Europa League: Προκρίθηκαν Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Ρόμα

Europa League: Προκρίθηκαν Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Ρόμα
Photo Credits: INTIME

Την πρόκριση στους 8 του Europa League πήραν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Ρόμα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ρόμα κράτησε στο 0-0 την Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν και πέρασε στα προημιτελικά του Europa League, ενώ νωρίτερα Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους επικράτησαν ξανά των Ρεάλ Μπέτις και Φράιμπουργκ και προκρίθηκαν στους «8» του Europa League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε πίσω τα δύο ματς χωρίς νίκη στην Premier League και μετά το 4-1 στο Old Trafford νίκησε και 0-1 την Μπέτις χάρη σε εκπληκτικό σουτ του Ράσφορντ εκτός περιοχής στο 55’. Ετσι, η ομάδα του Ερικ Τεν Χαγκ συνεχίζει την προσπάθεια για τον δεύτερο τίτλο της στη σεζόν αφού ήδη έχει κατακτήσει το Carabao Cup.

Η Γιουβέντους ολοκλήρωσε τη δουλειά στην Γερμανία, κάτι που δεν ήταν εύκολο παρά το 1-0 σε βάρος της Φράιμπουργκ στο πρώτο παιχνίδι. Η Μεγάλη Κυρία «καθάρισε» με 0-2 κυρίως χάρη στη φάση του 29’ όταν οι γηπεδούχοι έκαναν πέναλτι και έμειναν με δέκα. Ο Βλάχοβιτς έσπασε την γκίνια του από τα 11 βήματα και στις καθυστερήσεις ο Κιέζα σφράγισε τη νίκη και την πρόκριση για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Στα άλλα ματς που έγιναν την ίδια ώρα, η κάτοχος του τίτλου, Σεβίλλη, ηττήθηκε με 1-0 στην Τουρκία από την Φενερμπαχτσέ από το πέναλτι του Ενερ Βαλένσια, όμως ήταν εκείνη που πέρασε χάρη στη νίκη με 2-0 στην Ανδαλουσία. Τρελό πάρτι πρόκρισης από την Φέγενορντ, η οποία διέσυρε με 7-1 την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ολλανδία και μπήκε και αυτή στην κλήρωση για τα προημιτελικά.

Στα βαδινά ματς, οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο ολοκλήρωσαν τη δουλειά στη Χώρα των Βάσκων, που έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Conference League, μάχονται και για το Europa League. Οι Giallorossi είχαν επικρατήσει 2-0 της Σοσιεδάδ στο Olimpico πριν μια εβδομάδα και μετά το 0-0 στο Anoeta, εξασφάλισαν την πρόκριση στους «8» ακολουθώντας μια άλλη ιταλική, την Γιουβέντους.

Εκτός από την Ρόμα, στα προημιτελικά της 2ης τη τάξει διοργάνωσης, συνεχίζει η Λεβερκούζεν, η οποία μετά το 1-0 στο πρώτο ματς, εντός έδρας, κόντρα στην Φερεντσβάρος, τη νίκησε και εκτός και πήρε την πρόκριση. Ντιαμπί και Αμίν Αντλί πέτυχαν τα γκολ της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο. Στο άλλο ματς που έγινε την ίδια ώρα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, διέλυσε 3-0 την Ουνιόν Βερολίνου και σε συνδυασμό με το 3-3 στον πρώτο αγώνα, τσέκαρε το εισιτήριο. Τεουμά, Τιερί, Λαπουσέν βρήκαν δίχτυα για τους Βέλγους.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:
Mπέτις-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (1-5)
Φέγενοορντ-Σαχτάρ 7-1 (8-2)
Φενέρμπαχτσε-Σεβίλλη 1-0 (1-2)
Φράιμπουργκ-Γιουβέντους 0-2 (0-3)
Άρσεναλ-Σπόρτινγκ 1-1 (2-2) ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Σεν Ζιλουάζ-Ουνιόν Βερολίνου 3-0 (6-3)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρόμα 0-0 (0-2)
Φερεντσβάρος-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-2 (0-4)

*σε παρένθεση το συνολικό σκορ των δύο αγώνων

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X