Η Σαουθάμπτον εμπλέκει την αστυνομία μετά τη ρατσιστική επίθεση στον Γουόκερ-Πίτερς

Η Σαουθάμπτον εμπλέκει την αστυνομία μετά τη ρατσιστική επίθεση στον Γουόκερ-Πίτερς
Photo Credits: INTIME

Εμπλέκεται και η αστυνομία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Σαουθάμπτον επικοινώνησε με την αστυνομία αφού ο αμυντικός Κάιλ Γουόκερ-Πίτερς δέχτηκε ρατσιστική επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ισοπαλία χωρίς τέρματα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Premier League τη Δευτέρα.

Ο 25χρονος Γουόκερ-Πίτερς, στοχοποιήθηκε διαδικτυακά αφού ένα τάκλιν στον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο ανάγκασε τον προπονητή της Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ να κάνει αλλαγή τον 18χρονο Αργεντινό.

Ο Γκαρνάτσο αργότερα έφυγε από το «Old Trafford» με πατερίτσες, με τον Τεν Χαγκ να επιβεβαιώνει ότι είχε χτυπήσει στον αστράγαλό.

«Η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκα είναι κάτι που κανένας παίκτης ή άτομο δεν πρέπει να βιώσει ποτέ», έγραψε ο Γουόκερ-Πίτερς στο Instagram και συνέχισε:

«Πρέπει να είμαστε καλύτεροι και αυτό είναι μεγαλύτερο από το ποδόσφαιρο. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να μην ξαναγίνει αυτό στο μέλλον.

Στον @garnacho7, δεν θα ήταν ποτέ πρόθεσή μου να τραυματίσω έναν συνάδελφο επαγγελματία. Σου εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Η Σαουθάμπτον ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «η ομάδα είναι αηδιασμένη και απογοητευμένη από τη συμπεριφορά όσων στο Διαδίκτυο κάνουν ρατσιστικές επιθέσεις σε παίκτες για το χρώμα του δέρματός τους».

«Αυτό που είναι εξίσου απογοητευτικό είναι η έλλειψη ουσιαστικής δράσης σε αυτά τα δύο χρόνια από τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπουν σε τέτοιο μίσος να γεννηθεί και να εξαπλωθεί», ανέφερε η δήλωση.

Η Σαουθάμπτον είπε ότι έχει προωθήσει τα μηνύματα στην αστυνομία του Χάμσαϊρ και ανέφερε τις αναρτήσεις στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

«Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι επιτέλους θα δώσουν προσοχή σε αυτό που εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα», πρόσθεσε ο σύλλογος.

Η Meta, η μητρική εταιρία του Instagram, είπε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον σύλλογο και αφαίρεσε ορισμένα σχόλια από την πλατφόρμα για παραβίαση των κανόνων τους.

«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε λανσάρει αρκετούς τρόπους για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από την κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Hidden Words που επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν προσβλητικά σχόλια και DM», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta.

«Τίποτα δεν πρόκειται να διορθώσει αυτό το πρόβλημα εν μία νυκτί, αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε στην προστασία της κοινότητάς μας από κατάχρηση και να ανταποκριθούμε σε έγκυρα νομικά αιτήματα για την υποστήριξη των αστυνομικών ερευνών».
Η ρατσιστική επίθεση καταδικάστηκε επίσης από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Premier League.

«Κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους κακοποίηση. Υποστηρίζουμε τη Σαουθάμπτον με τις έρευνές της», ανέφερε η λίγκα.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X