Ο μύθος της ΑΕΚ, έγραψε ιστορία - Ο Τόνι Σαβέβσκι έδωσε τη νίκη με το 50ο γκολ σε δέκα χρόνια με τα «κιτρινόμαυρα»! (VIDEO)

Ο μύθος της ΑΕΚ, έγραψε ιστορία - Ο Τόνι Σαβέβσκι έδωσε τη νίκη με το 50ο γκολ σε δέκα χρόνια με τα «κιτρινόμαυρα»! (VIDEO)

Ο Τόνι Σαβέβσκι πετυχαίνει το 50ο γκολ του στο πρωτάθλημα έχοντας παράλληλα συμπληρώσει 10 χρόνια καριέρας με την AEK, άρα και 10 χρόνια από το πρώτο του γκολ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην προσπάθειά της να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα 1998-99 και να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ 1999-2000 (όπου δυστυχώς, όμως, αποκλείστηκε… μυστηριωδώς από την ΑΙΚ Στοκχόλμης) η ΑΕΚ είχε συμπληρώσει επτά σερί νίκες στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο, στη θέση του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, από τον Νοέμβριο του ’98, αξιοποίησε την έδρα της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ επέδειξε και μια συνέπεια στα αποτελέσματα εκτός έδρας.

Σε ένα από αυτά, στον Πύργο, είχε πάρει σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια μια… επική νίκη με 0-1 με ήρωα τον Τόνι Σαβέβσκι που είχε σκοράρει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων! Στα 36 του τότε ο Τόνι, κατάφερνε να είναι πολύτιμος και καθοριστικός ακόμα και στο σκοράρισμα που δεν ήταν η ειδικότητά του. Τα γκολ του, όμως, σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν λίγα αλλά καθοριστικά.

Ο Τόνι Σαβέβσκι εναντίον του Πανηλειακού πέτυχε το 50ο γκολ του στο πρωτάθλημα έχοντας παράλληλα συμπληρώσει 10 χρόνια καριέρας με την ομάδα της ΑΕΚ, άρα και 10 χρόνια από το πρώτο του γκολ εναντίον της Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη στις 29/01/89.

Ήταν η 4η νίκη σε ένα σερί επτά νικών που έδωσε στην ΑΕΚ σημαντικό αβαντάζ έναντι του Παναθηναϊκού. Ήταν επίσης η 4η νίκη στον Πύργο την εξαετία 1995-2001, όταν ο Πανηλειακός αγωνιζόταν σταθερά στην Α’ Εθνική και η ΑΕΚ ήταν η μόνη που έφυγε από την πρωτεύουσα της Ηλείας και στις έξι επισκέψεις της μόνο με νίκες!

Αυτή η νίκη, όμως, ήταν η πιο δύσκολη και η πιο τυχερή. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν είχαν κάνει καλό παιχνίδι και, παρά το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει δυνατά το παιχνίδι, χάνοντας κλασική ευκαιρία με τον Ντέμη Νικολαϊδη στο 5’, στη συνέχεια πιέστηκαν πολύ. Ο κορυφαίος Ελληνας τερματοφύλακας της εποχής Ηλίας Ατματσίδης κράτησε όρθια την ΑΕΚ σε κρίσιμα σημεία.

Η είσοδος του Πάρη Ζουμπούλη αντί του Κρίστοφερ Ρε στο 65’ έδωσε κάποια κινητικότητα στην επίθεση της Ένωσης που στο 81’ είχε δοκάρι με τον Εδεσσαίο ποδοσφαιριστή. Όλα έδειχναν ότι το αποτέλεσμα θα ήταν το 0-0, όμως στο 94’ η ωραία διαγώνια σέντρα του Δημήτρη Μάρκου στο δεύτερο δοκάρι αξιοποιήθηκε από τον έμπειρο Τόνι Σαβέβσκι που έκανε την προβολή και έβαλε τη σφραγίδα του σε μια ακόμα σημαντική νίκη της ΑΕΚ, όπως το είχε κάνει πολλές φορές στα 12 χρόνια που την υπηρέτησε.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Καλιτζάκης (51’ Κωστένογλου), Καψής, Κατσαβός (33’ Γκρέταρσον), Κοπιτσής, Κασάπης, Ρε (65’ Ζουμπούλης), Νικολαϊδης, Σαβέβσκι, Μάρκος, Μαλαδένης

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X