Μπίλιος: «Ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν κάθε στιγμή πρωταγωνιστής, ηγέτης, καθοριστικός παίκτης και σημείο αναφοράς»

Μπίλιος: «Ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν κάθε στιγμή πρωταγωνιστής, ηγέτης, καθοριστικός παίκτης και σημείο αναφοράς»
Photo Credits: INTIME

«Ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν κάθε στιγμή πρωταγωνιστής, ηγέτης, καθοριστικός παίκτης και σημείο αναφοράς», δήλωσε στον «Αθήνα 9,84» ο Γιάννης Μπίλιος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την απώλεια του τεράστιου, του μυθικού Μίμη Παπαϊωάννου μίλησε στον «Αθήνα 9,84» ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ, Γιάννης Μπίλιος.

«Ο Μίμης Παπαϊωάννου υπήρξε πρωτίστως πρότυπο ήθους και γι’ αυτό ο θρήνος για την απώλειά του είναι πάνδημος. Ήταν ένας άνθρωπος που ταύτισε τη ζωή του με την ΑΕΚ από πολύ νεαρή ηλικία, το 1962 που ήρθε στην ομάδα, άγνωστος μεταξύ αγνώστων και απέκτησε πολύ γρήγορα ηγετικό ρόλο. Την αμέσως επόμενη χρονιά, η ΑΕΚ κατέκτησε το πρώτο της μεταπολεμικό πρωτάθλημα, έναν πολύ κομβικό τίτλο που την έβαλε ξανά στο χάρτη των κορυφαίων ομάδων της Ελλάδας», ανέφερε ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ, Γιάννης Μπίλιος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

«Ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, ένα αγνό παιδί της ελληνικής επαρχίας που δεν είχε μάθει πολλά γράμματα και ενδεχομένως η πρώτη φορά στη ζωή του που είδε την Αθήνα, ήταν όταν ήρθε να υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ. H πορεία του ήταν επί της ουσίας το success story ενός ανθρώπου που ήρθε από το πουθενά για να φτάσει παντού και να κατακτήσει… τα πάντα. Ο ηγέτης στην μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ που το 1977 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ», πρόσθεσε.

«Είτε στην ηλικία των 20 ετών, είτε στα 35 ή στα 37 που ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα, ήταν κάθε στιγμή πρωταγωνιστής, ηγέτης καθοριστικός παίκτης και σημείο αναφοράς. Επί 17 χρόνια ήταν συνεχώς στην κορυφή», επισήμανε ο Γιάννης Μπίλιος.

Μάλιστα, μοιράστηκε με τους ακροατές του σταθμού της πόλης κάποιες συγκινητικές στιγμές με τον Μίμη Παπαϊωάννου, από τα τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και έπασχε από Αλτσχάιμερ.

«’Όταν πριν από 6 χρόνια είχα επιμεληθεί ένα ντοκιμαντέρ για την ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ τη σεζόν 1976-1977, είχα κάνει συνεντεύξεις με τους περισσότερους πρωταγωνιστές της ομάδας. Εκείνη την περίοδο, ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν σε μια κατάσταση που λόγω Αλτσχάιμερ δεν επικοινωνούσε πολύ καλά. Όμως, αν του έλεγες λέξεις ”κλειδιά”, του άναβες ”φωτάκια” στο μυαλό του. Τότε, τον έβαλα μπροστά σε μια κάμερα και μιλούσε ακατάπαυστα και κάποιες στιγμές ασυνάρτητα. Όμως , αυτό που δεν περίμενα να ακούσω και δεν το είχε πει ποτέ όταν ήταν σε πλήρη διαύγεια, ήταν το γεγονός ότι θυμήθηκε τη ρεβάνς με την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1977, και το ασύλληπτο γκολ που είχε πετύχει. Μου έδειξε το πίσω μέρος του κεφαλιού του και μου είπε ότι σε εκείνο το σημείο βρήκε την μπάλα και έβαλε το γκολ. Μπορεί πλέον να θυμόταν πάρα πολύ λίγα γεγονότα αλλά εκείνη η στιγμή είχε καταγραφεί βαθιά μέσα του», τόνισε.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X