Η ΑΕΚάρα κεντούσε στο γήπεδο (92-78) κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, ο κόσμος έστησε πάρτι στην εξέδρα και η τεράστια πρόκριση ήρθε

Η ΑΕΚάρα κεντούσε στο γήπεδο (92-78) κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, ο κόσμος έστησε πάρτι στην εξέδρα και η τεράστια πρόκριση ήρθε
Photo Credits: INTIME

Πολύ μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ που πέρασε και μαθηματικά στην επόμενη φάση

Τεράστια ΑΕΚάρα πήρε μια πολύ μεγάλη πρόκριση (92-78) στα playoff του BCL, σε μια φανταστική ατμόσφαιρα από 5500 οπαδούς της και την επόμενη εβδομάδα θα παίξει για την πρωτιά του Ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας.

Σε ένα ματς πολύ υψηλών απαιτήσεων οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη, έβγαλαν σκληράδα μετά το πρώτο δεκάλεπτο και με την βοήθεια του κόσμου, λύγισαν την Γαλατάσαραϊ για δεύτερη φορά. Όλοι οι παίκτες έδωσαν τα πάντα στο παρκέ και ξόδεψαν όση ενέργεια είχαν, με τον Λεμάρ να κάνει μεγάλο ματς με 21 πόντους και τρομερές άμυνες. Ο Στρέλνιεκς ήταν κανονικό κομπιούτερ και πήρε όλες τις σωστές αποφάσεις, ενώ και ο Γιάνκοβιτς έκανε εκπληκτική δουλειά πάνω στον Έννις. Ο Οριόλα έδωσε άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ΑΕΚ και ήταν απόλυτα καθοριστικός στο διάστημα που πήρε διαφορά.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Λεμάρ, Γουίλιαμς, Μάιλς και Γόντικα, ενώ ο Αντρέας Πιστιόλης με τους Ράσελ, Μαγκί, Κοκσάλ, Αγκβά και Καλοϊγιάρο. Με τον Ράσελ να ξεκινάει καυτός η Γαλατά προηγήθηκε νωρίς με 2-8 αλλά η ΑΕΚ με τον Λεμάρ να αναλαμβάνει δράση σε άμυνα και επίθεση έκανε σερί και πέρασε μπροστά (14-13). Κακές άμυνες από τις 2 ομάδες, με τους Τούρκους να χτυπάνε μέσα στο καλάθι αλλά η Ένωση με δύο τρίποντα από τον Γουίλιαμς πέρασε μπροστά (27-26). Με τον Ράσελ να πετυχαίνει άλλο ένα τρίποντο έκλεισε η πρώτη περίοδος (29-31).

Η ΑΕΚ προσπάθησε να σφίξει λίγο την άμυνα της, ειδικά στην περιφέρεια και ισοφάρισε με τον Γιάνκοβιτς και πέρασε μπροστά με τον Λεμάρ να τρυπάει την ρακέτα των Τούρκων (40-36). Σερί 8-0 από την Γαλατά που βρήκε δύο τρίποντα από Μαγκί και Μουσταφά και πέρασε μπροστά (40-44). Η ΑΕΚ αντέδρασε και με δικό της σερί έκλεισε το ημίχρονο σε απόσταση αναπνοής (45-46).

Η ΑΕΚ αύξησε την ένταση της στην άμυνα, κέρδισε τα ριμπάουντ και με τον Γιάνκοβιτς να ευστοχεί σε τρίποντο πέρασε μπροστά μετά από πολύ ώρα (52-50). Με τρίποντο του Λεμάρ το γήπεδο πήρε φωτιά με την Ένωση να παίρνει για 2η φορά διαφορά τεσσάρων πόντων (59-55). Με τον Μάιλς η ΑΕΚ ξέφυγε μέχρι και 6 πόντους αλλά η απάντηση από τον Έννις ήρθε γρήγορα και με καλάθι στην λήξη της περιόδου μείωσε και πάλι (63-61).

Δυνατό ξεκίνημα και στην 4η περίοδο για την ΑΕΚ που άφησε την Γαλατά άποντη για 2.5 λεπτά και με τον Λεμάρ να σκοράρει 5 πόντους πήρε διαφορά 7 πόντων (68-61). Η Γαλατάσαραϊ προσπαθούσε να επιστρέψει στο σκορ με τον Ράσελ να παίρνει προσωπικές φάσεις και να σκοράρει μειώνοντας την διαφορά (73-67). Καλάθι από τον Μίτσελ και τρομερό τρίποντο του Στρέλνιεκς έφεραν την διαφορά στους 11, τρία λεπτά πριν το τέλος (78-67). Με τρίποντο του Ξανθόπουλου η διαφορά ξαναπήγε στους 11 και άρχισε το πάρτι στο κλειστό των Λιοσίων με τον κόσμο της ΑΕΚ να γιορτάζει μια πολύ μεγάλη πρόκριση. (92-78)

ΑΕΚ-Γαλατάσαραϊ: 92-78

Δεκάλεπτα: 29-31, 45-46, 63-61, 92-78

ΑΕΚ (Καντζούρης): Λεμάρ 21, Ξανθόπουλος 3, Φλιώνης 8, Οριόλα 7, Γιάνκοβιτς 14, Μάιλς 5, Γόντικας 4,  Μάντσεν , Παπαδάκης , Γουίλιαμς 9, Στρέλνιεκς 15, Μίτσελ 6.

Γαλατάσαραϊ (Πιστιόλης): Μαγκί 10, Καραγκιουλέ, Καμπατσά, Αγκβά 2, Ρίστιτς 12, Καλοϊγιάρο 11, Ράσελ 28, Έννις 5, Μουσταφά 6, Κοκσάλ 3.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X