Δεν φτάνει να είσαι καλύτερος, πρέπει να κερδίζεις

Δεν φτάνει να είσαι καλύτερος, πρέπει να κερδίζεις
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την σκληρή βραδιά του ποδοσφαίρου που γνώρισε η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ γνώρισε την 5η ήττα της φέτος, χθες βράδυ από τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η πρώτη της στο νέο γήπεδο. Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό και έχει την μικρότερη σημασία από ότι συνέβη χθες βράδυ.

Η ΑΕΚ έχει χάσει από Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός, Βόλο στην Ριζούπολη. Τρεις ήττες σε ντέρμπι, από τις πέντε συνολικά. Δηλαδή με τις πιο δύσκολες ομάδες δεν τα κατάφερε, και βεβαίως κανείς δεν ξεχνά τι έγινε με τον Καμπάκοφ στην Λεωφόρο, αλλά και στην Τούμπα με τις δύο κόκκινες που δεν δόθηκαν σε Ολιβέιρα-Ινγκασον στο α’ ημίχρονο. Χθες η διαιτησία την πήγε μία χαρά την ΑΕΚ.

Από χθες το πιο κακό νέο είναι ότι η ΑΕΚ με την αφέλεια της «έβαλε» τον Ολυμπιακό ξανά στο κόλπο του πρωταθλητισμού. Βεβαίως καλύτερα είναι ένας «ενεργός» Ολυμπιακός στα πλέι οφ με στόχο και όχι… ρυθμιστής κατά το δοκούν. Όμως η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να τον «τελειώσει», δεν το έκανε και παρότι ήταν και σε αυτό το ματς καλύτερη δεν πήρε τίποτε.

Γιατί της λείπει η ποδοσφαιρική ουσία. Το γκολ και η σωστή τελική με καλές προϋποθέσεις. Απέναντι της βρήκε έναν top class τερματοφύλακα που έκανε την ομάδα του ξανά πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα, από κομπάρσο όπως ήταν μέχρι το Μουντιάλ. Ο Πασχαλάκης στις δύο φάσεις με τον Πινέδα έβγαλε τα… άβγαλτα και κράτησε τον ΟΣΦΠ όρθιο στο ματς όταν έπρεπε, απέναντι στον Αραούχο «διάβασε» σωστά τις φάσεις και του έκλεισε το πεδίο όταν έπρεπε. Η ΑΕΚ δυστυχώς δεν το έχει αυτό φέτος, παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Αθανασιάδη που δεν είναι του επιπέδου της υπόλοιπης 11αδας, αν θέλουμε να βλέπουμε την αλήθεια κατάματα.

Η ΑΕΚ προφανώς δεν χάθηκε, δεν καταστράφηκε από την ήττα. Αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί. Και ευτυχώς θα κάνουμε καιρό να τις ζήσουμε. Η ΑΕΚ έχει αρχές, έχει ταυτότητα, έχει προπονητή και ρόστερ, με διοίκηση που είναι κοντά. Και η κακή βραδιά, αντιμετωπίζεται απλά ως κακή βραδιά. Και τέλος.

Δεν φτάνει να είσαι καλύτερος, πρέπει να κερδίζεις

Οι προβληματισμοί για την ΑΕΚ που είδαμε

Ο Ματίας Αλμέιδα όμως πρέπει να προβληματιστεί για κάποια πράγματα. Διότι οι ομάδες που τον κέρδισαν στα ντέρμπι, θα τις βρει ξανά μπροστά του σύντομα. Τον Ολυμπιακό άλλες 3 φορές, τον ΠΑΟ 2, τον ΠΑΟΚ 2 ίσως και 3. Το μπλακ άουτ και πως χάθηκαν γραμμές, θέσεις και ισορροπία μετά το αυτογκόλ είναι στοιχεία προς ανάγνωση και διόρθωση. Τι δεν πήγε καλά και ο Ολυμπιακός με 2 μεγάλες μπάλες έστειλε το ματς στο 0-3.

Απέναντι σε μία άμυνα με Βίντα-Μουκουντί που γνωρίζουμε όλοι ότι είναι αργοί, έχουν άλλα θετικά. Ήξερε η ΑΕΚ τι δεν πρέπει να κάνει για να εκτεθεί η άμυνα της. Και το έκανε, δίνοντας στον Φορτούνη το δικαίωμα με μεγάλες μπάλες να ανοίξει τα μετόπισθεν τόσο προκλητικά εύκολα. Πρέπει να προβληματιστεί πως η ομάδα του ανέβηκε 50 έως και 70 μέτρα στο γήπεδο, μετά το 0-1, δίχως να έχει προστατευτικές δικλείδες πίσω. Πρέπει να… ξαναπροβληματιστεί για τα άτσαλα τελειώματα με σουτ και κεφαλιές (ο Τσούμπερ έκανε καλύτερα όταν μπήκε), που συνεχίζουν να «στοιχίζουν» στην ΑΕΚ. Και έτσι πετάμε στα σκουπίδια την υπέρ της στατιστική με 15-6 τελικές, 7-3 στον στόχο, ποσοστό κατοχής πάνω από 70%, με ίδια x-goals (0.9) με τον αντίπαλο και βρέθηκε να χάνει 0-3 και ηττήθηκε τελικά 1-3.

Και μαθαίνουμε κάτι πολύ σημαντικό. Ότι δεν φτάνουν τα μαθηματικά, στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να είσαι έξυπνος, πάντα σε ετοιμότητα, γιατί σε τέτοιο επίπεδο κάθε ολιγωρία πληρώνεται. Και η ΑΕΚ το «πλήρωσε». Αυτά πρέπει να διορθώσει η ΑΕΚ στα πλέι οφ, στην ρεβάνς στο Καραϊσκάκη και ενδεχομένως στον τελικό. Και δεν είναι αμελητέα. Αν τα… προσπεράσει, θα «καταστρέψει» τον στόχο του πρωταθλητισμού. Είμαι βέβαιος ότι ο Αλμέιδα και το τιμ του δεν θα το αφήσουν έτσι. Για αυτό θα ψάξουν αντίδραση άμεσα. Γιατί είναι καλή ομάδα. Και η καλή ομάδα θέλει να ξεσπάσει άμεσα. Για αυτό θέλω ένα ντέρμπι εντός 1η αγωνιστική ιδανικά, άντε εκτός. Ιδανικά με τον ίδιο αντίπαλο που ηττήθηκε χθες, για να έχει την ευκαιρία για απαντήσεις. Τέτοια κοψιά ομάδα έχει φτιάξει ο Αλμέιδα και μοιάζει ποδοσφαιρικά αδιανόητο να μην πετύχει φέτος.

Δεν φτάνει να είσαι καλύτερος, πρέπει να κερδίζεις

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός κέρδισε και μαγκιά του, έχοντας στην άμυνα Ντόι-Μπα-Ρέαμπτσιουκ. Και ας μην ήταν καλύτερος χθες. Το πανηγύρισε διότι κέρδισε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μαζεύτηκε κόσμος στου Ρέντη που δεν τον είχαν ξαναδεί φέτος. Η ΑΕΚ όλα αυτά πρέπει να τα προσμετρά για το τι έχει πετύχει πολύ γρήγορα. Αλλά να μην ξεχνά ότι ακόμη χτίζεται…

ΥΓ1: Με τα «αν» δεν φτιάχνεις πραγματικότητα. Αλλά δεν πρέπει να προσπερνάμε ότι μετά το 0-3 ο Ολυμπιακός δεν ένιωθε σίγουρος και ασφάλεια. Μετά το 1-3 και την κεφαλιά του Μουκουντί, τα… είδε όλα. Διότι ξέρει ότι μόνο αυτή η ομάδα μπορεί να γυρίσει από τέτοιο σκορ.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X