι που έπαιξε.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X