Το δεύτερο πάρτι της ΑΕΚ στη Ριζούπολη, νίκη-μαχαιριά επί του Ολυμπιακού με τον Λάκη (VIDEO)

Το δεύτερο πάρτι της ΑΕΚ στη Ριζούπολη, νίκη-μαχαιριά επί του Ολυμπιακού με τον Λάκη (VIDEO)

Το γκολ του Βασίλη Λάκη στο 84’ του αγώνα της Ριζούπολης έδωσε τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού και άλλαξε τις ισορροπίες του τίτλου υπέρ του Παναθηναϊκού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ριζούπολη ήταν πάντα το δεύτερο σπίτι της ΑΕΚ. Όχι μόνο όταν έπαιζε με τον κάτοχο του γηπέδου Απόλλωνα, αλλά ακόμα και όταν πέρασε εκεί ως προσωρινά γηπεδούχος ο Ολυμπιακός τη διετία 2002-04.

Δύο αγώνες έπαιξε εκεί η ΑΕΚ ως φιλοξενούμενη του Ολυμπιακού, δύο νίκες σημείωσε. Πριν από πέντε μέρες είχαμε θυμηθεί το 1-2 του 2003 και σήμερα είναι η σειρά του 0-1 του 2004, με σκόρερ τον Βασίλη Λάκη στο 84ο λεπτό.

Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια, η σχεδόν υπό διάλυση ΑΕΚ πήγε να παίξει στην έδρα του… γνωστού πρωταθλητή. Με πολλά προβλήματα οικονομικής φύσεως, ξεσπιτωμένη από τη Νέα Φιλαδέλφεια και με πρόσφατο το τέλος του «εμφυλίου» Μπάγεβιτς-οπαδών που είχε αναγκάσει τον προπονητή σε παραίτηση, η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει έστω μια θέση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ένα… πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα από την τότε Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όλα τα προγνωστικά ήταν με τον Ολυμπιακό που ήθελε μόνο νίκη, ώστε να διατηρήσει την απόσταση του ενός βαθμού από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος την ίδια ώρα έπαιζε με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και έχασαν κάποιες ευκαιρίες, όμως η ΑΕΚ του πολύ καλά διαβασμένου Ιλιε Ντουμιτρέσκου ήταν αυτή που έβγαινε επικίνδυνα στην κόντρα.

Την πρώτη και τη δεύτερη φορά, με Οκκά και Λάκη αντίστοιχα, οι ευκαιρίες χάθηκαν, όμως στο 84′ ο Βασίλης Τσιάρτας έβγαλε ιδανικά στον κενό χώρο τον Βασίλη Λάκη που πλάσαρε και έκανε το 0-1. Την ίδια ώρα, το γκολ του Σανμαρτεάν στη Νέα Σμύρνη επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να προσπεράσει και θα έμενε στην κορυφή ως το τέλος.

Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη για την ΑΕΚ, όχι μόνο επειδή στέρησε έναν τίτλο από τον Ολυμπιακό, αλλά και επειδή ήρθε σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Ηταν η πιο μεγάλη νίκη της τετράμηνης θητείας του Ντουμιτρέσκου που είχε τολμήσει πολλές καινοτομίες (με τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο σε μια από τις λίγες εμφανίσεις του στο τέρμα της ΑΕΚ, με τον Αμπονσά δεξί μπακ και με τον Κατσουράνη στόπερ) ενώ είχε εμπιστευθεί και τον εικοσάχρονο Σκοπιανό αμυντικό Γκόραν Πόποφ όταν είχε φύγει τραυματίας ο Κασάπης μόλις στο 9′.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σ. Λυμπερόπουλος, Αμπονσά, Κρέικ, Κατσουράνης, Κασάπης, Ζαγοράκης, Πετκόφ, Λάκης, Τσιάρτας (89′ Σ. Κωνσταντινίδης) Ν. Λυμπερόπουλος, Οκκάς (83′ Ρούσεφ)

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X